Reklama

Reklama

Dramatický příběh o překonání lidského zla, o přátelství a zrodu lásky
Erikovi je 18 let a jeho životem se táhne linie násilí a konfliktů. Po vyhození ze školy, je poslán na internátní školu Stjärnsberg. Ta má být poslední šancí jak jej odtrhnout od starého života a vrátit zpět ke studiu. Na internátě se ale dá zlu těžko uniknout - panuje zde systematický teror páchaný na mladších studentech. Dokáže Erik zlu čelit, aniž by porušil pravidla a riskoval tak své vyloučení a celou budoucnost? Zlo mezi námi je dramatický příběh o mezilidském násilí, ale také o opravdovém přátelství a zrodu lásky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (753)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co se všem na tom tak líbilo. Já tomu filmu nevěřil ani slovo. Hlavní postava je zřejmě dost problémovej týpek, kterej na normální škole mlátí a šikanuje spolužáky, a když k němu má ředitel proslov, že ho vyloučí ze školy, tak se tváří, jak to má všechno úplně v prdeli. Ale jakmile přejde na nějakou internátní školu pro synáčky z bohatejch rodin, tak se úplně změní. Najednou tam vykládá, jak se musí učit, aby prolez do dalšího ročníku, a nejvíc ze všeho se bojí, aby neporušil nějaký pravidlo a nebyl z tý školy vyloučen. Proč ta náhlá změna? Nevim. A ta internátní škola to bylo taky něco naprosto neuvěřitelnýho. Vůbec nikomu nevadí, že studenti se tam mezi sebou šikanujou takovym způsobem, že to občas hraničí s pokusem o vraždu. Rodičům zřejmě nepřipadá divný, když jejich synáčci každej víkend přijedou domu s monoklama a vyraženejma zubama. A ředitel a učitelé na týhle "výběrový" škole tu šikanu snad dokonce podporujou. Korunu tomu nasadil závěr, kdy hlavní postava si to může s vrchnim tyranem vyřídit, ale místo toho jenom řekne něco v tom smyslu, že se nesníží na jeho úroveň. Tenhle film se mi vůbec nelíbil. Je to tak stova za jednu hvězdu. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy ze severu a Ondskan byl pro mě víc než odměnou. Bezvadně zpracovaný film a jak už tady někdo napsal, byla jsem jak přikovaná a čekala jestli to Erik dá ...? Tahle otázka mně visela na rtech po celou dobu až do senzačně vygradovaného konce. Přestože herci pro mě byli poměrně neznámí, tak před nimi smekám pomyslný klobouk. Úžasný zážitek, který zcela jistě nevypadne z mojí paměti. Komentář bych ráda uzavřela tím, co napsal Ernest Hemingway "Svět láme všechny, ale mnozí jsou potom na zlomených místech silní." - to pro mě vyplynulo ze závěru tohoto nad očekávání výborného filmu. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film me naprosto dostal a to i presto, ze jsem od nej cekal neco krapet jineho. Cekal jsem totiz v jednom kuse naky bitky a sikanu a i kdyz je tu sikana drsna, a prakticky furt, tak se scenama jako politi hovnama nebo privazani k tyci se setri a vetsinou je to spis takovy slovni. Spis mi to prislo jako takovej film o pratelstvi. Nicmene naprosto dokonale zrezirovanej, napsanej a zahranej, hlavne hlavni hrdina je dokonalej. Proste jednoznacne 5*. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Krása tohoto filmu spočívá v tom, jak dokáže v divákovi aktivovat emoce. Zejména ty negativní. Při scénách, kdy šesťáci šikanovali nováčky, to ve mně vřelo, jako bych byl svědkem skutečných událostí. Navíc herci zarhály arogantní šesťáky tak dobře, že bych pár minut po shlédnutí jen těžko uvěřil, že to mohou být ve skutečném životě normální sympatičtí kluci. Výrazy hajzlů v jejich tvářích působily věrohodně. To vše způsobuje, že snad nikdo se nemůže neidentifikovat s hlavním hrdinou. Posleství filmu je takové, že proti zlu nelze vždy bojovat jen laskavostí. Někdy je zkrátka třeba šmejdy seřezat. Jinak se jedná o překrásný scénář, který je velmi kvalitně a líbivě natočen. Nemohu vznést jedinou výtku. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hm, dobré, hodně dobré dramátko, ale abych pravdu řekl, podle hodnocení a některých komentů jsem do toho šel s velkým odporem, a čekal jsem podstatně tíživější podívanou. Podle úvodu filmu to tak i vypadalo, ale jak se děj přesunul od internátní školy, víceméně jsem filmu přestal věřit, což mělo za následek pohodové dokoukání bez větších emocí nebo znepokojení. V podstatě bych to zhodnotil jako trochu drsnějšího Dobrého Willa, na kterého to ale celkově skoro celou hvězdu ztrácí. Věřil jsem, že tohle budu doporučovat jen otrlým jedincům, ale ve skutečnosti to můžu doporučit všem, klidně i malým spratkům...85% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (8)

  • Linda Zilliacus, představitelka Marji, mluví ve filmu finsky s finským přízvukem. Ve skutečnosti však mluví finsko-švédským přízvukem, což je rodný jazyk všech Švédů narozených ve Finsku. (Spike17)
  • Film je založen na knize Jana Guilloua. Ten navštěvoval stejnou školu a knihu založil částečně na vlastních prožitcích. (HellFire)
  • Natáčení probíhalo ve Stockholms län (v Gjörvells Castle v Jakobsbergu, Stockholmu a Östermalm). (Tygrys)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama