Reklama

Reklama

Recenze (4)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Che Guevara je mrtev, ať žijí Che Guevarové! Aneb, jak zpívá Bob Marley: "Soon we'll find out who is the real revolutionary/ Cause I don't want my people to be contrary." Znám dva takové Che Guevary: jeden bydlí už devět let v zemljance v březovém hájku nad Lhotkou (u Žďáru n.S.) a druhý (už druhá generace) v dubovém lesíku u Adamova. Ovšem na tohohle zdaleka nemají, hlavně intelektuálně. Jeho svobodný a nespoutaný způsob života i jeho smrt nelze brát jen jako žert, i když je to možná jako žert míněno. ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Dalsi z vybornych jugoslavskych komedii tentokrat o jednom revolucionari Babi Papuskovi ( jako vzdy skvely Danilo 'Bata' Stojkovic), ktery veri v marxismus, sepisuje nesmyslne traktaty o revoluci a vyhyba se jakekoliv praci a predstira, ze ma rakovinu. Nektere scenky jsou fakt spicovy :)., Opravdu skvela komedie :). Takove komedie by mela napr. davat CT2. Velka skoda, ze zatim u nas nebyla tato komedie vysilana :(. ()

Lucretius 

všechny recenze uživatele

Nečekaně humorná pecka. Pokud Vás v popisu filmu odrazuje, že jde o nějaký "vlhký sen" o intelektuálovi školícím všechny okolo, můžete zůstat zcela v klidu. Jde o film tak bezdomovecký, jak jen může být. Nejde jen o hlavního hrdinu, ale všichni a vše zobrazované je nějak rozbité, v rozkladu, prostě "dojebané" a ve své autenticitě komické. Upřímě nechápu, jak něco natolik "společensky rozkladného" mohlo za komunistů vzniknout, celé to má podstatně vetší říz než třeba československé komedie z dané doby. ()

troxor 

všechny recenze uživatele

Viva la revolucion! Viva la... Život revolucionáře bez peněz, bez domova, bez rodiny, bez práce (to by mu až tak nevadilo) ale hlavně - bez revoluce. ()

Reklama

Reklama