Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná na ruském venkově, kde Rasputin léčí nemocnou manželku hostinského. Později je popotahován pravoslavným biskupem za sexuální nemravnosti a násilí, ale hostinský se jej zastane. Rasputin tvrdí, že je sexuálně nemorální, aby dal Bohu hříchy, které stojí za odpuštění. Také prohlásí, že jeho ruce mají léčivé účinky, i když biskup tvrdí, že jeho moc je od Satana. Jede do Moskvy, kde se prodere do domu Dr. Zargoa, odkud začne své tažení na získání vlivu nad carevnou. Zmanipuluje carevninu dvorní dámu Soňu, kterou zneužije, aby uspokojil svůj sexuální apetit a získal přístup k carevně. Sonin bratr Petr, rozzuřený Rasputinovým svodem, získá Ivana, aby mu pomohl dosáhnout mnichova pádu. (Zlín Film Festival)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

Gig 

všechny recenze uživatele

Dodnes přemítám, kdo byl lepším Rasputinem. Byl to Christopher Lee nebo Alan Rickman? Nicméně zde mi chybělo to poselství, co u výše zmíněného filmu. Ale Christopher je ďábel. Už vím, kde čerpal Jackson u Pána prsrenů a proč si vybral Rasputina, tedy Leeho do role Sarumana. :) ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

A ejhle, Donu Sharpovi se kromě Kiss of the Vampire (1963) povedl i tenhle Rasputin! Na svou dobu dobře natočené v intencích hammerovských interiérů a kostýmů. Uhrančivý Rasputin v podání Christophera Lee, pohledné dámy, zajímavý příběh odvozený od skutečné historie - nikoliv ovšem horor, ale spíše historické drama. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Působivý výkon Christophera Leeho, ta role mu padla jako ulitá a já jsem nadšen, že do role Rasputina dosadili právě jeho. Takže hlavní hvězda nezklamala, je krásně hypnotizující, uhrančivý a svého hlasu využívá na maximum. Kdyby tam nebyl, tak ten film nemá na čem stavět, protože jinak je to docela nuda. Když pominu to, že i když je to hammerovské, je to absolutně nehammerovské (což by nevadilo) ale ten příběh prostě nemá jediný silný moment a ostatní herci jsou prostě strašně průměrní (v lepším případě). Příběh se orientuje hlavně na Rasputinovy schopnosti a působení u carského dvora a jeho zdánlivou nezranitelnost, vlastně je to jen životopisné drama, ve kterém není nic přehnaně dramatického... A jak mě Rasputin fascinuje, tak tohle na mě prostě nijak nezapůsobilo a i ten závěr byl takový nijaký a hrozně rychlý. Nebýt "Už skoro Sarumana" Leeho, dám tomu filmu rozhodně o bod méně. Film má pár dobrých scén, některé velmi působivé, charizmatického herce a ještě charizmatičtější postavu a to je tak všechno. Uvidím, třeba časem uvidím i nějaké další Rasputiny, ale tohohle už asi ne. 50%. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Snímok nemá ambície mapovať život Rasputina, a hoci sa drží určitých udalostí vcelku verne, ide skor o zábavný, rýchlo plynúci, mysteriózny príbeh ruského šarlatána, manipulátora a hypnotizéra. Hammerovská produkcia je na úrovni a hoci sa jednoznačne nejedná o horror, ako by si azda niekto myslel, tvorcom sa podarilo vtisnúť filmu svoju pečať a dobre pobaviť. Pochopiteľne, Christopher Lee tomu hodne dopomohol... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Není to nejlepší film o Rasputinovi, nicméně Christopher Lee JE nejlepší Rasputin. Podmanivý, charismatický, s ďábelskou jiskrou v oku. Jeho léčitelské a hypnotizující schopnosti jsou zde dost nadnesené, v druhé půli (začleňování Rasputina do carského dvora) děj plyne dost zkratkovitě, ale tomu filmu to prostě odpustíte, sotva na vás Lee začně házet ty své zábavné maniakální pohledy. K tomu si připočítejte pěknou studiovou výpravu, jak bylo u společnosti HAMMER zvykem (vyjma 2-3 minut stopáže se celý film natáčel ve studiu), přihoďte do kotlíku jednu useknutou ruku, rozleptaný obličej kyselinou a nadržené paničky, zamíchejte a máte chutný eintopf, který se díky Leeovi, jenž celý film „udělal“ svým charismatem, nepřejíte. ___ PS: Nechápu, proč je dobrých filmových adaptací Rasputinova života tak málo. Zrovna on, tak velezajímavá historická postava, si říká o výživný biják. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Christopher Lee se ještě před natáčením filmu setkal s Rasputinovou dcerou a dvěma z jeho nájemných vrahů. (Listeroman)
  • Christopher Lee a Francis Matthews strávili několik dní natáčení závěrečné bojové scénky pro rozšíření filmu. Ta byla ale nakonec sestříhána kvůli špatnému výkonu Matthewse. (reich)

Reklama

Reklama