Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natalie (Alicia Witt), krásná a inteligentní studentka Pendletonské univerzity, a její přátelé Jared, Rebecca a Michael chodí pravidelně na hodiny k profesoru Wexlerovi. Na jedné hodině vypráví profesor dávnou městskou legendu o někdejším profesorovi z Pendletonu, který před 25 lety zabil šest svých studentů. Natalii připadá celý příběh podezřelý a je přesvědčena, že je vrah i nyní v prostorách univerzity. Nikdo jí nevěří. Až když je příliš pozdě a její přátelé se stanou jeden po druhém obětí vraha, přesně podle předlohy v městské legendě. Tehdy Natalie zjišťuje, že se spolu se svými přáteli stala součástí pokračování těchto strašných událostí… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

petero 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica nepostráda nápad a pripomenúť si tie teenagerské vyvražďovačky konca 90tych rokov nie je na škodu, škoda že to potom ide ako podľa šablóny. Dvojku v prípade výskytu na kompe tiež neodmietnem, ale som rád že Jamie Blanks dal zbohom zákazkám z USA a venuje sa momentálne za Austrálske peniažky niečomu nápaditejšiemu ako je slasher. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušně natočená, ale absolutně nezajímavá teenagerská vyvražďovačka. Hned první scéna mě ale velice příjemně překvapila a takříkajíc dostala do nálady, bohužel v následujících 90 minutách nebyla překonána. Subžánr slasher považuju za téměř mrtvou odrůdu hororu právě kvůli filmům jako Urban Legend. ()

Reklama

WolfR 

všechny recenze uživatele

Temná legenda je jen vyvražďovačka, která se snaží kopírovat Vřískot a podobné filmy. Jenže když už se z hororu stane jen obyčejná vyvražďovačka jako v tomto případě, tak by tam měl být aspoň pořádný, neobyčejný, hustý, charizmatický a hlavně stylový zabiják. Tady ho bohužel postrádám. A závěrečné rozuzlení mě taky nějak extra nenadchlo. 2 hvězdy. PS: Cameo Roberta “Freddyho“ Englunda potěšilo. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Když už se tu srovnává s Vřískotem...Vřískot byl parodie na slashery a tohle si hraje na vážný slasher, což samozřejmě dává filmu handicap, který by potěšil i Tigera Woodse. Rebecca Gayheart by měla dostávat nějakou pravidelnou rentu za to, že už nikdy nebude hrát, protože se na její výkony nedalo dívat bez pocitu studu. Demenci děje ani nezmiňuju, to ke slasherům patří. Jedna hvězda za snahu a druhá za úvodní scénu u pumpy, to byl snad jediný povedený moment filmu. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Zestárlo to (připojení internetu přes vytáčení pevné linky!!), ale nějakým zajímavým řízením osudu to pořád funguje- jako ten nejtypičtější teen-age slasher. Ale ten scénář... OMG, něco tak debilního jsem už dlouho neviděl, naštěstí je to ještě pořád na hraně mezi skutečnou stupiditou a zábavností. Dost tomu samozřejmě pomáhá obsazení- Robert "Freddy" Englund, Joshua "Dawsonův kámoš" Jackson, Tara "ta z Prciček" Reid, nebo Jared Leto. Hlavní hrdinka taky sympaťačka. Jen teda vraha odhalíte dřív, než stihnou zaschnout kapky krve první oběti. Ale o to tu snad ani nejde... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 53. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Malé cameo si ve filmu zahrál spisovatel Silvio Horta. (Terva)

Reklama

Reklama