Reklama

Reklama

The Face of Fu Manchu

  • USA The Face of Fu Manchu
Trailer

Obsahy(1)

První část koprodukční série z šedesátých let o zločinci Fu Manchu, hlavní postavě novel britského autora Saxe Rohmera. Christopher Lee v roli muže s dominantními kníry, jehož touha ovládnout celý svět nezná hranic a nezastaví se ani před smrtí nevinných. Přestože byl inspektor Nayland Smith v Číně očitým svědkem popravy obávaného zločince Fu Manchu, po několika měsících si už není jist, čí hlava že to vlastně byla setnuta. Londýnská vražda provedená dacoitskou šálou, podivný živý sen i záhadné zmizení profesora Mullera, který byl zrovna na stopě odhalení pradávného tibetského tajemství, jež může být snadno zneužito proti lidstvu, vše zapadá do sebe a odkazuje k jediné možné interpretaci - Fu Manchu stále žije! (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Hyperbolic 

všechny recenze uživatele

Ďábelský Christopher Lee jako doktor Fu Manchu s dominantními kníry a zlovolnými plány. Nabízí se zde srovnání s 007, Růžovým panterem či Sherlockem Holmesem, kde podle mě, Fu Manchu obstál. Je to zde však částmi poněkud obráceně, neslyšíme pouze o arcipadouchovi, který měl být mrtev ale přesto terorizuje Londýn (a smrtící látkou zabije skoro 3000 lidí jen aby ukázal svou moc... ou to bylo poněkud přehnané, ale je to drsnej záporák), ale vidíme zde i pohled Fu Manchua, který se cuká jen při vyslovení jména Nayland Smith. Partička protagonistů byla sympatická a  Fu Manchu (kdyby to jméno neznělo tak dobře a tajemně tak ho tolikrát nepíšu) správně hrozivý. Stereotypy zde však trošku zestárly. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Fu Manchu se zmocní profesora Mullera, který je jen kousek od děsivého objevu - ze semen černého máku vytvořit pomocí destilace smrtící látku, která by se stala v rukou šílence, zde Fu Manchu, zkázou lidstva. Důležitou roli tu má profesorova půvabná dcera Maria (Karin Dorová), stejně jako padoušská dcera Fu Manchu, Lin Tang. Vcelku svižný díl a v rámci série jeden z nejlepších, kde si smrt vybere pořádnou daň. Mně tedy štvalo, že po většinu času jsou žluté opice na koni, ale chápu, že pokud má dobro triumfovat, musí být zlo dostatečně velké. Samozřejmě souboje jsou taková fackovaná, ale to už k těmto filmům patří. Hodnocení z minulosti ponechávám, byť ty 4* dost zeslábly. ()

Reklama

Utnapishtim 

všechny recenze uživatele

Ať už se Christopher Lee objeví v jakémkoliv filmu, můžeme mít jistotu, že padouch, kterého hraje, bude neschopný a hrozivý asi jako kačenka do koupele. Stejně tak jako Dracula v jeho podání skončí zamotaný v ostružinách, tak se i rádoby světovládný Fu Manchu nechá napálit detektivem, připomínajícím kombinaci prince Charlese a Růžového pantera. Vlastně si musel počkat až skoro do osmdesátky, aby si to alespoň trochu vyžehlil jakožto Saruman. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Děj tohoto snímku je docela hodně předvídatelný, neoslní žádnou skvělou a nápaditou zápletkou (i když to, co se stalo s vesnicí Fleetwick by asi nikdo nečekal), ale film přesto nenudí a zaujme především hereckými výkony Christophera Lee ve své klasické roli padoucha (tentokráte ďábelského Fu Manchu), krásné Karin Dorové, ve své klasické roli dámy v nesnázích a sympatického inspektora Scotland Yardu Nigela Greena. Tento snímek je u mě zhruba mezi třema a čtyřma hvězdama, nebylo to bůhví co, ale klidně se na něj někdy kouknu znovu, takže dávám čtyři. ()

MacGuffin 

všechny recenze uživatele

O: The Face of Fu Manchu, GB/BRD 1965; R: Don Sharp H: Christopher Lee (Dr. Fu Man Chu); Joachim Fuchsberger (Carl Jansen); Karin Dor (Maria); Nigel Green (Nayland Smith); James Robertson Justice (Sir Charles Fortescue); Walter Rilla (Professor Merten); Howard Marion-Crawford (Dr. Petrie); Poulet Tu (Lotus); Tsai Chin (Lin Tang); Peter Mosbacher (Hanuman) ()

Galerie (42)

Reklama

Reklama