Reklama

Reklama

La vergine di Norimberga

  • USA Horror Castle (více)
Trailer

Obsahy(1)

Klasický gotický horor, který se odehrává v současnosti. Ke starému zámku, kde se příběh odehrává, se pojí stará legenda, která vypráví o tajemném Katovi. Ten trestá nevěrné a smilné ženy smrtí tím, že je zavře do „Norimberské panny“, starého mučícího nástroje, který ženám vypíchne oči. Na zámek přijíždí mladý pár, Mary (Rossana Podestà) a Max (Georges Rivière). Zatímco zámkem bloudí démonický a zjizvený Erich (Christopher Lee), Mary se snaží vypátrat vraha. (curil)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Norimberská panna tu není jeptiška, jak by se možná zdálo, ale důmyslný mučící nástroj. Zde je verze způsobující okamžitou smrt po uzavření - probodnutí hlavy skrze oči (často bývaly hroty umisťovány tak, aby jen zraňovaly a působily dlouhou a bolestivou smrt). I když se snímek odehrává v současnosti, tak ji připomínají jen automobil (zmíňky o letišti) a elektřina. Staré sídlo navozuje patřičně strašidelnou atmosféru. Noční scény, bouře, světlo krbu, svíček a loučí, tajné chodby, kobky a muzeum s rudými závěsy a koberci plné mučících středověkých nástrojů. Výtvarná kamera pracuje obratně se světlem a stínem a vytváří oku lahodící kompozice. Rudá je nejen barvou krve...Gore efekty jsou umírněné, byť využití znalostí starých japonských katů je vydařené, nemluvě o zvrácené operaci. Ch.Lee je démonický sám o sobě, takže jeho zjizvená tvář už snad strašidelnější být nemůže. Režisér, podobně jako v detektivce, záměrně mate diváka a nechává ho stále hádat, kdo je oním netvorem, rozsévajícím hrůzu. Klasická gotická italská bubákovina vhodná na večer, kdy venku zuří bouře a větve stromů buší zlověstně do oken... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý film který sem tam zaškobrtne a je i zbytečně ukecaný, ale celkově na svou dobu rozhodně palec nahoru protože atmosféra a i celkově odvaha tohohle filmu je velká. Když se objevil vrah tak jsem se dokonce i lekl. Konec je hodně povedenej a má parádní grády. Jen škoda toho prostředku. Masky jsou též povedené od Leea až po vraha. Překvapení. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zatial moj najlepsi Antonio Margheriti. Cosi som uz od neho videl /Cesta do Sonory/, ale az tymto hororom ma presvedcil, ze to bol slavny a talentovany taliansky reziser. Vyborny pribeh, dialogy a kvalitna strasidelna atmosfera - to su silne atributy filmu. A dalsi dovod, preco milujem taliansku kinematografiu, zaroven aj moja fascinacia talianskymi gotickymi hororomi sa zacala. 86 % ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Príbeh sa odohráva na hrade,ktorý má temnú minulost.Začína to tak,že Mary sa zobudí na burku a jej muž,nie je v postely..tak ho ide hladat a pritom začuje ženský vykrik. Vojde do dverí,nájde krv a otvorí niečo ako sarkofág a v nom je žena s prepichnutý očami.Mary v zápatí omdlie.Nikto jej neverí a myslia si ,že to bol iba sen.Ale jej to nestači a začne pátrat,čo sa stalo minulú noc.Je tu silné tajomno,lebo neviete,či tajomná postava,čo sa pohybuje po hrade,je niekto prezlečený,alebo naozaj sa tam pohybuje mystická postava alebo duch.Historické kulisy stareho hradu a k tomu velmi silne parádna hudba,ktorá tomuto snímku navodzuje tu správne mrazivu atmosferu.Tá krysa v tvári,to som veru ťažko rozdýchaval.Tento film ma fascinoval,čoraz stupňujucim napatím a vyvrcholilo to,finálnym rozuzlením,ktoré ma moc nepotešilo,lebo sa o originalite hovorit nedá.Bola tu zakomponovana aj 2.sv.vojna a to mi tam prekážalo.Celkom som myslel že sa ten film odohráva v 18-19.stor. a nie v 20.stor.Keby nebolo toho pokazeného konca tak dávam plný počet,ale aj tak je to silná snímka so silnou atmosferou. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Horrorový veterán a zdatný řemeslník Antonio Margheriti začal svojí žánrovou kariéru právě zdejším filmem The Virgin of Nuremberg. Jde o klasický gotický horror, který jen tři roky nazpět úspěšně resuscitoval sám Mário Bava a těšil tak v polovině 60. let velké přízni. Zajímavé je rozhodně zasezení do tehdejší současnosti, které nebývá pro tento typ snímku vůbec obvyklé. Ostátní ingredience, ale zůstávají zachovné. Máme zde tak starý ponurý zámek, nezbýtný déšť a bouřky a tajemnou legendu. Ta vypráví o Katovi, který smilné ženy zavíral do "Norimberské panny", která obětem vypichovala oči. Po více než 300 letech jeho řádění opět začíná s příjezdem mladého manželského páru Mary a Maxeho. Tajemný kat začíná "lovit" smilné ženy a dostává také zálusk na Mary. Ta je rozhodnuta záhadu rozlousknout, ale pravda začíná být čím dál tím krutější....Já musím tvůrce velice pochválit, protože se jim povedlo velice zdatně inovovat gotický žánr. Marghariti se totiž dle mého názoru nechal inspirovat tehdejšími Wallacovkami a velice krásně je propojil s gotickým hororem. Pochvalu si také zaslouží poslední třetina filmu, kdy tvůrci přijdou se zajímavým zvratem. Prostě pro milovníky italského horroru povinnost a malý zapomenutý klenot, který rozhodně neodpovídá zdejšímu hodnocení(48%!!). Pěkné a zasloužené 4*. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Římě v Itálii. (rafix)

Reklama

Reklama