Reklama

Reklama

Expres hrůzy

  • Česko Panika na Transsibiřské magistrále (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Co se stane když milion let stará fosilie není tak uplně mrtvá a nachází se zrovna v jednom z největších vlaků na světě, plném lidí?? Herecký koncert hororové legendy Christophera Lee a Petera Cushinga v hororovém příběhu, plném zvratů a houstnoucího napětí! (matestlust)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Samotné prostředí filmu bylo postaveno na jednoduchosti. Nevím jakými finančními zdroji filmaři operovali, ale děj se vlastně odehrával ve vlaku a k tomu jim stačili makety tři vagónů ve kterých se herci pohybovaly. Hudba se ve filmu moc neprojevovala, což je škoda. Dost často zazněla melodie, kterou si někdo popískával a mně to připomnělo Příšeru z šatníku. Atmosféra se lehce přelévala z nudných pasáží, přes nezajímavé výlevy postav až po řádění monstra a později i jeho přisluhovačů. Některé úmrtí se mi líbila, jiné pro svou statiku nikoliv. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Horror odohrávajúci sa na Transsibírskej magistrále. Vo vlaku smerujúcom z Číny do Ruska. Velice zaujímavá lokácia. Christopher Lee v úlohe profesora Saxtona, ktorý týmto expresom preváža milióny rokov starú múmiu, tiež zaujme. Ani sled udalostí, ktoré sa začnú počas tejto cesty diať, by nemali nudiť žiadneho fanúšika horrorových filmov. Takže, keď to zhrniem: Interesantný príbeh, dobrí herci, pôsobivá atmosféra, to by bolo všetko v poriadku. Však s prihliadnutím na fakt, že zub času sa do tohto snímku už poriadne zakusol a tiež hudobné podklady nestáli za veľa, dávam len mierne nadpriemerné hodnotenie v podobe troch hviezdičiek. *** ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Za mňa ťažké rozhodnutie ohodnotiť tento film. Herci robia dobrú prácu od začiatku po celý film a hlavne to drží Christopher Lee a všetky scény a diálogy sú dôležité a zaujímavé a film nrnudí, jednoducho filmu nemôžem nič vytknúť až na to, že film akosi nemal desivú atmosféru a napätie, čo by v správnom horore malo byť. Posledná tretina už ale bola na poznanie slabšia a nudnejšia a to strháva filmu jednu hviezdu môjho hodnotenia. No vcelku som s filmom spokojený, aj keď ako horor to bolo slabé. 46% ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Radikální ideologické křídlo zastává názor, že žánry jsou nástroje pro šíření hodnot a idejí americké kapitalistické ideologie, s výjimkou hororů, filmů-noir nebo exploatačních B-filmů, které jsou naopak subverzivní a nabízejí alternativní čtení proti systému. Expres hrůzy jistě hororem je, ovšem žádné dvojité čtení nenabízí, protože celý konflikt zužuje na věčný souboj společnost vs. jedinec aka padoušský mnich „Rasputin“. Jedinec musí být napraven ve prospěch zachování řádu. Souvisí to s konzervativním politickým smýšlením Velké Británie, v níž film vnikl, a s faktem, že my všichni prostě souhlasíme se zobrazováním násilí, které potvrzuje naši verzi světa a odmítáme jako škodlivé nebo nebezpečné obrazy násilí, které ji popírají nebo relativizují. Expres hrůzy může s násilím experimentovat bezostyšně, protože staví na univerzálním náboženském mýtu, který je nabourávám evolucionistickou fosílií a který je třeba vymýtit za jakoukoliv cenu - i za cenu toho, že úzkostlivého diváka překvapí detail mozkové kašičky. Námět samotný je sice dobrý, jen hrozně fórově natočený, pročež laciný a bezcenný, přesně po vzoru italské Argento / Fulci školy, s výjimkou důmyslných ejzenštejnovských prostřihů mezi očima a vlakem v závěru. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

V podstatě remake jednoho z dílů Twilight Zone a Vykradačů těl (a posléze vzniknou další podobné filmy jako Fallen /Anděl smrti/ nebo Věc), jen se to odehrává ve vlaku, který projíždí Sibiří a je v něm pár Britů, Američanka, šílený mnich, vědci a nakonec i kozáci. U celkových záběrů vlaku mi přišlo, že jde o model, ne reálný vlak, napětí ve vlaku se nepovedlo také moc dobře zrežírovat, přerod mnicha není uvěřitelně pojatý (celou dobu je on jediný, kdo má chladnou hlavu a moc dobře ví, jaké nebezpečí jim hrozí, ale koukne do mikroskopu a změní hnedle názor?), a vlastně si tvůrci nevěděli rady ani s tou entitou, takže se z toho nakonec vylhali tím nejjednodušším možným způsobem. Ale určitou atmosféru to má, hudba hraje rovněž svou roli, a vidět vedle sebe Leho, Cushinga a Savalase se hned tak nevidí. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Film nebyl paradoxně úspěšný ve Španělsku, domovské zemi režiséra Eugenia Martina. (Chatterer)
  • Peter Cushing odmítl film natáčet, jelikož mu těsně před natáčením zemřela žena. Nakonec se však ke spolupráci nechal přemluvit od Christopera Lee. (Chatterer)
  • Natáčelo se v Madridu v letech 1971 - 1972. (Chatterer)

Reklama

Reklama