Reklama

Reklama

The Terror of the Tongs

  • USA The Terror of the Tongs (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kapitán britské obchodní lodě Jackson Sale (Geoffrey Toone) a jeho dcera jsou nevědomky zneužiti jako spojka k předání dokumentu, který obsahuje důležité informace o tajné zločinecké organizaci v Hongkongu Red Dragon Tong. Jejich vůdce (Christopher Lee) chce dokumenty jakýmkoliv způsobem získat a neváhá nechat zabít osoby, které jej měly nebo mohly mít ve svých rukách. Tak je zabita i kapitánova dcera a kapitán je pevně rozhodnut smrt své dcery pomstít. (pepua)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Třetí ze čtveřice dobrodružných hammerovek, které vyšly na dvou dvd pod názvem Icons of adventure. O dost lepší než Pirates of Blood River a asi srovnatelná se Stranglers of Bombay, se kterým sdílí podobnou lokalitu, totiž Asii. Milovníky hammerovek potěší už svou podstatou, milovníky dobrodružných filmů pak možná i svou laskavou stopáží. Jedno z lepších hammerových béček. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Klasická hammerovka! Dobrodružný příběh (ne, horror to opravdu není) s šikmookým Leem, který je démonický v každé podobě, se odehrává ve studiových kulisách simulujících Hongkong. V úvodu se objeví Cato z Růžového pantera a pak už divák jen hádá, kdo je Číňan a kdo namaskovaný Brit. Kapitán sice udělá pár školáckých chyb, jak mu předepisuje scénář, ale svou pomstu nevzdává. Já bych asi přidal mlhu a noční bouři, ale i tak byl snímek napínavý a nenudil. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Dosti pěkný Hammer. Tajemné gotické zámky, vědecké laboratoře plné monster, blata a bažiny zahalené do mlžného oparu a další pro toto studio typické v ěci jsou zde vystřídány atmosférou Hongkongských uliček, které terorizuje organizace Tongů vedená Christopherem Lee, kterého bych s maskou Číňana asi nepoznal, nevědět, že tam hraje. Děj je zajímavý a má spád, hlavní hrdina je docela sympaťák, hlavní ženská postava je více než krásná Číňanka, no a Christopher je jako vždy charismatický padouch. Škoda jen, že nemá víc prostoru a většinu filmu prosedí v židli. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hammer. Klasický dobrodružný film (horor bohužel ne, ale to se ani nedalo čekat) od Hammeru se všemi proprietami, co k tomu patří. Tentokrát tvůrci šetřili více než obvykle, nejen však penězi (tradiční studiový look je nutností a ve filmech této společnosti se na něj vyloženě těším, přesto tam není záběr na jakože Hongkong, není tam jediný záběr, který by ukazoval víc než interiér či malou část uličky, až z toho na mě vlezl trochu stísněný pocit), ale i třeba tradičně zářivě rudou krví - není jí zdaleka tolik a téměř všechny vraždy (a že jich je celkem dost) se odehrají mimo záběr kamery, což je dost škoda. K neduhům snímku bych chtěl ještě připočíst trošku utahanou Bushellovu režii a rozhodně nedomyšlený scénář - především v druhé půli filmu, kdy Tongové po kapitánu Saleovi už nepokrytě jdou, ale vlastně nejdou, klidně ho nechají několik dní se léčit a podobně. Je to ale naštěstí velmi zábavný a nedlouhý film s čínským Christopherem Leem, který je tradičně okouzlující a charismatický, a několika dalšími zajímavými postavami, především s nádhernou Yvonne Moniaurovou namaskovanou za Číňanku. Příjemná jednohubka zasluhující silné tři hvězdy. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Být to film z druhé půli třicátých let, byl by to ucházející dobový dobrodružný brak, taková variace na dr. Fu-Man-chu. Ale jako film z r. 1961 je spíše směšný, nechtěně parodický. Jen nevím, jak mám pojímat skutečnost, že většinu rolí Číňanů hrají běloši. Je to výraz dobového rasismu, či naopak ten film předběhl svou dobu, že není svázán rasovým původem herců (viz černoch v roli řeckého antického hrdiny jako dnes)? ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Christopher Lee nebyl spokojen s make-upem jeho postavy a prohlásil, že to byl nejnepohodlnější make-up, jaký kdy měl. (Listeroman)
  • Film byl natočen během dubna a května roku 1960. (hladass)
  • Harold Goodwin odmítl roli ve filmu, protože nechtěl hrát asiata. (Listeroman)

Reklama

Reklama