Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace slavného románu R. L. Stevensona o hledání pokladu, který na ostrově v Karibiku ukryl slavný pirát Flint. Příběh vypráví Jim Hawkins, který se jako dospívající chlapec zúčastnil výpravy za pokladem. Do hostince jeho matky se totiž nastěhoval bývalý Flintův kumpán Billy Bones, který měl mapu k pirátskému pokladu. Po jeho smrti se mapa dostane k Jimovi, který ji předá vlivným přátelům baronu Trelawneymu a dr. Liveseyovi. Ti zorganizují cestu za pokladem, do jejich posádky se však dostane několik bývalých Flintových pirátů v čele s jednonohým Johnem Silverem. Ten trpělivě čeká na příležitost, aby se sám zmocnil pokladu. (TV Nova)

(více)

Recenze (112)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Naprosto pohodová verze legendární knihy od R.L. Stevensona, nějak takhle jsem si to při jejím nedávném čtení představoval- od představitelů hlavních rolí (Bale je správně nadšenej, Heston zas správně špinavej, o Slepém Pewovi Christophera Lee ani nemluvím), výborné in/exteriéry (na TV film až neskutečná výprava), úžasná hudba od Chieftains, až po krásnou Hispaniolu. Režisér se držel předlohy a dal tomu tolik ze svého, jak to má být. A výborný dabing už je jen ta čerešnika na torte. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Filmy, kde jde o poklad a kde se to hemží starými plachetnicemi a piráty jsem měl vždy rád. U takovýchto dobrodružství jsem si nikdy nenudil, možná proto, že doba pirátů může vždy nabídnout zábavu a i samotné prostředí tropických ostrovů je příjemná záležitost, když se na to díváte. No a Ostrov pokladů je pirátská klasika. Sice jsem neviděl verze natočené před ani po tomto filmu, ale můžu s lidnou hlavou říct, že na to, že je to televizní film, rozhodně splní to, co splnit má. Zábava je tady na prvním místě. Je to hlavně díky dvěma skvělým hereckým výkonům. Prvním je Charlton Heston jako John Silver, který by si za tuto roli rozhodně zasloužil nějaké ocenění. Krásně vystihl charakter piráta. Druhým je pak mladý Christian Bale jako Jim Hawkins. Dnes ho známe jako Batmana nebo akčního hrdinu, tehdy mu ale role taky padly. Rozhodně je zajímavé ho sledovat. Takže celkově vzato, veliká spokojenost a 4* prostě musí být. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Velmi přehledně a střízlivě natočené dobrodružství. 1) Film nenabízí žádný prostor pro přemýšlení nebo snad vývoj postav. Klaďasové jsou kladní, záporáci jsou záporní. Nic mezi tím. Nekonají se žádné přesuny sympatií, dokonce ani u Silvera ne._____ 2) Místy dějové kiksy či absurdní náhody. S blížícím se koncem nelogické až nesmyslné jednání stále narůstá._____ 3) Herecké obsazení je bez šťávy. 16letý Christiane Bale (Jim Hawkins) s pěkným účesem nebo 23letý Steven Mackintosh (mladík na lodi Dick) toho sami moc nezmohou. A ještě přidejte asexuální ohávení všech postav. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Krásný dobrodružný film, úctyhodná adaptace. Herecký koncert budoucího Batmana Christiana Balea a Charltona Hestona z Planety opic. Těžko uvěřit, že je to TV film, možné je všechno, ale tomuhle prostě nevěřím. Krásné prostředí, krásné převedení knihy na plátno (ehm, obrazovky), prostě krásné pirátské dobrodružství, který má vše, co má dobrodružný film mít. Příjemná záležitost, která rozhodně nepůsobí televizně...85%. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Zpracování nádherného románu Roberta Louise Stevensona jsem měl tu čest, krom tohoto zfilmování, shlédnout i koprodukční verzi z roku 1972. Musím říci, že obě verze jsou vyrovnané. Dobrodružství zde máme naservírované příjemně s dynamickými akčními scénami, okořeněné bezvadnou stylovou hudbou a slušným hereckým obsazením v čele s Charltonem Hestonem v roli Johna Silvera. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Snímek je natočen na motivy knihy "Poklad na ostrově" od Roberta Louisa Stevensona z roku 1883. (StrYke)
  • Loď Hispaniola, bola v skutočnosti replikou lode H.M.S. Bounty, dnes už neexistujúcej lode, ktorá bola vyrobená pre potreby filmu Vzbura na Bounty. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama