Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hong Kong na začátku 19. století stále ohrožují skupiny pirátů. Dragon Mo, člen Pobřežní stráže, je vyslán dopadnout pašeráka, který se snaží prodat pirátům zbraně. Mo se spolu se svým kamarádem, zlodějíčkem Fei snaží dostat zbraně dřív, než si pro ně přijdou piráti. To se mu ale nepodaří a dostane se do konfliktu nejen s piráty, ale i s policií, která ho zatkne. Mo uteče a společně s Feiem se vydává dopadnou piráty a dokázat svou nevinu. (Raztubyl)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Martrix 

všechny recenze uživatele

První polovina je infantilní komedie místy na hraně grotesky. Je v tom evropský smrad a jistá podbízivost západnímu divákovi, která z lehce nadprůměrné akční zápletky dělá opičárnu. Žádné extra kung-fu, ale spíše čínská fackovaná plus pár typicky Chanovských kousků, z nichž má ale víc než polovina dobrý nápad. Poslední třetina byla fajn, ale na takovou blbinku, je stopáž 106 minut moc. S odřenýma ušima 4*. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jackieho dobová (ale vlastně to není moc poznat) akční dobrodružná/policejní groteska "honící piráty" stojí krom sitkomových gagů samozřejmě (a především) na choreograficky propracovaných, akrobatických bitkách. Jenže ty mi tentokrát svým stylem "hospodských rvaček Spencera & Hilla" přišly tak nějak na jedno brdo a zapamatuji si z nich nejspíš jen synchronizovanou honičku na kolech a šílený kaskadérský pád z desetimetrové hodinové věže. Velmi slabé 4*. ()

Reklama

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Chvíli trvalo, než jsem stylu tohoto filmu přišel na chuť, ale povedlo se a pokud to člověk nebere příliš vážně tak se nadmíru baví. Závěrečný souboj je výtečný a patří mezi to nejlepší, co jsem viděl, úplně jsem si při něm vzpomněl na můj oblíbený souboj na konci Karate Tiger 3: Pokrevní bratři, protože se nese v podobném duchu. 70 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Podobne ako pri sledovaní druhej časti som mal pocit, že príbeh sa mohol vyvinúť trochu iným, záživnejším smerom. Prvá polovica ma totiž bavila, tá druhá menej a záver s pirátmi mi pripadal iba ako odškrtnutie si režisérskych povinností. Ale nie som na východnú akčnú kinematografiu expert a plné hodnotenia absolútne chápem. Ako vidieť, hipsterské bicykle sa dajú využiť aj praktickejším spôsobom, ako rozvozom bio-žrádla a bio-kávy po meste. Inak ma žiadna akčná scéna na riť neposadila, ale ani nenudila, čoho som sa dosť obával. Oba diely za sebou by som nezvládol, mám dojem, že mnoho ľudí si toto kombo pravidelne dopraje. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Hloupoučké, slapstickové a s několika vážně otřesnými hereckými výkony. Přesto neskutečně zábavné. Jackie asi poprvé předvedl moderní kung-fu bojové scény, představila se nám svatá trojice Chan-Hung-Biao, akce je vynikající, některé humorné momenty jsou bránutrhající a projížďka na kole je geniální. Za mě super zábava ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Jackie Chan si zlomil při pádu z desetimetrové hodinové věže nos a poranil si krk. (CrypzzXD)
  • Film se původně měl jmenovat Pirate Patrol. ale kvůli strachu, že po oznámení názvu začnou jiné společnosti narychlo chystat podobné filmy o pirátech, rozhodlo se o změně názvu na nic neříkající Project A. (Raztubyl)
  • Scéna, v níž se Dragon Mi Yong (Jackie Chan) drží hodin na věži, byla inspirována kouskem Harolda Lloyda z filmu O patro výš (1923). Při natáčení této scény Jackie spadnul a poranil si záda. (Rominator)

Reklama

Reklama