Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na začátku poznáváme Franka Harrise jako recepčního v jednom chicagském hotelu, který sní o tom, že se vydá na západ. Díky jeho úsporám a karetní smůle zkušeného honáka Toma Reese se z obou mužů stávají parťáci. Vydávají se do Mexika, aby na sever přihnali další stádo dobytka. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Udělal jsi z něho tvrdýho chlapa a teď se ti to nelíbí..." Čakal som priemerný western, ale postavy tu prechádzajú zaujímavým vývojom, preto som sa nenudil. J. Lemmon sa ako recepčný v malom hoteli pridáva k partii kovbojov kšeftujúcich s dobytkom. Bol to jeho sen, ale sny sa často od reality dosť výrazne líšia, preto jeho naivné predstavy postupne dostávajú na frak. Vzájomná rivalita medzi Lemmonom a G. Fordom čoby ostrieľaným honákom drží film pokope najviac. Zájdeme i do Mexika a za zmienku stojí scéna súťaže s rozzúreným býkom. Zaujímavejšie ako rodeo...Videné s českým dabingom. Celkovo spokojnosť. 80%. ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Fajn voddechovka. Reálný krávy, reálná prérie, reálný kovbojové, trochu psychologie postav, ale ne zas moc, trochu přerodu hrdiny, trochu romanitky, trochu lásky a akorát tak dost honáckejch mouder z divokýho západu kolik si zrovna přejete. Já to beru. Glen Ford byl honák a šéf party jak ze žurnálu a Jack Lemon akorát tak mladej zelenáč, kterej se srovnává s novým životem a trošku si musí změnit i morální hodnoty. Holt krávy jsou jen hloupý pytle blech a kůň má moc malej mozek na to aby byl chytrej. Víc než western je tohle jen popis života honáků krav s pár epizodkami ze života navíc. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Počátek westernu mě příliš nezaujal svým hotelovým prostředím a chvíli mi trvalo, než jsem přivyknul relativně vážné roli Jacka Lemmona, jehož znám především z komedií. Jakmile se ale děj přemístil do prérií a dva hlavní hrdinové začínali řešit problémy mezi sebou ohledně stáda dobytka, které společně hnali na sever, stal se pro mě Kovboj zajímavější. A ke konci už mě opravdu bavil, takže výsledné 4* vidím jako poměrně objektivní hodnocení. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný western, místy komediální i chlapsky drsný, snažící se namísto komplikování zápletky popsat každodenní realitu světa kovbojů. Mladý chicagský recepční (výborný Jack Lemmon) se stane kovbojem a společníkem šéfa divoké party honáků (Glenn Ford), aby se dostal ke své milé do Mexika (mimochodem - kráska Anna Kashfi byla v realitě první ženou Marlona Branda). A na cestě se stádem krav se z kovbojského zelenáče stává tvrdý muž a vůdce. Střílení hmyzu pistolí z vany v hotelovém pokoji je pak už jen třešničkou na dortu... Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=nz6aJYvi20c ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Průměrný režisér, průměrný herec v hlavní roli co může vzniknout? Průměrný western. Tenhle je z prostředí kovbojů, kteří přes celé státy převáží dobytek, přičemž se k ostřílenému tvrďákovi přidává hotelový poslíček z Chicaga, ze které se stává drsňák a možná větší, než by chtěl hlavní hrdina. Akce tu téměř není, kromě střelby do pár rudochů, kteří jsou tu opět za "maso". Jen spousta "neforemných pytlů blech" alias krav a jediné co je jakžtakž zajímavé je role Jacka Lemmona, který projde zajímavou proměnou. ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama