Reklama

Reklama

Muž se zlatou zbraní

  • Velká Británie The Man with the Golden Gun (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeho střela nikdy nemine cíl. Teď má na mušce Jamese Bonda. James Bond, nejlepší tajný agent Jejího Veličenstva, se ve své nové misi musí vydat na Daleký východ. Kdosi totiž poslal britské tajné službě zlatou kulku s Bondový číslem 007. Jediným, kdo ve světovém podsvětí zlaté projektily používá, je nájemný vrah Francisco Scaramanga, který si za každou zabitou oběť účtuje milion dolarů. Přes výrobce zlatého náboje se Bond dostane k čínskému průmyslovému magnátovi Hai Fatovi. Ten si totiž u Scaramangy objednal vraždu významného fyzika Gibsona, který u něj dosud pracoval na vývoji laserového děla s názvem Solex. Sám Hai Fat však brzy zahyne Scaramangovou rukou. Zabiják převezme jeho impérium a chystá se smrtící Solex využít pro své vlastní cíle. Jediný, kdo mu v tom může zabránit, je James Bond... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (373)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zatímco obyčejné dívky se v reálném světě setkávají s různymi typu fetišistů, Bond se v tom svém dobrodružném světě setkává pouze s fetišisty na zlato. Krásné thajské exteriéry, doslova luxusní akční scény v podobě honičky na vodě, automobilové honičky, nechybějící vtip zejména při opětovném setkání 007 se šerifem s Louisiany z předchozího dílu a hlavně naprosto skvělý záporák, konečně pořádný frajer a zasloužený skvělý zavěrečný souboj mezi ním a 007. No a to nejlepší nakonec bondgirl Britt Ekland jako Goodnight, která nám tam nakonci cupitá v bikinách je naprosto milounká a sexypostava si doslova říká o vstupenku do mé postele, no ehm spíše do Bondovi. Ovšem velmi poučná situace nastala ve scéně kdy Bond má v posteli jednu dívku, ovšem přichází druhá a teď chlapy dobře čtěte / vy ženy taky jen si vyměnte slova žena za slovo muž OK?:) / Ženu v posteli přikryje peřinou, pošle přichozí se převléknout do koupelny, schová ženu z postele do skříně, užije si se ženou z koupelny , která spokojená odchází a vytáhne si ženu ze skříně, která se krapet zlobí, ale utěší ji slovy " neboj se taky na tebe dojde řada". Že se nám tohle stává často, co? Jeden však nikdy neví. BOND JE MAZÁK ! ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

V druhé "moorovce" vyměnili tvůrci Jamajku za Hong Kong a černochy za Číňany. Honička na člunech zůstala, jakoby Bond neuměl unikat v ničem jiném. Ano, dokonce se vrátil i ten otravný šerif z Louisiany, ten afektovaný vidlácký šerif, co tak rád plive žvýkací tabák během svého blábolení. Vyhnuli se jen magii a konečně nechali Bonda věnovat se pravé poctivé špionáži. Film ale nebyl ničím novým proti předchozímu dílu. Na nějaké inovátorství se nehrálo, snad jen padouch byl trochu větší megaloman, co se jeho zlodušských plánů týkalo. Slečna Goodnight asi měla být sexy, ale na Bond girl je to málo. Současný divák chce víc, než jen figurku v plavkách. Celkově vzato, nebyla to nejhorší bondovka, ale také ne nejlepší. Situace kolem Bondova zajetí v sídle milionáře Hai Fata, kumite a především bitka mezi dvěma karatistkami/studentkami a partou učedníků kung-fu je za pět hvězd bez mrknutí oka, i Scaramanga byl úctyhodný protivník, ale víc jak čtyři hvězdy z toho nevyždímu. Dost to zkazil Fantomas a jeho letadloauto. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Co se týče příběhu a ztvárnění, Muž se zlatou zbraní by sám o sobě nebyl nějak moc úchvatnou částí bondovské série. Má to štěstí, že to zachraňují hlavně lokace (výběr pro tuto bondovku se opravdu povedl), výrazný nástup humoru a Christopher Lee (kterého, i coby velký horrorový fanda, nemám nějak moc v oblibě, neboť hraje strašně nerealisticky s výjimkou dvou rolí, prvním je Saruman, druhým právě Scaramanga, který právem patří mezi nejlepší a nejcharismatičtější bondovské záporáky). Zajímavostí této bondovky je hlavně herečka Maud Adams v roli Scaramangovy milenky Andrey Anders. Pokud jste viděli více bondovek (minimálně ty s Moorem), bude vám určitě povědomá, protože je to snad jediná herecká představitelka (o mužském ekvivalentu nemluvě) v historii bondovek, která hrála ve třech bondovských filmech, ale pokaždé jinou roli (kromě tohoto ještě v Chobotničce a Vyhlídce na vraždu). 3,5* ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jediný, co je v Bondovkách ke koukání, jsou všechny ty ženský, který tam James Bond frézuje. Tady navíc byly i nějaký asiatky, což mě potěšilo. Jinak je to všechno stejný. James Bond každejch 5 minut unikne jistý smrti, řekne nějakou cool hlášku a navrch vošuká nějakou babu. Samotnej scénář je ovšem taková blbost, že to nemá obdoby. Točit parodii je zbytečný. Tento film paroduje sám sebe. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bond 9 Klasická bondovka, které dominuje charismatický a opravdu vynikající záporňák Scaramanga v podání Christophera Lee. Dále bych vyzdvihl jeho "palác smíchu" a pochopitelně zlatou zbraň. Roger Moore přesvědčuje, že role 007 mu sedí, hodí se na ni a až na nedůvěryhodné rvačky je opravdu dobrým Bondem, takovým elegánem a gentlemanským rošťákem i šibalem. Trochu tu pokulhává zápletka se slunečním zářením, přijde mi taková slabá. Dojem může také mírně pokazit skok auta přes řeku (ne ten akt jako takový, ale jeho komediální vykreslení včetně doprovodného zvuku jak ze Tří veteránů) a tři bradavky, což už je trochu přehnané. Na starých bondovkách se mi hrozně líbí jejich soundtrack, který velmi často a jen v nepatrně upravené podobě servíruje hlavní motiv titulní písně. V případě Muže se zlatou zbraní je to úžasný poslech, když těch pár tónů zazní (podobně lahodící je to např. v You Only Live Twice či Diamonds Are Forever). ()

Galerie (152)

Zajímavosti (35)

  • Auto, které skočí s otočkou přes řeku, bylo v úpravě s volantem ve středu kvůli vyvážení. Navíc to byl první kaskadérský filmový kousek, který byl vypočítán počítačem. (Azog)
  • Bondovo auto je AMC coupé. (Ruuzha)
  • Při přistání Jamesa Bonda (Roger Moore) na ostrově Scaramangy má letadlo oba dva plováky, v dalším záběru však jeden chybí. (ledofredo)

Související novinky

Christopher Lee 1922 - 2015

Christopher Lee 1922 - 2015

11.06.2015

Kdekdo si možná myslel, že tu s námi Christopher Lee bude věčně, ale tahle přání se bohužel nevyplní. Britská herecká legenda totiž zemřela v neděli 7. června v londýnské nemocnici Chelsea and… (více)

Reklama

Reklama