Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natalie (Alicia Witt), krásná a inteligentní studentka Pendletonské univerzity, a její přátelé Jared, Rebecca a Michael chodí pravidelně na hodiny k profesoru Wexlerovi. Na jedné hodině vypráví profesor dávnou městskou legendu o někdejším profesorovi z Pendletonu, který před 25 lety zabil šest svých studentů. Natalii připadá celý příběh podezřelý a je přesvědčena, že je vrah i nyní v prostorách univerzity. Nikdo jí nevěří. Až když je příliš pozdě a její přátelé se stanou jeden po druhém obětí vraha, přesně podle předlohy v městské legendě. Tehdy Natalie zjišťuje, že se spolu se svými přáteli stala součástí pokračování těchto strašných událostí… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Na tento film mám veľmi príjemné, nostalgické spomienky, na dobu, keď na VHSkách kraľoval Vreskot a ostatné slashery, inšpirované jeho úspechom, a Temná Legenda sa v konkurencii nijako nestratila. Takže po rokoch som si dal repete, a stále som sa kráľovsky bavil, a vychutnával si každú minútu. Film sa odohráva v atmosferickom prostredí starej školy, občas pekne prebleskne i nejaká ta búrka, vrátane tej atmosferickej záverečnej, hlavný zabiják má výbornú masku a ako vražednú zbraň väčšinou používa klasickú sekeru, čo je krásna pocta klasickým slasherom. Geniálna je i hudba Christophera Younga, hlavná hrdinka je kočka, ostatné postavy sympatické a zábavné, príbeh skvelý, pekne tu funguje i napätie a všadeprítomná atmosféra, finále je vygradované a rozuzlenie výborné, vrátane klasického záveru. Pre mńa klasika, ku ktorej sa vždy rád vrátim. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem fandou slasher hororů, tak jsem čekal, že se budu bavit více. Temná legenda sice není špatná a obsazení je také zajímavé, ale v mnoha místech jsem se doslova nudil. Přesto není tento horor zatracení hodný a rozhodně stojí za to ho shlédnout. Obzvlášť už jen proto, aby člověk viděl jak vypadali současné hvězdy ve svých začátcích :-) ()

Reklama

Zayl 

všechny recenze uživatele

Tvrdému fanouškovskému jádru pravděpodobně srdce nezaplesá, nicméně nemusíte mít obavy z hrozícího infarktu. Tato vyvražďovačka sice nepřinesla svěží vítr, ale zato poměrně solidně zpracovává klasické koncepty, které se do pomyslných plachet umějí opřít. Jak už to u průměrných titulů bývá, jsou zde jednak světlé záblesky (poměrně zdařilé vraždy), tak ty temné (inteligence obětí, neikonický vrah v zimní bundě). Čistočistý průměr. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Sa mi tak marí, že som tento film už kedysi dávno videl, no vyparil sa mi z hlavy. A myslím, že k tomu dôjde i teraz - dejová linka bola síce koncipovaná štandardne ako je u slasher hororov obyčajne zvykom, no bolo to málo napínavé a málo krvavé. Aj keď na druhú stranu pár mordov sa vydarilo. Najviac ma bavili samotní herci - taká pekná spomienka na mladosť a deväťdesiatky, no o žiadnu veľkú zábavu nejde. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

vydarený film zo série 90-kových "metaslasherov", kde postavy rozpoznajú kľúč, podľa ktorého zabijak vraždí a podľa toho sa snažia zasiahnuť a vyvarovať ďalším obetiam, prepojený s triviálnou, ale funkčnou detektívnou linkou. Výhodou filmu je, že funguje aj pre publikum, ktoré sa v slasherovom subžánri orientuje, aj aj "iniciačný slasher". Dôkaz o stálej funkčnosti a svojím spôsobom aj nesmrteľnosti žánru, ktorý sa vie vždy vrátiť v plnej sile podobne, ako jeho ikonickí antagonisti. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Malé cameo si ve filmu zahrál spisovatel Silvio Horta. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v kanadském státě Ontario ve městech Uxbridge, Toronto a Peterborough. (Terva)

Reklama

Reklama