Reklama

Reklama

Rituál

  • Česko Proutěný muž (více)
Trailer

VOD (1)

Policejní seržant Howie (Edward Woodward) odjede na odlehlý skotský ostrov vyšetřovat záhadné zmizení mladé dívky.Velmi brzy se ukáže, že místní venkovská komunita, vedená podivínem Lordem Summerislem (Christopher Lee) není tím, čím by se mohla zdát na první pohled. Detektiv, silně věřící křesťan, v ní totiž odhalí tajuplnou společnost prostopášníků a pohanů. Dokáže Howie zabránit podivuhodné sektě v tom, aby přinesla oběť nejvyšší dříve, než se jí stane on sám v rámci hrůzostrašného Rituálu, s nímž je spojena? Britt Ekland, Diane Cilento a Ingrid Pitt jsou hlavními představiteli tohoto provokativního a šokujícího díla scénáristy Anthony Shaffera, které fanoušci i kritici po celém světě považují za skutečnou kultovní klasiku a moderní hororové mistrovské dílo. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (272)

anais 

všechny recenze uživatele

Tradiční skotské slavnosti, druidské rituály, new-age ... Příběh pátrání po zmizelé dívce vychází z mystiky prastarých legend a z tělo a mysl osvobozujících hnutí 60.let. Málo známý film, od začátku tísnivé vtahující hlavního hrdinu do neproniknutelné sítě událostí, které se zdají tak neodvratné, jako že ráno vyjde slunce a večer zapadne. A nikdo s tím nic nenadělá. Písničky, legrační načesaný účes Christophera Leeho, a opravdu strhující temná atmosféra - a skutečně to funguje skvěle. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Slyšel jsem samé kladné reference, na tohoto Občana Kanea mezi horory. On to vlastně není úplně typický hororový snímek, ale i přesto, že se děj filmu odehrává převážně za bílého dne a příběh se odvíjí od tuctového hledání pohřešované dívky - divák cítí ve vzduchu něco znepokojivého, až děsivého. To se naplno prokáže v závěrečné půlhodince, která je skutečným vrcholem tohoto mysteriózního počinu, přestože se pointa dá s trochou úsilí odhadnout. Rituál (nebo také Proutěný muž) poutá zajímavou kamerou, atmosférou a za pozornost stojí jedinečný Christopher Lee, jako potrhlý vůdce pohanských obyvatelů nevábného ostrova ve Skotsku, kam je příběh zasazen. Trošku upozaděná kvalita, ale zdejší hodnocení je odpovídající. Můžu doporučit. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

U nas neprilis znamy film (zamerne nepisu horror) s velice netradicni atmosferou. Ta je tvorena prostredim skotskych ostrovu, kde se dej odehrava, zajimavou kamerou a predevsim hudbou. Nevim jestli jde o lidove pisne, nebo byly psany primo pro film, ale vyrazne umocnuji prozitek z nej. Nektere sceny, jako treba tanec deti pred skolou, jsou naprosto uchvatne. Z hercu nad vsechny vycniva Edward Woodward v roli serzanta Howieho, patrajiciho po zmizele divce. Christopher Lee ma bohuzel maly prostor, ale necha aslespon vyniknot svuj zvucny hlas. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Vím, že pasáže tohoto filmu si budu pamatovat až do smrti - a to se člověku stává jen u málo filmů. Je to prosluněné, plné krásné kvetoucí přírody, lidových písniček, maškarních kostýmů ... typický hipísácký nesmysl? Wicker Man je něco, co se opravdu jinak nevidí, co zraje časem a co je dnes neopakovatelné. Robin Hardy se stal (hororovým) klasikem a fenoménem díky jednomu jedinému filmu, která léty zraje a zraje. P.S. Opravdu shymailan nebyl tím, kdo vymyslel šokující pointy, dokonale obracející smysl všeho předchozího. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Holly shit, tak toto je bizár všech bizárů! Jako opravdu hardcore. Poté, co jsem překousl nutkání film z raného začátku vypnout při tehdy ještě "jakýchsi" zpívánkách v domnění, že jde o muzikál nebo co, což bych přes srdce nepřenes, jsem s postupem dalších minut dostával čím dál větší pocit znepokojení z toho, co se začalo odehrávat, no na konci jsem měl pocit jako kdyby mně někdo nandal báchor do svěráku a regulérně zatočil v můj neprospěch. Pěkný hnus na noc, to vám povím. Já nechci prozrazovat, o čem film je, neužili by jste si ho jako já. Bude stačit informace, že single policista přilétá na odlehlý ostrov, kde má vyšetřit zmizení mladé slečny, no když už se hned z počátku setká s minimální ochotou obyvatel ostrova spolupracovat, vycítíte, že ne všechno bude na tomto místě košér. Kdo neviděl, ať hned napraví, protože toto je jeden z nejlepších archivních kousků, který jsem letos stihl sjet. Originální, neobvyklé, bizarní, tíživé, protiproudu plující, prostě sada! Doporučuju! ()

Galerie (47)

Zajímavosti (26)

  • Rowan Morrisonová se narodila 13. listopadu 1960. (Chatterer)
  • Britt Ekland byla dablována Annie Ross. (Chatterer)
  • Přestože se film odehrává ve Skotsku a postavy mají mít skotské rysy a přízvuk, tak pět hlavních postav nebylo skotské národnosti. Christopher Lee a Edward Woodward jsou z Anglie, Diane Cilento z Austrálie, Ingrid Pitt je jihoevropanka a Britt Ekland je ze Švédska. (Chatterer)

Související novinky

Režisér Děsivého dědictví a skandinávský horor

Režisér Děsivého dědictví a skandinávský horor

31.07.2018

Režisér Ari Aster svým hororovým debutem Děsivé dědictví udělal slušnou díru do světa. Distribuční společnost A24 si díky jeho filmu připsala celosvětově nejvýdělečnější snímek vůbec a vzhledem k… (více)

Die Teenage Mutant Ninja Smith

Die Teenage Mutant Ninja Smith

19.01.2007

Dovolím si navázat na svou vůbec první novinku a doplnit informace z ní. Opětovně půjde o nějakou tu drobnou informaci o novém projektu Tarantina a Rodrigueze s názvem Grind House a o Kevina Smithe,… (více)

Mlčenlivý Bob zabijákem?

Mlčenlivý Bob zabijákem?

24.08.2006

Kultovní figurka na filmařské šachovnici, režisér Kevin Smith, poskytl další informace o svém příštím filmu, do něhož se pustí poté, co skončí s propagací aktuálních Clerks 2. Jak už ohlásil dříve,… (více)

Reklama

Reklama