Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George Kellerman, který žije se svou ženou Gwen v městečku Twin Oaks v Ohiu, dostane skvělou nabídku, když je vybrán jako hlavní kandidát na prestižní místo v hlavním sídle své firmy. Všechno, co musí udělat, je projít pohovorem a pak vzít ženu a věci a přestěhovat se z Ohia do New Yorku. Když opadne první vlna nadšeného jásání, sbalí se manželé a vyrazí do New Yorku na pohovor s představou pohádkového víkendu. Jenže všechno je jinak... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

bloom 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem viděl remake se Stevem Martinem, Goldie Hawn a Johnem Cleesem a musím říct, že se mi na rozdíl od ostatních uživatelů docela líbil. Ačkoli působí dost hořčeji, budete se bavit, protože Neil Simon scénář zase jednou prošpikoval skvělými dialogy a Jack Lemmon tentokrát svého neurotika dotahuje skoro dál než toho ze slavného Podivného páru. Navíc se mi líbilo, jak po tragikomickém závěru přišel skvělý poslední gag. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Broadwayský autor Neil Simon tu zpracoval původně divadelní hru, ve které dostal mnoho prostoru Jack Lemmon, aby předvedl skvělou postavu neurotika, jehož život je řadou náhodných událostí uvržen do chaotického víru nejhrubšího zrna. Kam se na tuto skvělou komedii hrabe remake Sama Weisemana se Stevem Martinem. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Pôvodne je to divadelná hra, ale neviem si ju predstaviť, film totiž funguje dokonale. Je to aj zásluhou skvelých dialógov a neprekonateľného Jacka Lemmona, ktorý chrlí svoje repliky razanciou guľometu. Hoci ide o komédiu, príbeh má svoju vnútornú silu a preto tento menej známy snímok vrelo doporučujem. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Je potěšující, že i slabší komedie Neila Simona je značně nadprůměrná. Tady jde vlastně jen o předvedení dvou základních Murphyho zákonů ("Co se může pokazit, se pokazí" a "Co se nemůže pokazit, se taky pokazí") v praxi. Obětními beránky těchto neprůstřelných postulátů jsou Lemmon a Dennisová a jejich úkolem není nic jiného než zmateně pobíhat z místa na místo, hysterčit nad nástrahami osudu nebo je trpně snášet. A v tom víru prekérních situací řešit neviditelnou manželskou krizi. Devět z deseti scénáristů by se chopilo druhého tématu a napsalo laciné dušezpytné drama. Jenže na Simonovi mám rád právě to, že komedie mu byla vždycky přednější a cokoli "vážného" jeho hry a scénáře obsahují (skoro vždy ano), vyplyne jen tak mimochodem, samo od sebe. Nikdy diváky nezažene do kouta stylem "tak jste se pobavili a teď si musíte za trest vyslechnout mé poselství", jako to ve slabších chvilkách dělá třeba Francis Veber. 80 % ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo no, byl tam Lemmon a furt nadaval..a co je na tom? Pustil jsem to koukam chvily, celkem nuda, pak se mu ztratily kufry tak tam deset minut vyvadel..tak sem to prepnul..vratil jsem to zpatky asi za pul hodiny a co nevidim..Lemmon nadava, ze ztratil penezenku. Ze zacatku to je vtipny, ale kdyz tam skoro hodinu a pul jen na nekoho rve tak to zacina bejt trapny a nudny. Jasne par momentu je vtipnejch, ale to je asi tak vse. Kdyz porovnam Lemmona napriklad s Kopeckym z filmu Já už budu hodný, dědečku! , tak je tohle hodne slaby. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama