Reklama

Reklama

Five Golden Dragons

  • Západní Německo Die Pagode zum fünften Schrecken

Obsahy(1)

Ještě než se tlustý zpocený cizinec proletěl z balkónu ve dvanáctém patře hotelu, stihl předat taxikáři stručný vzkaz. Adresát: Bob Mitchell, Hong Kong, Hilton. Místní policie dopis obsahující pouhá tři slova tomu americkému světákovi doručí, nikdo však z toho není moudrý. Co nebo kdo se skrývá pod tajemným heslem Pět zlatých draků? (dopitak)

(více)

Recenze (4)

Isard 

všechny recenze uživatele

Parádní film, který sice nemá nejsilnější zápletku, ale od začátku do konce baví. Obrovským plus je skvělé obsazení, zvláště v případě dam doslova luxusní. Každá z postav se do filmu perfektně hodí, vyloženě mě bavilo policejní duo – rozšafný britský detektiv před penzí těžící ze zkušenosti a jeho mladý studovaný čínský podřízený. Oba se špičkují citáty ze Shakespearových her a dohromady tvoří pohodový tandem. A zbytek osazenstva by si také zasloužil nejednu větu. Dosyta si užijeme i Hongkong, a to z nesčetných úhlů pohledu. V nočním klubu se dočkáme hned trojice pěveckých čísel, z toho dvě v podání samotné Margaret Lee. Film má tag „eurospy“, což považuji za trošku nešťastné, ale je fakt, že pokud máte rádi šedesátkové dobrodružné/kriminální/akční filmy, tohle je přesně pro vás. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Je to taký neškodný blábol, kde sa miešajú žánry a všetka logika je podriadená scenáristickej svojvôli. Predlohou je poviedka od Edgara Wallaceho, filmové spracovanie však tomu nesvedčí. Angažovanie Roberta Cummingsa len potvrdzuje, že nič netreba brať príliš vážne. Takže zostáva len hudba, ktorá má slušnú úroveň a uvedenie hosťujúcich hviezd, ktoré však nemajú šancu film podporiť. Slabší priemer. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Šedesátková koprodukční klasika, akční dobrodružství, těžící z atraktivní exotické destinace (tentokrát Hong Kong), spousta ukecané vaty, několik lepších párů "bikin", naivně dětské honičky a rvačky, pár zlomených vazů a už trochu pomačkaný vybledlý seladon jerrycottonovského střihu. Proč do hlavní role obsadili Roberta Cummingse, proč se ve filmu nikdo pořádně nepere a akce je pro kočku, proč zápletka plave na vodě a proč to není napínavé? Protože takhle to prostě tehdy bylo! Film začíná, tento pán je tlustý a potí se = všem vám musí bejt jasný, že za pár minut bude tuhej, a pak se nejlíp někde u bazénu a bikin objeví náš "hrdina". Margaret Lee měla parádní dekolt. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Ťažko to považovať za akčný film, tej akcie je tu ako šafránu, dej tu vpodstate nie je žiadny, má ísť o nejakú tajnú organizáciu s 5 šéfmi, ktorí sú ale takí tajní, že polícia dopredu vie o koho ide a kedy dorazia do Hongkongu. Neviem, načo potom boli dobré tie 2 vraždy predtým. Hlavný hrdina sa do toho zapletie tým, že obeť napíše jeho meno, ale prečo, to ťažko povedať. Lákali ma tu hlavné veľké americké hviezdy rokov 40-tych, hlavne filmu-noir Raft a Duryea, no aj Donlevy a Lee, no tí sa tu ukážu na pár sekúnd v divných kostýmoch a každý povie asi 3 vety, čiže veľké sklamanie. Podobne minimum priestoru dostal aj Klaus Kinski, čo je nepochopiteľné, keďže bol asi najhlavnejší záporák. A tak to všetko leží na Cummingsovi, ktorý je ale riadne za zenitom na takúto rolu. No aj odhliadnuc od jeho veku, vyzerá a pôsobí ako babrák, čo neviem či bol vždy zámer. Takže potešia aspoň pekné ženy a dvojica detektívov, čo je ale trochu málo. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Zlatý Drak číslo 4 přilétá helikoptérou SE3160 / SA316A Alouette III imatrikulace HKG-2, toho času ve službách Royal Hong Kong Auxiliary Air Force. Pro účely filmu bylo imatrikulační číslo maskováno pouze jako G2. Na přídi je vidět sériové číslo 1243. Stroj byl postaven v roce 1965 a v roce 1980 prodán do USA, kde obdržel civilní imatrikulaci N98325. V roce 1984 absolvoval tvrdé přistání, reportované jako nehoda DEN85LA004 – nicméně poškození podvozku bylo pouze lehké. V roce 2013 byl vrtulník vyřazen z registru a od té doby nelétá, další osud není známý. (nocturne)

Reklama

Reklama