Reklama

Reklama

The Rainbow Thief

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Zdá sa, že milionár Rudolf von Tannen (Christopher Lee) pomaly umiera. Na svoju hostinu pozve hostí, ktorí očakávajú jeho skorú smrť a bohaté dedičstvo. Neskôr sa k nim pridajú aj "rainbow girls" z Rudolfovho nevestinca. Čoskoro bohatý muž skutočne dostane infarkt a ostane v kóme. Všetci príbuzní chcú podiel z dedičstva, ale dokiaľ excentrický milionár nebude definitívne mŕtvy, môžu o peniazoch iba snívať. Všetci sa však obávajú, že všetko bohatstvo dostane Rudolfov synovec Meleagrema (Peter O'Toole), ktorý žije v rozsiahlych kanáloch s priateľom a zlodejom Dimom (Omar Sharif). Obaja čakajú na strýkovu smrť a dedičstvo. Jedného dňa však príde búrka a veľká povodeň. Teraz je len na Dimovi, či sa nechá ovládnuť vôňou peňazí, alebo pomôže svojmu priateľovi Meleagremovi. (ash99)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Chybí tu popis, o čem to je, takže to zkusím nějak shrnout. Dima (Sharif) je takovej zlodějíček a dělá něco jako sluhu (nebo spíš kámoše) podivínovi, kterej žije ve stokách. Slibuje mu za to zisk a Dima si myslí, že tím myslí podíl z dědictví po bohatém strýci, který umírá. No a mezitím se do městečka přižene bouřka a povodně a Dima se musí rozhodnout, jestli svýho kámoše zachránit nebo se na něj vybodnout. Celý je to proložený divnejma postavičkama, hlavně z ulice, takoví ti houmlesi a žebráci a podvodníčci a tak. Je sice poznat, že Jodorowsky v tom má svůj styl, ale dějově mě to nejak moc nezaujalo a ani jinak mě to neohromilo. Jo, nejlepší léta už měl touhle dobou prostě za sebou. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Zatímco u většiny režisérů senilita způsobuje, že jejich filmy dávají čím dál menší smysl, u Jodorowského způsobila, že natočil svůj zdaleka nejnormálnější film. Mainstream to stále není, ale míra ujetosti je zde ještě menší než u filmů Tima Burtona (tím ale nesrovnávám kvalitu filmu), což je, jak jistě uznáte, hluboko pod Jodorowského standardem. O tom, jak moc je ten film normální, vypovídá už to, že trpaslík, který zde vystupuje, má všechny čtyři končetiny (!). Bohužel je to zároveň i docela nuda. ()

Reklama

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Samorostlý rouhač z Chile nájemným režisérem : Ronnie Taylor malebně nasnímal, co čtyřiaosmdesátiletý Alexandre Trauner velkolepě vypravil, tři mužské hvězdy odehrály, co se po nich chtělo, Jean Musy vše podbarvil příjemnou hudbou ; skandál pod ochrannou značkou Jodorowsky se nekonal. Namísto široce a vyzývavě pojatého hermetického úletu režisér předložil miniaturu málem dickensovskou, humanistické dílko prolnuté melancholií a výstředním humorem. (Kdosi přede mnou shrnul : Jediný Jodorowského film, na který bych se rád podíval se svojí matkou.) Příslušnost k střednímu proudu je sporná - příběh nelpí na načrtnutých vzorečcích. Při pohledu na zloděje v závěru ztrativšího a nabyvšího a odcházejícího s bratříčkem vlkodavem vstříc duze jsem si vzpomněl na tuláka Charlieho i De Sicovy chuďasy na košťatech. Scénáristka - manželka jednoho z producentů - si zahrála Tiger Lily, Ian Dury barmana Mojšeho, Brian Hibbard (z Flying Pickets) jasnovidce-transvestitu a Gdaňsk nejspíš viktoriánský Londýn. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ako to tu už niekto načrtol. Je to relatívne najnormálnejší a najprístupnejší film z hľadiska surrealizmu, aký kedy Alejandro Jodorowsky nakrútil. Starý Jodo mi tu prišiel už materiálovo vyčerpaný, Rainbow Thief je rozhodne neporovnateľne slabší film ako jeho predošlé diela. Má to síce zopár dobrých záberov a myšlienok ale tie mi však nevedeli vynahradiť príliš veľa hluchých miest. Celé to bolo také.... Neviem, veľmi uhladené, bez kontroverzie, trocha nudné aj keď si divák uvedomuje, že je to dobré a z istej časti zaujímavé, proste nezáživné. O nejakom ľudskom, psychickom, fyzickom či spoločenskom rozklade tu nepadne ani jedna veta ani jeden postihnutý. Dokonca tu nieje ani takmer žiadny spirituálny prvok. Myslím si, že Jodo spravil dobre, že si dal po tomto kúsku niekoľkoročnú prestávku. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No, úplně vidím jak Šarif a OuTůl po několika dnech máchání ve vodě nenávidí celý svět :D . Trochu asi chápu proč se k tomuhle filmu Jodo moc nezná. Přecejenom je to zdaleka to nejméně osobité co natočil. Jeho rukopis je spíše v drobnostech a nápaditosti ve vedení jednotlivých scén, možná v pár orazech, vpašovaných rekviztách (jako např tarotové karty, které jsou ale v příběhu naprosto zbytečným a cizím prvkem), celkové vyznění filmu už pro něj tak charakteristické není. Vlastně nechápu co scénáristku a producenty přimělo oslovit Alejandra (když místo umělce by tady potřebovali spíše řemeslníka, který by jim přepsal na plátno jejich ideu) a co jeho přimělo do toho jít.. No, aspoň to byla zkušenost... Film to není špatný (ikdyž si nejsem jistý co tím chtěl básník přesně říci), ale stojí spíše na bravurním herectví (Sharif rulezz) než na kulervoucí režii a dechberoucím scénáři. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama