Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mezi bohatými lidmi Londýna se šíří strach. Někdo posílá anonymní dopisy s požadavkem na vyplacení peněz. Ti, kteří neuposlechnou, nebo dokonce zavolají policii, budou zavražděni. Netrvá dlouho a první milionář je zabit. Sekretářka Lilian Rangerová (Marisa Mell) se dozví, že její šéf je také vydírán a oznámí to inspektoru Westonovi (Adrian Hoven) ze Scotland Yardu. Ten má podezření, že za vydíráním by mohli být američtí gangsteři. Proto se obrátí o pomoc na kapitána Allermana (Christopher Lee) z FBI. (ilclassico)

(více)

Recenze (6)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jedna dobrá Wallaccevka. Je to solidní podívaná s pěknou atmosférou parádníma hercema, nebudu vyzdvihovat Leeho který podává standartní výkone ale Kinského který je prostě ďábel v každé roli. Film je solidní hlavně díky rychlosti což není tak obvyklé u Wallacovek. Vražd je docela dost a tak se člověk moc nenudí. Solidní film. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Priemerná gangsterská krimi o boji dvoch zločineckých skupín. Rukopis Edgara Wallaceho je v motíve dedičstva a v slušnom tempe. Na rozveselenie je tu opäť starý známy Eddi Arent. 10. wallaceovka v poradí. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Wallaceovka, která je spíše gangsterkou, než detektivkou. Klady pěkně shrnul fragre, já jen přidám skvělou hudbu (P.Thomas prostě umí) a rozkošnou kopici mrtvol. E.Arenta bych si ovšem jako sluhu rozhodně nevzal (zde má slušivou přezdívku Sluha smti...no, chvílemi mě spíše napadalo Smrtící sluha). Zato Marisa Mellová je šťabajzna k nakousnutí. Film šetří mlhou i nahotou, ale příběh vcelku odsýpá. Kinski (zde až nebezpečně sladký) a Lee odvedli své standardní výkony. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Klady - pěkná velká role pro Klause Kinského, účast Christophera Lee, sex-appeal Marisy Mell a výkon Eddiho Arenta (zde je ve své typické roli smolného, trhlého a superkorektního butlera opravdu ve formě). Jinak vůbec ne špatná kriminálka, byť totožnost hlavního arcilotra našinec tušil od půlky filmu a byť vzájemné ze světa se zprovození dvou téměř hlavních arcilotrů příliš napíná důvěřivost diváka. Též hlavní klaďas je dosti nevyrazný, ale na pěkné tři hvězdičky film dosáhne. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Christopher Lee nemusel být v Německu dabován, protože umí perfektně německy. Naopak pro anglickou verzi již jeho postava dabována byla. (Listeroman)

Reklama

Reklama