Reklama

Reklama

Dramatický příběh o překonání lidského zla, o přátelství a zrodu lásky
Erikovi je 18 let a jeho životem se táhne linie násilí a konfliktů. Po vyhození ze školy, je poslán na internátní školu Stjärnsberg. Ta má být poslední šancí jak jej odtrhnout od starého života a vrátit zpět ke studiu. Na internátě se ale dá zlu těžko uniknout - panuje zde systematický teror páchaný na mladších studentech. Dokáže Erik zlu čelit, aniž by porušil pravidla a riskoval tak své vyloučení a celou budoucnost? Zlo mezi námi je dramatický příběh o mezilidském násilí, ale také o opravdovém přátelství a zrodu lásky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (750)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zlo má nepřeberně forem a mnoho je i cest, jak s ním bojovat. A ne vždy je vítězství na té >správné< straně... Nu, v tomhle případě konec dobrý, všechno dobré... :-/ . . . Trošku mě ten závěr svým způsobem i zklamal, čekal jsem dramatičtější >rozuzlení< a vlastně tak s odstupem se mi i celý film jeví mírně prvoplánový, ale i rád uznávám, že v tomto případě to je zase jednou čistě můj problém. Každopádně jde o řemeslně vynikající a emocemi nabitý film, který naštěstí i v nejvypjatějších scénách nikterak nesklouzne k nějakým falešným pózičkám, kluci v hlavních rolích (ale i herecký ansámbl po poslední malou roličku paní kuchařky) odvádějí přímo fantastické (a uměřené!) herecké výkony a člověku, který byl někdy na internátě nebo na vojně, vytanou v mysli hnedle všelijaké nemilé vzpomínky... Tohle "Zlo" je zkrátka příběhem silný a skvěle uvěřitelně natočený a odehraný (v tom opravdu nejlepším smyslu slova evropský) film. - - - P.S. A taky jsem si zase jednou uvědomil, že ač uplatnění právních norem je sice v civilizované společnosti asi ten nejlepší prostředek k domáhání se spravedlnosti a zadostiučinění, leč co naplat, takový zmrdovi dobře uštědřený výprask, no... - - - P.P.S. Naposledy jsem se opravdu >natvrdo< pobil v sebeobraně někdy před čtvrtstoletím právě na té vojně. Od té doby už raději ne - a vůbec ne proto, že bych právě já v té mele dostal na frak. I já se jako Erik umím - když na věc příjde - prát. Prostě ale jde o tu >filozofii< bytí, že... Ale tenhle film mi zase jednou nasadil brouka do hlavy... - - - - - (Poprvé viděno 8.1.2008 na dvd, komentář zde jako přemnohý - 8.1.2008) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Velice brutální a surový snímek o šikaně studentů na internátní škole mezi nimiž se najde Erik, který se nenechá zesměšňování líbit a začne to dávat hlasitě najevo.... Po celou dobu sledování se ani na chvíli neodtrhnete od obrazovky a budete přemýšlet co by jste v dané situaci udělali vy a přát všem, kteří se provinili, aby dostali co si zaslouží. Herecké výkony, režie a scénář zaslouží velkou pochvalu. Nejlepší snímek Mikaela Håfströma. Zlo je snímek, který ve vás zanechá pocit na hodně dlouho dobu a donutí vás hluboce přemýšlet........ ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Působivý snímek, kde mě překvapovala laxnost učitelů, kteří zdejší situaci mezi žáky nechávali bez povšimnutí, proto nemůžu dát plný počet, stejně tak nemám rád, když je po většinu času hlavní postava v nesnázích. Plně souhlasím s komentářem uživatele heyda, který vlastně říká to samé, ale napsal to líp. :-) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Stjärnsberg je internátní chlapecká škola, kde ředitel nechává studenty vše si vyřešit mezi sebou a učitelé šikaně jen nečinně přihlížejí. Námět dost přitažený za vlasy, ale jeho poselství je jasné a zpracování tak mrazivé, jak je u severských filmů zvykem. Těžko říct, proč mi Ondskan trčel v počítači bez povšimnutí tak dlouho, protože je to opravdu pěkný film o tom, jestli lze "zlo" porazit aniž by násilí nutně plodilo násilí. Herci neokoukaní a talentovaní, celkově to odsýpalo a děj byl vážně strhující. Dojem ale trochu kazí špatně zvolená hudba a do stoprocentního dojmu schází nějaký silný konec, na který divák jen tak nezapomene. Je pravda, že by to ale nejspíš zazdilo celé poselství filmu. Přesto jsem čekala mnohem lepší vyvrcholení, které mi vyrazí dech - to se bohužel nekonalo.. I tak se mi ale Ondskan zapíše do mé pomyslné TOP 100. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Whau, tak to je pro mě překvapení, myslel jsem si že sledování filmu taktak přežiju, ale několikrát jsem se přistihl při projekci, že jsem už už svíral pěsti a chtěl sem to těm naleštěným hošánkům všechno vrátit i s úroky. Hlavní hrdina je neuvěřitelný sympaťák. Po skončení filmu smutně zjišťuji že tento film nedostal Oscara. Velmi nespravedlivé. Jinak zpátky k filmu, rvačka je zde vlastně jedna, ale stojí za to. Erik napřed řekne protivníkům co se jim chystá provést a o několik sekund své sliby přetaví ve skutečnost a borečci se plazí z ringu. Nechtěl bych toho kluka něčím naštvat! V mých očích se tímto Erik pasoval do role jednoho z nejnebezpečnějších lidí Švédska. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (8)

  • V čase 09:06 je v odrazu bočního okénka auta vidět kamera. (imagoo)
  • Ve scéně, kdy jede Erik (Andreas Wilson) vlakem, můžeme spatřit holčičku s panenkou, kterou si zahrála režisérova dcerka Emma Håfström. (Tygrys)
  • Film je založen na knize Jana Guilloua. Ten navštěvoval stejnou školu a knihu založil částečně na vlastních prožitcích. (HellFire)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama