Reklama

Reklama

Andělé nejsou andělé

  • USA Not Angels But Angels
Česko, 1994, 80 min

Obsahy(1)

Dokument o reálných osudech mladých kluků v okolí Prahy. Ve vzájemně se prolínajících rozhovorech jednotlivých aktérů se postupně odlupují vrstvy jejich propletených a často velmi zamotaných životů. Snímek zachycuje skrytou a často temnou tvář nočního života, který pro mnohé chlapce, kteří se ocitli bez prostředků znamená relativně jednoduchou, na druhou stranu ale velmi svízelnou a nebezpečnou cestu za obživou. (ČSFD)

(více)

Recenze (18)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Dokument chladne a bez kompromisov, zachytáva príbehy mladých chlapcov ktorí sa rozhodli, že sa budú v prahe živiť gay prostitúciou. Väčšina chlapcov veru nemala ani 18 rokov, takže sledovať tento počin nieje vôbec jednoduchá záležitosť keďže ide iba o "fajčiace" deti ktoré to nemali v živote jednoduché. Som si však na 100% istý, že väčšina príbehov ktoré tu odzneli boli iba výmysly. Chlapci sa zaručene nepriznali k úplnej pravde. Nech sú dôvody aké chcú, dostali sa na dno z ktorého sa v prvej polovici 90´s nedalo tak jednoducho dostať. Chuť po peniazoch, automaty, lenivosť. Je tu v rozhovoroch zachytený aj pasák, pôsobil ako poctivý obchodník ale ako zaobchádzal zo svojimi "obchodnými partnermi" si asi vieme celkom živo predstaviť.Dole klobúk pred takýmto odvážnym dokumentom. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

10/10 Anketni dokument o mladych prostitutech na prazskem hlavnim nadrazi, z nehoz chodi mraz po zadech. Tipuju, ze autor bude tez homosexualne zamereny, protoze jinak si nedokazu vysvetlit otevrenost jednotlivych akteru. Obycejni kluci mnohdy i na sikme plose mluvi ve svem prostredi. Nejvic me dostal pruvodcovsky tom jejich kuplire a jeden namistrovany bi-he-zonek - to jsem vazne uz chcal magi v kostkach. Docela by bylo zajimave dovedet se, co delaji ti hosani dnes... ()

Reklama

WUTEN 

všechny recenze uživatele

Můj ty dobrotiví bože, kdo stvořil tyhle chodící šimpanzí zvratky. To byli samé výmluvy, ty pořád dělali jak jich to do zadku bolelo a že se jim to nelíbí ale potom stejně ten smradlavý zacákaný kaďák roztáhli. Nemakačenka, k práci se nemají, líný jsou jak cigoši, taky že mezi nimi pár bylo. Pracovat se jim nechce ale střeva si nechají provrtat nějakým Helmutem. Co šlapka to kuřák, kouří v práci a ještě mimo ní. Proto když chlap vidí ženu kouřit, vnímá jí jako ženu se kterou se dá snadněji navázat kontakt, některé ženy kuřačky berou jako kurvy, což nejsou daleko od pravdy protože nejvíce šlapek kouří, u nich je to možné brát dvojsmyslně. Mě chybělo v tom dokumentu, proč teda utekli, jaké mají vztahy v rodině, co dělají jejich rodiče a jestli vůbec nějaké ještě mají nebo je někde odhodili jako fusekle. Režisér se snaží ukázat surový pohled do života těhle kuřbuřtů, jenže to chce taky ukázat příčiny, oni pořád kecají o penězích, to je jasné ale proč utekli z domova. Psychický zdraví kluk přece jen tak nevezme batoh v 15 nebo 14 letech a odejde od rodičů, tam přece něco musí být špatně, buď je to narušený vztah s rodiči, psycho-fyzické týrání, popřípadě sexuální zneužívání, znásilnění, přetrhané vazby, nebo je ty rodiče odložili. A určitě jim nebudu věřit že jsou hetero, možná bi ale většina z nich vypadá jako bukvice a chovají se jako bukvice. Přece normální hetero má odpor k mužům, vždycky je tam nějaké, alespoň minimální vzrušení po mužich, většinou jsou bi, nebo to jenom dělají, protože se stydí přiznat že jsou homoklády. Bylo vidět jak tady rozkvétal v 90 letech buzno-pedofilní byznys. Je to jeden z mála dokumentu v celé ČR na toto téma. Z hlaváku zmizeli dětské šlapky s AIDS a nahradili je bezdomáči se žloutenkou, bravo, jak jeden prostitut v tom dokumentu řekl pravdivě "Praha je největší bordel". ()

Zaplo05 

všechny recenze uživatele

Dost silný dokument plný rozhovorů s mladýma klukama, kteří se rozhodli na začátku devadesátých let prodávat tělo. Mnohdy jde vidět v jejich tvářích nerozvážnost, nevyzrálost, ale přitom určitá sebejistota dělat tuhle práci. Myslím si, že je to výpovědi české vlastnosti: Pro peníze udělám cokoli.Doporučuji všem, které zaujal film Madragora. Sílu rozhovoru podtrhuje hudba z Mozartova reqiuem. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Dokument o homosexuální bídě pražských ulic a především hlavního nádraží chvíli po Sametové revoluci, pasák velmi nízkého IQ zbídačelých kluků, jejichž fyzický zjev byl kolikrát velmi špatný, zanedbaný a divím se, že vůbec měli zákazníky (no bývalí východní Němci si polepšili a se stovkou „západních“ marek si hráli v Praze na milionáře), celková úroveň odpovídá i mému hodnocení … 2122 ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama