Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roadmovie se odehrává v roce 1994. Jack (přezdívaný God of Fuck) se svým kamarádem pilotem se vydají na cestu do Seattlu. Jack se totiž vyspal s manželkou jednoho gangstera a to se trestá -rozdrcením chodidel. Na cestě potkají prostitutku Cassii a hipíka Johnnyho, kteří se k nim přidají. Pilot má jeden důvod, proč jet do Seattlu - chce tam najít svoji dávnou lásku. Jacka zajímá hlavně to, jak utéct před gangstery, ale situace se zkomplikuje, když se zamiluje do Cassie. V Seattlu je gangsteři nakonec dohoní a Jackovi chodidla opravdu zlámou. Pilot s Cassií také nevyváznou bez úhony, ale hlavní hrdinové z tohoto dobrodružství vycházejí smíření sami se sebou… (laurie)

(více)

Recenze (44)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Highway je výborná road movie, v ktorej oslňuje hlavne dvojka Jared Leto & Jake Gyllenhaal, ich súhra funguje skvele. A je až neuveriteľné, akí sú v tejto snímke mladí. Už začiatok sľubuje cool prehliadku, akou film bezpochyby je, navyše ho sprevádza našlapaný soundtrack. Každému vrelo odporúčam a skoro celý film som sa smial.. Slušná hudba štýlu grunge z polovice 90.tych rokov minulého storočia sprevádza celý príbeh o ľuďoch, ktorí sa k životu, smrti i láske stavajú čelom, a ktorí si pri svojom putovaní uvedomujú, že cesty vedú mnohými smermi. Kam vás zavedú zajtra, záleží na tom, čo sa naučíte dnes. Stojí to za zhliadnutie. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Souhlas, byla to fakt taková potrhlá akce pod širým nebem. Jakeovi bych hádala míň let než 22 a Jaredovi těch 31 let snad ani nevěřím:). Jako duo parťáci k sobě opravdu bezvadně sedli a Selma byla roztomilá, ale jinak mě Highway tak trochu zklamal. Pár hezkých momentů a skvělá muzika to trochu posunulo o laťku výš, jinak škoda, ale čekala jsem od Coxe na podnose trochu lepší delikatesu. 55% ()

Reklama

Stocki 

všechny recenze uživatele

Nepříliš známý ale o to hodně povedený snímek s výtečnou ústřední dvojicí. Jared Leto je prostě vynikající a věčně nakalanej Jake Gyllenhaal mu zdatně sekunduje. Možná, že je mé hodnocení až moc vysoké, jenže já se přijemně bavil, několikrát se zasmál, nenudil jsem se ani minutu a hlavně se filmem nese pohodová a skvělá muzika. P.S. Ať je ti země lehká Kurte... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jakožto zapřísáhlý milovník road movie jsem byl zvědavý na dva herce (které mám rád) z dob, kdy jednomu z nich prakticky ještě kapalo mateřské mléko z držky. Po zhlédnutí rozhodně převládá zklamání, protože navzdory nedlouhé stopáži je snímek až nezvykle stereotypní a nudný. Taktéž si situace žádala, aby tu kurvu hrál někdo alespoň trošku hezký, když už nebyl po ruce nikdo talentovaný. Volbu Selma Blair považuji za velký omyl. Ostatní vedlejší postavy jsou ve většině případů taky příšerné, ale těm to člověk odpustí, protože se mu často neserou před oči. Co se týče technických stránek, tak je film zbabraný snad ve všech ohledech, takže nejjednodušší bude vynechat rozepisování a odsoudit za neschopnost režiséra. Jakákoli koukatelnost snímku začíná a končí a dvojici hlavních hrdinů. Z jiného důvodu nemá smysl chtít tento nezdařený film vidět. Když zkusím být extrémně hodný, tak za každého z kluků dávám jednu slabou hvězdu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

S nadrženou manželkou šéfa si není radno zahrávat, Jared Leto proto musí prchnout na trip. Vedle sebe má nejlepšího kámoše Jakea Gyllenhaala, v patách tři gangstery s jasným úkolem a ještě navíc potká prostitutku Selmu Blair, do které se zabouchne. Smaží se tu, mele se tu, přátelí se tu. Mauro Fiore předkládá zajímavé úhly kamery, ústřední dvojice slušně hraje, ovšem celkově v téhle potrhlé báchorce chybí pevnější švy a zapamatovatelné momenty. Všichni dosáhnou jakéhosi smíření, všichni se k budoucnosti a hlavně lásce staví čelem. Tak to má asi být. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama