Reklama

Reklama

Dva kamarádi, Felix Unger a bývalý sportovní novinář Oscar Madison, se naposledy setkali před sedmnácti lety. Nyní je čeká setkání nové, nečekaně dobrodružné. Všechno začne ve chvíli, kdy Oscarovi, který žije na Floridě, zavolá jeho syn Brucey, aby ho pozval na svou svatbu do San Malina v Kalifornii, která se má konat příští neděli. Jeho nastávající je Felixova dcera Hannah a také ona samozřejmě svého otce, který žije v New Yorku, pozvala. Dávní přátelé se setkají na mezinárodním letišti v Los Angeles, kde si na další cestu pronajmou auto. Jízda přes poušť se však stane nečekaně dobrodružnou odyseou. Nejprve zapomene Felix Oscarův kufr na letišti, potom ztratí směr a zabloudí, pak mají nehodu, takže daleko od hlavní silnice přijdou o auto. Čeká je několik dalších obtíží s policií, mrtvolou, příčeskem, spodním prádlem, pomstychtivým kovbojem a také se záletnými ženami Thelmou a Holly, na které cestou narazí v jednom maloměstském baru. Přesto všechno jsou neustále se hašteřící kamarádi rozhodnuti dorazit na svatbu včas. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

Rimina 

všechny recenze uživatele

"...Fáá,fáá,fáááá..."Tahle správná dvojka mi zmasírovala bránici tak jako už žádná komedie dlouho ne.Lemmon a Matthau jsou (byli), pro mě vždy zárukou skvělé zábavy.Tomuhle totiž říkám inteligentní humor,protože některé dnešní komedie kdy musíte mít vedle křesla blinkací pytlíky, vážně nemusím.Ale zpátky k filmu.Pro mě to bylo 97 minut záchvatovitého smíchu,kdy jsem se v křeči třikrát sesunula k zemi. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

"Jak dlouho jsem spal?" "Nevím, nevěděl jsem, že ti to mám stopnout." Tenhle film se u nás vysílá mnohem častěji než první díl a tak jsem ho díky tomu viděl dřív. Naštěstí Vám to nezabrání v chápání děje, protože jediné, co tu zůstává, je skutečnost, že hrdinové spolu kdysi bydleli a nedopadlo to zrovna nejlépe. A zatímco Podivný pár se téměř celý odehrává v Oscarově bytě, tak dvojka je road-movie a možná trochu víc crazy než jednička. Podíl Alana Silvestriho jako skladatele není tak veliký, průvodní melodie je z prvního filmu a je v Americe profláknutá seriálem vzniklého podle prvního filmu. A je trochu symbolické, že zrovna v těchto rolích se Jack a Walther na plátně sešli naposled. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Podivný pár mě velmi bavil. Pokračování po 30 letech vypadalo jako celkem zajímavý nápad. Jenom již dle místní galerie je poznat, že hlavní duo citelně zestárlo. Ve fimu se to zpočátku projevuje především na Jacku Lemmovi, který byl v předchozím filmu vskutku skvělý ale tady již působí jako starší pán a tu jeho ďábelskou hypochondrickou povahu jsem mu měl nejdřív už problém věřit. Nakonec jsem si ale zvykl a ve výsledku byla stejně hlavní dvojice hlavním důvodem, proč jsem některé polotrapné epizodky (hlavně opakované střety policíí) dokázal skousknout. Neila Simona považuju za mistra bytových konverzaček ale zde se od krásného komorního pojetí původnímu filně silně odprostil a film jen přeplácal úmělými situacemi ve všelijakých prostředích, ve kterých se vždycky musí stát nějaký průsvih. Jiný model humoru zde snad ani neexistuje a po chvilce to začne působít jak úměle, tak únavně. Ale tak sledovat se to dá a párkrát jsem se stejně upřímně zasmál. Na rozdíl od původního filmu se ale k tomuto už určitě nebudu vracet a klidně si ho nechám v hlavě naprosto vyšumět. ()

E.T.Martin 

všechny recenze uživatele

Jack Lemmon a Walter Mathau si už dvojici neustále hašteřících se chlapíků zahráli zhruba v desítce filmů. Podle toho, jak jim to šlape tady, by ale člověk řekl, že těch společných filmů už byla aspoň stovka. Správná dvojka II (pokračování filmu Podivný pár po třicetileté odmlce), je vydařenou komedií nejen kvůli oběma hlavním představitelům, ale i díky scénáři z pera Neila Simona. Skoro každá věta, každý dialog, jsou malou perlou a volají po opakovaném shlédnutí filmu, aby si divák všechny situace a hlášky pořádně vychutnal. Osobně se mi první díl líbil o něco více, dvojka za ním ale nikterak nepokulhává. Mezi klady bych zařadil důsledné vytěžení Felixových negativních vlastností (puntičkářství či hypochondrie), které se s věkem jen zhoršily. Sympatickým překvapením je i řada popkulturních narážek (Thelma a Louise, Hodný, zlý a ošklivý). Správná dvojka II je posledním filmem, kde se Mathau a Lemmon spolu na plátně objevili, a nezbývá než dodat, že podobně sehraná komediální dvojice se už jen asi těžko znovu najde. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Slyšel jsi to ?? Co to je ??" - "Při našem štěstí je to rej zabijáckejch včel.." ;) No, je fakt, že dva podobný gerontí pitomce aby jeden pohledal !! ;) Ačkoliv osvědčené komediální duo Jack Lemmon, Walter Matthau skýtalo velký potenciál, režisér Howard Deutsch, který sice výborně ovládá umění situační komiky, většinou mívá docela smůlu na slabé scénáře, a za takový ten z pera Neila Simona, co by problémům stáří však mohl určitě rozumět, bohužel platí, když stojíc na půdorysu roadmovie vlastně dokonale postrádá jakoukoli hlubší myšlenku a omezuje se na nablble, v tom kontrastu s věkem a vizáží hrdinů, bizarní rádoby drsné filmové hlášky.. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o poslední film dvojice Jack Lemmon a Walter Matthau. (A.MacGyver)
  • Ve scéně, kdy se zřítí auto z půjčovny, dopadne na střechu, ovšem v další scéně, kdy je vidět výbuch, je auto opět na kolech. (Hopkins)

Reklama

Reklama