Reklama

Reklama

Muž se zlatou zbraní

  • Velká Británie The Man with the Golden Gun (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeho střela nikdy nemine cíl. Teď má na mušce Jamese Bonda. James Bond, nejlepší tajný agent Jejího Veličenstva, se ve své nové misi musí vydat na Daleký východ. Kdosi totiž poslal britské tajné službě zlatou kulku s Bondový číslem 007. Jediným, kdo ve světovém podsvětí zlaté projektily používá, je nájemný vrah Francisco Scaramanga, který si za každou zabitou oběť účtuje milion dolarů. Přes výrobce zlatého náboje se Bond dostane k čínskému průmyslovému magnátovi Hai Fatovi. Ten si totiž u Scaramangy objednal vraždu významného fyzika Gibsona, který u něj dosud pracoval na vývoji laserového děla s názvem Solex. Sám Hai Fat však brzy zahyne Scaramangovou rukou. Zabiják převezme jeho impérium a chystá se smrtící Solex využít pro své vlastní cíle. Jediný, kdo mu v tom může zabránit, je James Bond... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (372)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jediný, co je v Bondovkách ke koukání, jsou všechny ty ženský, který tam James Bond frézuje. Tady navíc byly i nějaký asiatky, což mě potěšilo. Jinak je to všechno stejný. James Bond každejch 5 minut unikne jistý smrti, řekne nějakou cool hlášku a navrch vošuká nějakou babu. Samotnej scénář je ovšem taková blbost, že to nemá obdoby. Točit parodii je zbytečný. Tento film paroduje sám sebe. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

"Ó, Jamesi!" Plusy: sexy blonďavá Bond girl v službách Jej veličenstva, britská základňa v stroskotanej lodi, Christopher Lee (!!!), pár hlášok, bludisko, skvelé finále. Zápory: len pár (!) hlášok, tri bradavky, trošku rozťahanosť v strede filmu, občas zbytočné kľučky v dejovej línii (tradične Bondovská chyba), priemerný až mizerný úvodný song. PS: pôvodne mala hlavnú tému skladať kapela Alice Cooper, ale kvôli ich povesti z toho producenti zišli. Skladba sa nachádza na albume Muscle of Love, poslednom pred ich rozpadom. Skvelá skladba, akurát ešte trošku bolo treba dotiahnuť produkciu skladby a mohla byť vo filme ... ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem se u Bonda docela nudil. Navíc z trojice - třetí Dvojitá Nula Sedm s falešnou bradavkou a šestiranným revolverem, padouch Scaramanga s pravou třetí bradavkou a zlatým jednoraňákem a trpasličí sluha Nick Nack s křivým úsměvem - byl nejzajímavější postavou ten poslední. Vadil mi i lehce zmatený a občas nelogický scénář. K plusům je ale nutno přiřadit kvalitní výpravu a triky - základnu MI6 na šikmém vraku lodi, Bondův souboj ve škole bojových umění a kaskadérský skok autem přes řeku i s otočkou ve vzduchu. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Xzt6zAj7XUM ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Co se týče příběhu a ztvárnění, Muž se zlatou zbraní by sám o sobě nebyl nějak moc úchvatnou částí bondovské série. Má to štěstí, že to zachraňují hlavně lokace (výběr pro tuto bondovku se opravdu povedl), výrazný nástup humoru a Christopher Lee (kterého, i coby velký horrorový fanda, nemám nějak moc v oblibě, neboť hraje strašně nerealisticky s výjimkou dvou rolí, prvním je Saruman, druhým právě Scaramanga, který právem patří mezi nejlepší a nejcharismatičtější bondovské záporáky). Zajímavostí této bondovky je hlavně herečka Maud Adams v roli Scaramangovy milenky Andrey Anders. Pokud jste viděli více bondovek (minimálně ty s Moorem), bude vám určitě povědomá, protože je to snad jediná herecká představitelka (o mužském ekvivalentu nemluvě) v historii bondovek, která hrála ve třech bondovských filmech, ale pokaždé jinou roli (kromě tohoto ještě v Chobotničce a Vyhlídce na vraždu). 3,5* ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Klasická mooreovka s decetnímy bitkami, a dvojsmysly ve skoro každé větě, co 007 vypustí z úst. Vadou na kráse jsou nepovedené kung fu bitky a otravnej americkej turista. Bondgirl je krásná, ale tentokrát úplně blbá :) Christopher Lee byl Bondovi celkem důstojným protivníkem, ale ten jeho trpaslík mi utkvěl víc. 70% ()

Galerie (152)

Zajímavosti (35)

  • Poslední bondovka producenta Harryho Saltzmana. (Sonnery)
  • Celosvětová premiéra proběhla 14. prosince 1974 v Japonsku. (Varan)
  • Scaramanga (Christopher Lee) se svým pomocníkem mají hnědé kupé AMC Matador, které uměli během několik okamžiků přestavět v letadlo. Pro honičku si James Bond (Roger Moore) "vypůjčuje" menší vůz AMC Hornet. (Martin_Happy)

Související novinky

Christopher Lee 1922 - 2015

Christopher Lee 1922 - 2015

11.06.2015

Kdekdo si možná myslel, že tu s námi Christopher Lee bude věčně, ale tahle přání se bohužel nevyplní. Britská herecká legenda totiž zemřela v neděli 7. června v londýnské nemocnici Chelsea and… (více)

Reklama

Reklama