Reklama

Reklama

Travolti da un insolito destino nell'azzurro mare d'agosto

  • USA Swept Away
Trailer

Obsahy(1)

Výlet do Stredozemného mora poukáže na krehkosť a dočasnosť spoločenských rámcov bohatých a chudobných. Raffaella (Mariangela Melato) je bohatá žena, ktorá si s priateľmi prenajme jachtu na výlet v Stredozemnom mori počas letných mesiacov. Kapitán lode, Gennarino (Giancarlo Giannini), zmýšľaním komunista, smotánku na lodi na čele s Raffaellou nemá v láske, ale musí s ňou a jej zlou náladou vydržať. Jedného dňa sa dáma zobudí neskoro popoludní a žiada Gennarina, aby sa vypravili na súš, kam sa vybral zvyšok cestujúcich. Ich čln sa však pokazí a dvojica sa ocitne v mori v noci sama... (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

kotrlak 

všechny recenze uživatele

Masterpiece L.Wertmüller. Politicko-společenská satira, na které jsou postaveny všechny její filmy. Prachatá, znuděná "socialistka" uvízne na ostrově s pseudobolševickým nájemním robošem na pustým ostrově... Wertmüller z toho vykřeše super zábavnej obraz kdy prachy ztrácí cenu, a v podstatě i politika ztrácí smysl a kdy konečně nastává ta idylická a utopistická rovnost (kterou nám bolševici tolik kdysi slibovali), a samozřejmě vzhledem k opačnému pohlaví zůčastněných - láska... (dneska v době LGBT0I+++ by k lásce došlo i kdyby tam ztroskotala kráva s hadem...). Ovšem jen do chvíle než se situace vrátí do starých kolejí.... Giannini a Melato jsou nepřekonatelný! ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Teď už mám představu, jak vypadá taková správná "rich bitch". Ze začátku mám z filmu strach - jsou tam samí uřvaní, hádaví, gestikulující italové, navíc až moc probírající politiku. Správnej dech to chytí, až ti dva spolu zůstanou osamoceni. Homofobové uvítají neustálé fackování, nadávání a ponižování ženy, pak i ukájení chtíče. A to je ten zvrat, ke kterému to spělo, ale milenci se z nich stali tak nějak najednou, z ničeho nic... Nastává i erotično, né moc romantično, protože facky a nadávky lítaj pořád. Ještě že to natočila žena. V dnešní době nevím, jestli by se někdo odvážil. Co mi zážitek kazilo, byly dialogy předabované ve studiu. Ta kadence slov byla navíc často tak rychlá, že to nesedělo a tak. Prostě jsem si toho všímal. Taky některá ta italská hudba, co se tam někdy linula, je strašnej kýč (ale ne všechno). Chemie funguje. Giancarlo Giannini dělá super ksichty a i Mariangela Melato se mi pak taky docela zalíbila. Navíc ze začátku pořád říká "madonna mia", tak proto asi v remaku hraje Madonna. Travolta tam nehraje, i když v originálním názvu filmu píšou, že by jich tam mělo být víc, chch. Ani v remaku. Tož vůbec to nebylo špatné, bych řek. ()

iiiva 

všechny recenze uživatele

Největší problém je pro mě nepochopení psychologie přestavitelky hlavní role. Její duševní proměna nastane ze dne na den a kompletně; proč a jaký byl proces této přeměny mi neni známo. Scény jsou zbytečně natahované a motivy se pořád opakují. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama