Reklama

Reklama

Taste of Fear

  • USA Scream of Fear
Trailer

Obsahy(1)

Bohatému podnikateli na jihu Francie přijíždí ze Švýcarska dcera, se kterou se deset let neviděl. Penny zůstala po smrti matky a hlavně později i své nejlepší přítelkyně sama, odkázaná jen na pomoc druhých. Po nehodě na koni je totiž upoutána na vozíku, ochrnutá na dolní končetiny. Místo otce, jehož přesnou podobu si vlastně už ani nepamatuje, ji však v rozlehlém domě na útesu nad mořem přivítá jen její nevlastní matka a otcův pohledný mladý řidič. Otec odjel kamsi za obchodem a termín jeho návratu je z neznámého důvodu zastřen podivným tajemstvím. Jen jednou se dívce ozve po telefonu, ani to však nerozptýlí její podezření, že se tu děje něco podivného. Hned první noci se totiž setká s přízrakem, který nápadně připomíná otce. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Skvělý thriller s opravdu dobře skrytou palebnou silou. Hororových scén je zde sice jako šafránu, ale snímek se může pochlubit výbornou schopností hrát si s očekáváním diváka, kdy jsem si hned několikrát říkal, že je chování postav stupidní, nebo že to dopadne tak či onak, no nakonec se film vytasí přece jen s něčím navíc, co lze jen těžko očekávat. To co jsem ubíral zde, přidávám tady, protože jde o podobné dílka, jen tohle mi sedlo i přes ve srovnání o něco horší herecké výkony více. 90% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Staré čierno-biele horory nie sú zrovna mojou šálkou kávy, ale vzhľadom na to, že tento stavil na psychologický tlak (na hrdinku aj na divákov) a nie na monštrá, vyhli sa tvorcovia šikovne zastaraniu a áno, hoci to samozrejme JE retro (od premiéry ubehlo takmer šesť desaťročí), je to ešte aj v roku 2019 v pohode pozerateľný (britský) horor s podmanivou atmosférou, tiesnivou výpravou veľkého sídla, sympatickým kastingom a finále plným twistov. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

No dohnal jsem si na doporučení po delší době starší klasiku a ohromený nejsem. Je to černobílé, je to pomalé a je to především Drama, kde to do průměru tahá poměrně slušně vymyšlený závěrečný zvrat, ale upřímně nebýt toho zvratu, tak se v tom filmu vyloženě nic zajímavého nestalo. Příběh mi nepřišel moc zajímavý, napětí i hororové scény takřka absentují a z hereckých výkonů odvařený taky nejsem. Na tu dobu asi OK ( jelikož nic lepšího a zajímavějšího nejspíš nebylo), ale z dnešního pohledu je film pro mne docela neuspokojivý. Naštěstí to má jen 78 minut, dvě hodiny bych asi fyzicky nezvládl. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hammerovský skvost, který mi sedl se vším všudy. Byť je film ze současnosti, jakmile přijde na scény v rozlehlém domě, dýchne na diváka poctivá gotika. Večer při svícnech, kdy se po stěnách honí neklidné stíny, tajemný altán osvětlený jednou svíčkou, co ozařuje něco hrůzného, hluboká studna mezi sloupovím, která by mohla být bazénkem, ale na dně mezi vodními rostlinami a řasami se skrývá..... Každá postava si nese tajemství a divák postupně zjišťuje, že málokdo je tím, kým se zdá býti. Příběh má zdánlivé rozuzlení, kde by mohl skončit. Největší překvapení však na diváka teprve čeká...Černobílá kamera dává příběhu ponurost a spoluvytváří neklidnou atmosféru. Stačí pak jen málo, třeba hledání okolo domu, aby pomocí jednoduché lekačky nepřipravený divák nadskočil do vzduchu... klavír k tomu všemu zněl málokdy zlověstněji... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Odvážil bych se říct, že jde o téměř hitchcockovský thriller se vším, co k němu patří. A překvapivý závěr na konec. Nic není takové, jak se na první pohled zdá. Napětí a chytré rozuzlení fungují dokonale. Velice se mi líbilo přesné obsazení, i když prakticky všechna jména kromě hammerovského veterána Christophera Lee jsou spíše neznámá, což není na škodu. Taste of Fear (nebo po americku Scream of Fear) je na poměry studia Hammer netradičně téměř bezchybným počinem, který by žádnému hororovému fanouškovi neměl uniknout. Tohle dílo milerád doporučím. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Ačkoliv se film odehrává ve Francii, natáčen byl Black Parku v Buckinghamshiru v Anglii. (reich)
  • Christopher Lee poznamenal, že režisér Seth Holt byl nejlepší režisér ve společnosti Hammer Films a vůbec ve Velké Británii. (reich)
  • Snímek nezaznamenal velký úspěch ve Velké Británii ani v USA, ale velké oblibě se dočkal v Evropě. (reich)

Reklama

Reklama