Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záhadný „Narcisový vrah“ mladých žen opět udeřil. I zatím poslední oběť byla probodnuta dlouhým nožem a poblíž jejího těla se našel umělý narcis. Ten zřejmě pochází z čínské zásilky zadržené na letišti a adresované firmě Lyne & Co, Londýn. Uvnitř dutých stonků těchto květin policie nalezla velké množství heroinu.
Kromě inspektora Whitesidea (Walter Gotell) ze Scotland Yardu se do případu vkládá i dvojice z Hong Kongu, mezinárodní agent Global Airways Jack Tarling (Joachim Fuchsberger) a jeho hongkongský pomocník. Zatímco pro Tarlinga je vyřešení případu spojeno s otázkou profesní cti, pro detektiva Ling Chua (Christopher Lee) jde o něco víc. (dopitak)

(více)

Recenze (7)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Bohužel jedna ze slabších wallaceovek, která postrádá patřičnou atmosféru a stálé napětí. Vcelku průměrná detektivka o vrahovi v rukavicích, co si vybírá především velmi krásné ženy. Mně prostě chybí tajemné starobylé sídlo, mlha, podzemní chodby, kanalizace,temné uličky Londýna (Soho) i patřičný humor. A hřbitov atmosféru na poslední chvíli nenahradí, i když je v noci, ale chybí mu ona báječná strašidelnost. Londýn vypadá stejně, krom pár jasných záběrů, jako kdejaké tehdejší západoněmecké město. Lee má šikmé oči, oči,co mu v Draculovi propůjčovaly démonické vzezření. Nu, jako rákosník je spíše k smíchu... Snad jen Kinski opět potvrzuje, že role pošuků mu šly nejlépe (aby ne, když byl pošuk i v civilním životě). Dobrá hudba a ucházející, byť nijak oslňující kamera. Na jedno podívání dostačující... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

S petrik11 nemůžu souhlasit. Z počátku solidní způsob vyprávění se postupně mění v dost velký chaos. Nejsem pravý detektivkář a tak tam na mě bylo postav až příliš moc. Potěší záběry z londýnských ulic, atmosféra ve stylu Jerryho Cottona, ale nic víc. Viděno v originální německé (a herecké) verzi, s anglickými titulky. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Siedma "wallaceovka" v poradí ma sklamala. Síce natočená v skutočnom Londýne z dôvodu koprodukcie, v porovnaní s inými filmami podľa Wallaceho románov je zreteľný vplyv anglickej produkcie - takže filmu chýbajú overené atribúty ako švih, tempo, tajomnosť a humor. Nepomáha ani slušné obsadenie ( rozdrobenosť hlavných vyšetrovateľov prípadu ). ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní série vražd zatají celému Londýnu dech: mladá děvčata z drogové scény jsou systematicky probodávána a vedle každé mrtvoly leží jeden žlutý narcis. Scotland Yard se domnívá, že jde o sexuální motiv, a pověřuje Jacka Tarlinga (Joachim Fuchsberger), velitele bezpečnosti Global Airways z Hongkongu, vyšetřením této vražedné série. Náklad umělých narcisů, jež jsou naplněny drogami, přivádí Tarlinga na žhavou stopu...Jedna z mála wallaceovek točených ve skutečném Londýně, plná napětí a tichého humoru, v níž se střetly dvě slavné evropské postavy hrůzy a děsu Klaus Kinski a Christopher Lee. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Christopher Lee se těsně před natáčením oženil s Birgit Kroencke. Kvůli natáčení si pak pár musel zkrátit líbánky. (reich)

Reklama

Reklama