Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Variace na klasický námět R. L. Stevensona o Doktoru Jekyllovi a panu Hydeovi. Tentokráte se jména změnila. Doktor Marlowe dělá pokusy se sérem, jež dle jeho výzkumu může uvolnit vnitřní zábrany. Vyzkouší látku sám na sobě a přivede tak na svět muže jménem Edward Blake. Svoji ďábelskou variantu, jež získává převahu nad společným tělem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V každém z nás je kus monstra, co touží konat zlé věci bez svědomí a následků.. Leeovi, který je zde z některých úhlů podobný mladému Pacinovi, nelze upřít snaha, ale byly tam momenty, které prostě nešly uhrát. V 57. minutě jsem taky zlomil hůl, ale nad touto naivní a nehrůzoplodnou variací Stevensona.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdo zná předlohu případně nějaký film podle ní, nebude překvapen směrováním příběhu a jeho koncem. Nejlepší na celém filmu je samozřejmě Ch. Lee, ač chvílemi vypadá jako Dracula, když se však zcela změní v Blakea, pak připomene jedny z prvních představitelů pana Hydea. Velmi dobrý je i P. Cushing, jenž má ale prostoru mnohem méně. Není to sice herecký superkoncert, ale pro fanoušky obou herců je dostačující. Pěkný je i vizuál, zejména interiéry, kdy navíc úžasná městská vodárna posouvá snímek až lehce do steampunku - škoda, že jí nebylo více. Nočních záběrů není mnoho, na mlhu ale dojde a na honičku v ní rovněž. Studio Amicus sice mírně pokulhávalo za Hammerem, ale několik povedených filmů také mají, přičemž tenhle je lepší průměr. Kdo příběh nezná, mohl by si klidně přidat i jednu * navíc. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Studio Amicus sem tam přišlo s něčím zajímavým, ale čím víc filmů od něj uvidíte, tím víc budete mít pocit, že je to skutečně jen studio, které se snažilo svést s produkční společností Hammer a nedosáhlo přitom obecně takových kvalit jako jeho slavnější kolega. Snímek „Já, zrůda“ je toho důkazem. Christopher Lee se snaží, ale ten příběh prostě není dostatečně silný nebo nějak odlišný od klasického jekyllovského pojetí. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Spíš než jako horror bych si I, MONSTER představoval jako nějakou hodně temnou povídku, jejíž stopáž by nepřesahovala padesát minut. Stephenu Weeksovi (režie) se povedlo, za pomocí parádní hudby, chladných nevlídných kamenných ulic a všudypřítomné mlhy, stvořit výbornou jako deht se táhnoucí funebrózní atmosféru. Přidám-li k tomu povedený Leeho herecký výkon a fakt, že se ve filmu objevil spolu s Cushingem, musím hodnotit čtyřma hvězdama. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

X-tá variace příběhu o doktoru Jekyllovi a jeho druhé, temné polovičce. Průser tento film není, ale také nic, co by mi mělo delší dobu utkvět v paměti. Snad jen dráculovský výraz Christophera Lee, když byl zrovna panem Hydem, jen ty upíří tesáky mu chyběly a nějak mi ta jeho grimasa do tohoto filmu vůbec nezapadla. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama