Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natalie (Alicia Witt), krásná a inteligentní studentka Pendletonské univerzity, a její přátelé Jared, Rebecca a Michael chodí pravidelně na hodiny k profesoru Wexlerovi. Na jedné hodině vypráví profesor dávnou městskou legendu o někdejším profesorovi z Pendletonu, který před 25 lety zabil šest svých studentů. Natalii připadá celý příběh podezřelý a je přesvědčena, že je vrah i nyní v prostorách univerzity. Nikdo jí nevěří. Až když je příliš pozdě a její přátelé se stanou jeden po druhém obětí vraha, přesně podle předlohy v městské legendě. Tehdy Natalie zjišťuje, že se spolu se svými přáteli stala součástí pokračování těchto strašných událostí… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborný slasher, který sice nedosahuje kvalit Vřískotu, ale i tak dokáže člověka udržet v napětí. Samotnej příběh sice není nikterak originální ale kdo by to u tohohle filmu čekal:-) Nejvíc mě překvapily ale herci, enní nijaký tajemstvím že herci ve slasherech nějak moc hrát nemusí ale myslím si že Alicia Witt či Jared Leto zahrály perfektně to co měly. A ani Englund či Dourif vůbec nezklamaly(ostatně začáteční scénu považuji za nejlepší na celým filmu), filmu moc pomohla i hudba od Yunga, která byla více méně dynamická a dala se poslouchat. Mno abych zbytečně neplkal rozhodně to zkouknětě u mě se jedná o druhý nejlepší slasher. Výborně! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jedna legenda o profesorovi, který se před lety zuřivě utrhnul ze řetězu, a jedna studentka, která má za to, že řádění neskončilo. A několik hvězdiček nižší svítivosti, které měly před lety slušně našlápnuto – samozřejmě Jared Leto je někde jinde. Režisér Jamie Blanks je rutinér, který nám ovšem přinesl solidní thriller Storm Warning, jinak tady ale jen tupě kopíruje a dojí hororovou vlnu, kterou v polovině devadesátých let odstartoval Wes Craven. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Oceňujem, že vrahovi všetko klaplo na sto percent, ešte aj to, čo nemal pod kontrolou. Ďalej nechápem, ako mohli Natalie a Paul odísť od pani Reese, a ani s ňou nepočkať na záchranku ... halooo, však bola postrelená. A v neposlednom rade, od zajtra kontrolujem v aute zadné sedačky ... keby náhodou. 2,5* ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Na skromné poměry vyvražďovaček je tohle těžký průměr, může za to hlavně přepálená stopáž a pocit vůbec ničeho nového. Vrah zabíjí podle urban legends, a jak on, jeho sekyra, tak ty vraždy (hlavně v první části) ujdou. Jako by to ale jelo podle hned několika na sebe naházených šablon a šablonek. Stupidní chování obětí je u takového řadového kousku spíš samozřejmostí, tak to si nijak zvlášť nestěžuju. Chtělo to méně ženských a víc Roba Englunda. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se pustil do nové, starší, hororové série, a pokud bývá pravidlem, že první díly bývají obvykle zároveň ty nejlepší, tak mám z dalších pokračování docela obavy, na jakou úroveň se až dostanu. První Temná legenda totiž není skutečně žádný zázrak, a to prakticky ve všech ohledech. Nejspíš tedy něco bude na drbech, že se tu tvůrci chtěli svést na úspěchu jiné série, samozřejmě Vřískotu, ovšem to je úplně jiná liga, tady se pohybujeme spíš někde na hranici snad až televizní produkce, čemuž odpovídá jak vizuál, tak obsazení netalentovaných a nesympatických herců, Jared Leto promine, kteří se právě hodí tak akorát do těch nejlevnějších snímků. Největším problémem je nicméně zápletka, kdy mi i samotné ústřední téma vůbec nebavilo, první hodinka navíc byla doslova katastrofálně nudná, natahovaná, nic se nedělo, poté naštěstí došlo k jisté gradaci a několika napínavějším momentům, ovšem samotné vyústění a pointa už zas byla bída s nouzí. Co se hororových prvků týče, atmosféra opět televizní úrovně a mordy, nevím tedy jestli kvůli ratingu, nebo proč, byly nekrvavé, nenásilné a vlastně většinou i mimo záběry, takže v podstatě také o ničem. Já sice každopádně nechci tvrdit, že jako celek to tedy zas nefungovalo vůbec, ale prostě když to porovnám s ostatními teen slashery té doby, tak Urban Legend patří k těm poraženým. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo v kanadském státě Ontario ve městech Uxbridge, Toronto a Peterborough. (Terva)
  • Malé cameo si ve filmu zahrál spisovatel Silvio Horta. (Terva)

Reklama

Reklama