Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace slavného románu R. L. Stevensona o hledání pokladu, který na ostrově v Karibiku ukryl slavný pirát Flint. Příběh vypráví Jim Hawkins, který se jako dospívající chlapec zúčastnil výpravy za pokladem. Do hostince jeho matky se totiž nastěhoval bývalý Flintův kumpán Billy Bones, který měl mapu k pirátskému pokladu. Po jeho smrti se mapa dostane k Jimovi, který ji předá vlivným přátelům baronu Trelawneymu a dr. Liveseyovi. Ti zorganizují cestu za pokladem, do jejich posádky se však dostane několik bývalých Flintových pirátů v čele s jednonohým Johnem Silverem. Ten trpělivě čeká na příležitost, aby se sám zmocnil pokladu. (TV Nova)

(více)

Recenze (112)

Veniss 

všechny recenze uživatele

Knížku, podle které byl natočen film, si s chutí přečtu i dnes jako dospělá. A proto mám poměrně vysoké nároky na filmové zpracování. Takže tahle verze je pro mě jediná, z těch co jsem viděla, která může s předlohou soupeřit o mojí pozornost. Kouzlo příběhu zůstalo zachováno, jestli jsem si někdy představovala, jak má Jim Hawkins vypadat, tak přesně jako Ch.Bale...a navíc Bale ukázal, že v něm dříme znamenitý herec. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je to nejlepší zfilmování Ostrova pokladů, co jsem viděl. Dost věrně se drží předlohy, má nádhernou hudbu od The Chieftains a C. Heston jako Dlouhý Honza je opravdu vtipný, okouzlující a zákeřný darebák, jak si ho našinec představoval. Na to, že se jedná o TV film, je to obdivuhodně zdařilý filmeček. ()

Reklama

javak810i 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, který jsem jako malý doslova zbožňoval a pouštěl si ho pořád dokola. I s odstupem času si uvědomuju, že tomuto snímku nelze prakticky co vytknout. Herecké výkony jsou dobré, soundtrack také, výprava a dobrodružství skvělé a hlavně se věrně drží své knižní předlohy. Pro mě určitě nejlepší zpracování Stevensonova románu....Jo a odpočívejte v pokoji pane Hestone, Reede a Postlethwaitele. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Není to úplně zlé, ale celkově trochu nemastné, neslané, neuvízlo to ve mě moc hluboko. Problém je pro mě už nevýrazné herecké obsazení. Hestona mám celkem rád, nicméně jediným Silverem navždycky pro mě bude prostě dokonalý Brian Blessed ze Silverova návratu na ostrov pokladů. Škoda, že v témže hereckém obsazení nevznikla i adaptace původního románu. Za zmínku tu stojí Ch. Lee jako slepý námořník kapitána Flinta a v roli doktora Julian Glover známý v posledních letech ze seriálu Game of thrones jako protivný a zrádný Mistr Pycelle... ()

Antaeus 

všechny recenze uživatele

Film hodnotím spamäti. Ale ak si z neho aj po viac ako 20-tich rokoch pamätám aj iné, než názov, neváham a pálim 4 ako v Sarajevu. Aj keď tam ich vlastne bolo 6. Či 7?.. Každopádne hneď, ako splaším funkčný prehrávač Video Home System-u, oprášim si detstvo a možná s nostalgickou slzičkou pridám aj piatu do páru.. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Loď Hispaniola, bola v skutočnosti replikou lode H.M.S. Bounty, dnes už neexistujúcej lode, ktorá bola vyrobená pre potreby filmu Vzbura na Bounty. (MikaelSVK)
  • Snímek je natočen na motivy knihy "Poklad na ostrově" od Roberta Louisa Stevensona z roku 1883. (StrYke)

Reklama

Reklama