Reklama

Reklama

Dej si pohov, kámoši

  • USA Grumpy Old Men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film režiséra Donalda Petrieho (Mystic Pizza) je především hereckým koncertem dvou osobností – Waltera Matthaua a Jacka Lemmona. Herečtí bardi tu představují dva letité rivaly a zároveň sousedy Johna a Maxe. Oba si už vlastně ani nepamatují, čím začalo jejich „dědkovsky paličaté“ škodolibé nepřátelství, které se sestává z drobných lumpáren a zlomyslností. Karty jsou už léta rozdány a nic by se nezměnilo, kdyby se do sousedství nepřestěhovala extravagantní a stále velmi atraktivní dáma jménem Ariel. Její volnomyšlenkářské chování okouzlí oba postarší pány tak, že v nich navíc vzplane žárlivá mužská rivalita. Svérázná a temperamentní Ariel si ovšem do ničeho nenechá mluvit a vybere si podle svého. Úsměvná komedie někdy s nadhledem a někdy vážněji ukazuje, jak chutná „podzim života“. V druhém plánu sledujeme i milostné vztahy Johnovy dcery Melanie (Daryl Hannahová), která právě opustila manžela a nyní až příliš sympatií věnuje Maxovu synovi Jacobovi. Že by mladí konečně usmířili znepřátelené staříky? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

LencaN 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak roztomilá komedie, že i když jsou tam hory sněhu, tak vás to zahřeje u srdce. Dva starší sousedi, dlouholeté pošťuchování a najednou se naproti nim nastěhuje svobodná energická krásná dáma. Díky ní zmizí z jejich ulice nuda a stereotyp, je velkým oživením. A další žabomyší války začínají. Přitom je to ale citlivé a romantické. Takové mile stydlivé. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy, v ktorých sa celý "tvorivý" kolektív zúfalo snaží, aby ich výsledný produkt bol vtipný. A v tomto filme si ani neviem predstaviť, či mal byť vtipný ten nedomrlý príbeh alebo herci dávno za zenitom. Celý film osciloval medzi nudou a trápnosťou. Ešteže vymysleli rýchloposun. Ten rieši väčšinu problémov. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Zasněžený vidlákov, dva furianti a svérázná nová sousedka, stačí k tomu, aby dvojice hereckých legend rozjela skvělý koncert plný škodolibých vtípků a slovních přestřelek, ve válce dvou maníků, kteří ani za nic nepřiznají, že jsou vlastně kamarádi. Skvělá dvojka Lemmon a Matthau ukazují, že to i na stará kolena umí rozjet jako zamlada, zejména, když je k tomu popichuje energicky bláznivá, přesto stále šarmantní a okouzlující Ann-Margret. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Jacka Lemmona mám ráda hlavně z jeho období filmů ze 70.let - to byl fešák ;) A herec vynikající v jakémkoliv období :) Za to Walter Matthau pro mě v tomto filmu byl určitým člověkem "navíc" :D :D Vtipný příběh o "nepřátelství" mezi dvěma "přáteli" :) Vtipně podané, neberou si servítky a základní spor se točí okolo ženský :) Klasika :) ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

I když jsem o tomhle filmu věděl, viděl jsem ho až 27 let po natočení. Možná mě dřív filmy o starejch lidech nelákaly. :) V rámci korona-zoufalství, kdy už jakýkoli film nad 65 % slibuje nadstandardní podívanou, mi tohle přišlo vhod. A byl jsem od první minuty nadšenej. Tihle dva slavní herci z 50. let to hrajou skvěle, dokonce i scény, kde jenom rybaří nebo koukají na bednu, jsou vtipné, u hodně z nich jsem se smál nahlas. Možná mohl být konec trochu jiný, ale i tak jsem si to užil. Málokdy se stane, aby něco spadlo do kategorie "pohodový film" a současně to bylo vtipné. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Walter Matthau utrpěl díky mrazivým podmínkám v Minesotě zápal plic. (HellFire)

Reklama

Reklama