Reklama

Reklama

Soví hrad

(neoficiální název)
  • Japonsko Fukuró no širo (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Ve feudálním Japonsku žije šlechtic jménem Hideyoshi (Mako), který konsoliduje svoje síly. Na cestě za ovládnutím země zničí skupinu zabijáků, společně s jejich ženami a dětmi. O 10 let později jeden přeživší masakru touží po pomstě, Hideyoshi bude zavražděn jeho rukou. Ale aby to dokázal, musí se proplížit do nejlépe střeženého hradu v celém Japonsku. (Vavča)

(více)

Recenze (4)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CO JE ŠPATNÉHO NA TOM, CHTÍT NĚCO DOSÁHNOUT? PROČ MRHAT ŽIVOTEM ZA ZAŠLOU SLÁVU IGA?“ … ,,A CO ČEST?“ … ,,ČEST? JAKOU MOHOU MÍT VYHNANCI ČEST?...“ /// Středověký Japonsko a místo mstících se samurajů – ninjové. Historický souvislosti kolem Toyotomi Hideyoshiho a příběh mužů (a žen) z Iga. Čekal jsem, že vzhledem k době vzniku, to bude svižnější. Vono je to totiž nejen ,,švihem“, ale i trikovou stránkou spíš taková pocta těm starším filmům. A právě ty historický souvislosti postupně zmizíkujou všechnu diváckou vděčnost. A přitom toho ani moc neřešej. Objeví se tu Hattori Hanzō, máme tu Goemona, ale hlavní je ninjovská čest a romantika (ninjovská). Jestli jste na tyhle historický píčovinky víc než na pořádnou řežbu, jistě půjdete vejš. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmenný román, který v roce 1959 napsal Ryotaro Shiba, číst nebudu. 2.) Zajímám se o konec 16týho století. V Japonsku. 3.) Thx za titule ,,Kangaxx“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Historické drama, kde nehledejte nějakou zběsilou akci, spíše portért doby k japonské velmi populární pověsti o Goemonovi. Začátek filmu je vážně skvostný, ale z velké výpravy se sjede na kolej osobního příběhu, kde jsou občas hezké dialogy, záběry, slušné souboje, ale nějak mě to více nechytlo emocionálně. Byť neupírám režisérovi technický perfekcionismus a zručnost dotaženou zejména v detailech, výpravě. Snaha pojmout téma realisticky vyšla, to filmu nevyčítám, ale něco tu prostě postrádám. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Kiichi Nakai v tytulni uloze nindzi klanu Iga me velmi mile prekvapil. Videl jsem s nim zatim jen asi tri - ctyri filmy, ale pokazde me zaujal rozlicnosti ztvarnenych charakteru i kdyz slo o dost podobne role. Rezije meho oblibence Masahiro Shinody je jako obvikle perfekcionisticka. Vizualni stranku, pribeh, hudbu i akcni pasaze sklada dohromady s velikou bravurou, verne povestne estetice sve vlasti. Scenar sledujici pro me velmi zajimavou historicko-politickou pribehovou linii v zaveru graduje az do duchovniho presahu - ktery me nenechal chladnym. 90% - jsem nadsen. ()

Reklama

Reklama