Reklama

Reklama

The Devil-Ship Pirates

Trailer

Obsahy(1)

1588, kanál La Manche. Námořní válka mezi Británií a Španělskem je u konce, španělská Armada je na hlavu poražena a Británie si tak upevňuje svou pozici světové námořní velmoci. Těžce poškozená španělská loď Diablo nouzově zakotvuje u britských břehů, protože bez větší opravy je zpáteční plavba do Španělska vyloučena. Posádka v čele s proradným kapitánem Robelesem (Christopher Lee) se rozhodne využít špatné informovanosti obyvatel nedaleké vesnice a přesvědčit Angličany, že ve válce prohráli a oni jsou jen zástupci Španělska okupující teď poražený národ. Vesničané se podrobí, ale hrstka nejodvážnějších potají vyšle malého chlapce, aby přivedl pomoc. Španělští námořníci bezostyšně využívají dočasné nadvlády a počínají si při vykořisťování domácích obyvatel vskutku pirátsky. Jedna dívka z vesnice však zná skutečnou pravdu… (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Parádní hammerovská oddechovka, u které nemám co vytknout. Spíše rodinný než thriller. Divák zavzpomíná na svá dětská léta, kdy nejspíše četl Dva roky prázdniny a Robinsona Crusoe Ze série čtyř filmů řazených k sobě pod titulkem "Icons Of Adventure" - THE PIRATES OF BLOOD RIVER (1962), THE TERROR OF THE TONGS (1961) a THE STRANGLERS OF BOMBAY (1960) je tenhle dost možná nejlepší. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Španielskí piráti z lode Diablo ( anglicky názov môže viesť k mylným predstavám ) musia po prehratej vojne núdzovo zakotviť pri anglickych brehoch. Pomocou lsti okupujú obyvateľov dediny. Klasický pirátsky príbeh sa odohráva väčšinou na zemi, ale hodnotu mu neuberá. Naopak, ide o slušnú netradičnú hammerovku, ktorú by si nemal nechať ujsť žiadny fanúšik dobrodružných filmov. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tento snímek společnosti Hammer, pojednávající o anglické vesnici okupované španělskými piráty, se odehrává netradičně skoro celý v exteriérech. Bohužel působí docela rozvlekle, chybí nějaká výraznější postava nebo výraznější moment. Název by mohl napovídat, že se jedná o nějakou hororovou historku o lodi duchů, ale není tomu tak. Devil-ship je odvozeno od jména lodi - Diablo. Christopher Lee je namaskován k nepoznání. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Výborný dobrodružný snímok s pirátskou tematikou, ktorý je založený na pútavom príbehu a prepracovanom scenári. Vo filme hviezdni Ch.Lee, ktorému rola nemilosrdného kapitána pirátskej lode sadla podľa mňa viac ako v hammerovských drakulovských pokračovaniach. Čo sa týka bojových či akčných scén, je to iba štandart, ale zase uveriteľný. A štipka vtipu je parádna, nijako nenarúša dramatické ponatie filmu. Hodnotenie: 90% ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře zvládnutý film dobrodružně-historického tématu. Námět velmi neobvyklý-britští vesničané balamutěni španělským vítězstvím. Internet nebyl-tedy se mohlo stát. Na rok 1964 tedy naprostá špička. Výtku bych měl, neřeší se tu jazyková bariéra. Herecké výkony slušné. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

  • Při natáčení se stala nehoda. Loď pirátů se při jedné scénce převrhla a herci i celý štáb skončili ve vodě. Christopher Lee měl štěstí, byl totiž na zádi a naštěstí se mu podařilo udržet a nespadnout tak. Naštěstí se nikdo z herců neutopil ani nějak vážně nezranil. (reich)
  • Snímek měl premiéru ve Spojených státech americký, přestože pochází z Velké Británie. (reich)
  • Natáčení probíhalo v lokacích Down Place, Oakley Green, Maidenhead v Berkshiru v Anglii. Zároveň byla použita filmová studia Bray. (reich)

Reklama

Reklama