Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natalie (Alicia Witt), krásná a inteligentní studentka Pendletonské univerzity, a její přátelé Jared, Rebecca a Michael chodí pravidelně na hodiny k profesoru Wexlerovi. Na jedné hodině vypráví profesor dávnou městskou legendu o někdejším profesorovi z Pendletonu, který před 25 lety zabil šest svých studentů. Natalii připadá celý příběh podezřelý a je přesvědčena, že je vrah i nyní v prostorách univerzity. Nikdo jí nevěří. Až když je příliš pozdě a její přátelé se stanou jeden po druhém obětí vraha, přesně podle předlohy v městské legendě. Tehdy Natalie zjišťuje, že se spolu se svými přáteli stala součástí pokračování těchto strašných událostí… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nadhodnocuju o jednu za malinkou srdcovku z mládí, kterou jsem díky chabýmu výběru hororů na VHS viděl hned několikrát. O průměrnosti svědčí to, že jsem si podle názvu na film vůbec nevzpomněl, no hned po první scéně na benzince se mi rozsvítilo. Dnes už žádná sláva, v devadesátýmosmým nadprůměr. 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jedna legenda o profesorovi, který se před lety zuřivě utrhnul ze řetězu, a jedna studentka, která má za to, že řádění neskončilo. A několik hvězdiček nižší svítivosti, které měly před lety slušně našlápnuto – samozřejmě Jared Leto je někde jinde. Režisér Jamie Blanks je rutinér, který nám ovšem přinesl solidní thriller Storm Warning, jinak tady ale jen tupě kopíruje a dojí hororovou vlnu, kterou v polovině devadesátých let odstartoval Wes Craven. ()

Reklama

Radim 

všechny recenze uživatele

Horory příliš nemusím, a toto je jeden z důvodů proč. Plochý scénář, jedno filmové klišé za druhým, veškeré tajemno založeno na lekačkách. Celkem originální byl snad jen začátek s pumpařem. Film nicméně mohl sklouznout ještě níže, naštěstí se režisér příliš nevyžíval v nechutných podrobnostech. Film jsem si pustil jen díky Jaredu Leto, kterého znám z několika jiných filmů, ale nic extra nepředvedl. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica nepostráda nápad a pripomenúť si tie teenagerské vyvražďovačky konca 90tych rokov nie je na škodu, škoda že to potom ide ako podľa šablóny. Dvojku v prípade výskytu na kompe tiež neodmietnem, ale som rád že Jamie Blanks dal zbohom zákazkám z USA a venuje sa momentálne za Austrálske peniažky niečomu nápaditejšiemu ako je slasher. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Páč na ty nový hovna se nedá dívat, tak pátrám, doplňuju mezery a doháním resty. Urban Legend mě ve svý době vůbec nelákala, v tý době bylo z čeho vybírat, a tohle byl prý jen ne moc krvavej pubertální slasher, takže jsem ho ignoroval. Ale teď přišla jeho chvíle, a panečku, vedl si věru dobře. Moc příjemná a zábavná jízda s výbornou hudbou Christophera Younga, pár známejch ksichtů k tomu, poměrně dost kočiček, velice sympatická postarší korpulentní černoška (!!!) (no, soudruzi, vidíte, že to jde, ha?) a pěkně vygradovaný finále. Fakt jsem si to užil a jdu pátrat dál. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Malé cameo si ve filmu zahrál spisovatel Silvio Horta. (Terva)
  • Ve filmu se sešli tři herci starších známých hororových sérií, konkrétně Robert Englund ze série Noční Můry v Elm Street, Danielle Harris ze série Halloween a Brad Dourif z filmů Chucky. (Terva)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 53. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama