Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace slavného románu R. L. Stevensona o hledání pokladu, který na ostrově v Karibiku ukryl slavný pirát Flint. Příběh vypráví Jim Hawkins, který se jako dospívající chlapec zúčastnil výpravy za pokladem. Do hostince jeho matky se totiž nastěhoval bývalý Flintův kumpán Billy Bones, který měl mapu k pirátskému pokladu. Po jeho smrti se mapa dostane k Jimovi, který ji předá vlivným přátelům baronu Trelawneymu a dr. Liveseyovi. Ti zorganizují cestu za pokladem, do jejich posádky se však dostane několik bývalých Flintových pirátů v čele s jednonohým Johnem Silverem. Ten trpělivě čeká na příležitost, aby se sám zmocnil pokladu. (TV Nova)

(více)

Recenze (112)

d-corso 

všechny recenze uživatele

Ááá Jime, hochu, tohle je jeden z těch povedených filmových přepisů Ostrova pokladů. Ať mě hrom bací, černá známka, Kostelničko, tebe se nebojím, Charlton Heston je jako Dlouhý John Silver skvělý! Přitáhněte ráhnovou otěž, barone Trelewney, tohle je teď moje loď. I ostatní herci jsou více než ucházející, toliko škoda, že Ollie Reed vyfasoval jen takový štěk. Samé dukáty! ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Protože jsem knihu dočetl doslova před pár dny, tak můžu prohlásit, že je to asi nejvěrnější možná adaptace. Nechybí jediná důležitá scéna ani zajímavá postava. Prostředí je přesně takové, jaké jsem ho viděl ve své fantazii. Herci se mým vymyšleným představitelům pochopitelně nepodobají, ale většina z nich snese i přísnější měřítka. V jakém jiném filmu si spolu zahráli Christian Bale, Charleton Heston, Oliver Reed a Christopher Lee? Jedinou větší výtku mám k hudbě. Ze soundtracku si nepamatuju ani notu, což je dost tristní. Pořádné burácivé ústřední téma by zahustilo atmosféru a dodalu tomuhle nestárnoucímu dobrodružnému příběhu pořádný šmrnc. ()

Reklama

route60 

všechny recenze uživatele

Tv film Ostrov pokladů je nejlepší zpracováni této předlohy, mladý Christian Bale výborný Charlton Heston a dobrodružná atmosféra filmu dávají základ skvělému filmu, tak si někdy říkam to je opravdu tv film? vždyť hravě strčí do kapsy nechutně drahé rádoby dobrodružné filmy typu Piráti z Karibiku 2,3 a hlavně Harlinovu obludnost Ostrov hrdlořezů. 100% opravdové pirátské zábavy ()

Antaeus 

všechny recenze uživatele

Film hodnotím spamäti. Ale ak si z neho aj po viac ako 20-tich rokoch pamätám aj iné, než názov, neváham a pálim 4 ako v Sarajevu. Aj keď tam ich vlastne bolo 6. Či 7?.. Každopádne hneď, ako splaším funkčný prehrávač Video Home System-u, oprášim si detstvo a možná s nostalgickou slzičkou pridám aj piatu do páru.. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jedna z prvních rolí budoucího Temného rytíře z Gothamu Christiana Bale-a a také jeden z posledních hereckých výkonů, které se dají zařadit do kolonky dostačující, Charltona Hestona. Pohádkový příběh, který naštěstí není brán jako film "nad 10 let zákaz vstupu" a tak se dočkáme docela slušné zábavy. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Snímek je natočen na motivy knihy "Poklad na ostrově" od Roberta Louisa Stevensona z roku 1883. (StrYke)
  • Loď Hispaniola, bola v skutočnosti replikou lode H.M.S. Bounty, dnes už neexistujúcej lode, ktorá bola vyrobená pre potreby filmu Vzbura na Bounty. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama