Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace slavného románu R. L. Stevensona o hledání pokladu, který na ostrově v Karibiku ukryl slavný pirát Flint. Příběh vypráví Jim Hawkins, který se jako dospívající chlapec zúčastnil výpravy za pokladem. Do hostince jeho matky se totiž nastěhoval bývalý Flintův kumpán Billy Bones, který měl mapu k pirátskému pokladu. Po jeho smrti se mapa dostane k Jimovi, který ji předá vlivným přátelům baronu Trelawneymu a dr. Liveseyovi. Ti zorganizují cestu za pokladem, do jejich posádky se však dostane několik bývalých Flintových pirátů v čele s jednonohým Johnem Silverem. Ten trpělivě čeká na příležitost, aby se sám zmocnil pokladu. (TV Nova)

(více)

Recenze (112)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Protože jsem knihu dočetl doslova před pár dny, tak můžu prohlásit, že je to asi nejvěrnější možná adaptace. Nechybí jediná důležitá scéna ani zajímavá postava. Prostředí je přesně takové, jaké jsem ho viděl ve své fantazii. Herci se mým vymyšleným představitelům pochopitelně nepodobají, ale většina z nich snese i přísnější měřítka. V jakém jiném filmu si spolu zahráli Christian Bale, Charleton Heston, Oliver Reed a Christopher Lee? Jedinou větší výtku mám k hudbě. Ze soundtracku si nepamatuju ani notu, což je dost tristní. Pořádné burácivé ústřední téma by zahustilo atmosféru a dodalu tomuhle nestárnoucímu dobrodružnému příběhu pořádný šmrnc. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Naprosto pohodová verze legendární knihy od R.L. Stevensona, nějak takhle jsem si to při jejím nedávném čtení představoval- od představitelů hlavních rolí (Bale je správně nadšenej, Heston zas správně špinavej, o Slepém Pewovi Christophera Lee ani nemluvím), výborné in/exteriéry (na TV film až neskutečná výprava), úžasná hudba od Chieftains, až po krásnou Hispaniolu. Režisér se držel předlohy a dal tomu tolik ze svého, jak to má být. A výborný dabing už je jen ta čerešnika na torte. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že kdyby mi bylo deset, tak jsem tady z toho uvařenej daleko víc. Ostrov pokladů je super dobrodružství, užíval jsem si ho knižně i filmově, ale na dnešní poměry už mi to přijde relativně dost dětské. Mladej Christian Bale je zajímavej, ale Charlton Heston a Christopher Lee tu byli zajímavější. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších pirátských kousků, který jsem jako dítě miloval, nicméně po opětovaném shlédnutí mě tento film utvrdil v tom, že stále neztratil nic ze svého kouzla a i přes nespočet remaků se jedná o to nejlepší zpracování. Navzdory téměř dvou hodinové délce jsem se ani chvíli nenudil a to je u podobných dobrodružných snímků velmi ojedinělý jev. Svůj podíl na tom má skvěle zvládnutý scénář a odpovídající časové rozložení jednotlivých částí filmu. Další třešničkou na dortu je skvělé herecké obsazení s naprosto famózními hereckými výkony, za zmínku rozhodně stojí mladičký Christian Bale a samotný Dlouhý John Silver v podání charismatického Charltona Hestona. Výborně zvládnuté jsou také kulisy a ztvárnění prostředí pustého ostrova, které působí fantasticky. Vezmeme-li v potaz, že se jedná o televizní film, tak nezbývá nic jiného než tvůrcům zatleskat a kéž by tak vypadalo více filmů. Pokud si film budete shánět v českém dabingu, dejte si pozor na předabovanou verzi od TV NOVA, jelikož ta se s původním dabingem nemůže nikterak rovnat. Moje hodnocení 80% ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je to nejlepší zfilmování Ostrova pokladů, co jsem viděl. Dost věrně se drží předlohy, má nádhernou hudbu od The Chieftains a C. Heston jako Dlouhý Honza je opravdu vtipný, okouzlující a zákeřný darebák, jak si ho našinec představoval. Na to, že se jedná o TV film, je to obdivuhodně zdařilý filmeček. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Loď Hispaniola, bola v skutočnosti replikou lode H.M.S. Bounty, dnes už neexistujúcej lode, ktorá bola vyrobená pre potreby filmu Vzbura na Bounty. (MikaelSVK)
  • Snímek je natočen na motivy knihy "Poklad na ostrově" od Roberta Louisa Stevensona z roku 1883. (StrYke)

Reklama

Reklama