Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poetický příběh o mladém zlodějíčku Fifi, který miluje a doslova touží celou svou bytostí, srdcem i duší po starých hodinách a po všem, co tiká. Jednoho dne se na útěku před policií schová pod plachtu cirkusu a stane se nedobrovolným aktérem, tím pokazí výstup lvího čísla v cirkusové manéži a znepřátelí si krotitele lvů. Současně se zamiluje do půvabné cirkusové krasojezdkyně Mimi. Ředitel mu nabídne místo v cirkuse číslo létajícího muže, které přijme z obavy před policií a z důvodů lásky k Mimy. Naučí se létat vzduchem tak bravurně, že závistivý krotitel lvů na něj poštve psa. V potyčce ztratí kalhoty a tím se svými křídly úplně dokonale sroste a nabude andělské podoby. Ve své nové roli podniká andělské dobrodružné výlety a vytváří dobré skutky. Tím vlastně příběh začíná, ale co naplat - hodiny tikají… (tahit)

(více)

Recenze (14)

Maskati 

všechny recenze uživatele

FIFI pírko pro mne znamenal splněný klukovský sen o schopnosti člověka létat,ale později hlavně ten trik s cigaretou,dělali to i kluci na vojně a nikdo tomu neřekl jinak,než "fifipirko...." V šedesátých letech,kdy nebyl moc velký výběr, v kinech vítězily u diváků jednoznačně francouzské snímky,a to zejména šermovačky typu Tři mušketýři,Scaramouche,Mandrin a na druhé straně bezvadné komedie, což je jedna z nich.Dnes už zapomenutá,ale pro mne stále milá a laskavá,ke které se rád vracím..I "Let balónem" od stejného režiséra ma svůj půvab,francouzskou nonšalanci a romantiku. A tenhle filmový plakát jsem někde na Aukru viděl za šest litrů..... ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Asi bude existovať nejaká cieľová skupina, ktorej sa bude tento film páčiť aj v súčasnosti, ocenia jeho poetickosť, vtipnosť a tiež sympatickosť hlavného predstaviteľa. Ja do tejto skupiny nepatrím a nikdy som ani nepatril, takže som filmu nedoprial ani neutrálne tri hviezdičky. ()

Reklama

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Lamorisseovská poetika mě v tomhle prostinkém hraném příběhu se senilním vyzněním trápila stejně, jako mě Červený balónek okouzluje, hlavně tím, že menší přesvědčivost nutného ale stylově pouze velmi konvenčního mluveného slova sráží úroveň obrazově symbolického vyjadřování. Naivistický předchůdce Wendersova Nebe nad Berlínem. Dobově asi žánrově srozumitelná komedie s přesahem, dnes 2-3* ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Věřte, že tento příjemný Lamorissův aeronautický film zbaví dnešního člověka stresu a námahy myslet na starosti a dodá mu fascinující pocit, neboť co může být krásnější, než potkat filmově smyšleného anděla s fantazií snění pro dobré skutky třeba v parku, na ulici nebo náměstí, hned byl náš svět tišší a hezčí. Ponechme stranou, že jde vlastně o pohádku zcela jinou, než jsme zvyklí, o panu králi a jeho drábech nebo hloupém Honzovi a všimněme si zde neotřelé krásné poetiky děje, která je v zásadě laskavá. V čase nevinnosti jako dítě jsem v ovzduší říše pohádek věřil v pravdivost pohádkových příběhů, až později jsem si uvědomil, lidově řečeno, že i ostatně dnes ve chvíli prázdnoty se vracím rád do útulnosti filmových iluzí jako tonoucí na pustý ostrov. Zbývá udělat závěr. Mám rád filmy, kde se pobavím a můžu si, když chci i trochu zapřemýšlet. Pro mě to byl krásně jímavý film ušitý na míru dobré nálady. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama