Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natalie (Alicia Witt), krásná a inteligentní studentka Pendletonské univerzity, a její přátelé Jared, Rebecca a Michael chodí pravidelně na hodiny k profesoru Wexlerovi. Na jedné hodině vypráví profesor dávnou městskou legendu o někdejším profesorovi z Pendletonu, který před 25 lety zabil šest svých studentů. Natalii připadá celý příběh podezřelý a je přesvědčena, že je vrah i nyní v prostorách univerzity. Nikdo jí nevěří. Až když je příliš pozdě a její přátelé se stanou jeden po druhém obětí vraha, přesně podle předlohy v městské legendě. Tehdy Natalie zjišťuje, že se spolu se svými přáteli stala součástí pokračování těchto strašných událostí… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušně natočená, ale absolutně nezajímavá teenagerská vyvražďovačka. Hned první scéna mě ale velice příjemně překvapila a takříkajíc dostala do nálady, bohužel v následujících 90 minutách nebyla překonána. Subžánr slasher považuju za téměř mrtvou odrůdu hororu právě kvůli filmům jako Urban Legend. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Klasické a klišovité.SPOILER, ako napríklad blondýna, ktorá vo výťahu miesto prízemia stlačí gombík o poschodie vyššie, aby utiekla pred vraždiacim maniakom a tak si sama zmarí možný únik, alebo mladý muž, ktorý je napadnutý počas riadenia auta a kým vrah zápasí s jeho priateľkou- on šoféruje ďalej, miesto aby zastavil auto a oboch zachránil...SPOILER Napriek všetkým nelogičnostiam mám pre tento druh hororu nejakú nepochopiteľnú slabosť a tak hodnotím aspoň priemerne, musím tiež podotknúť, že už som videla o mnoho horšie. ()

Reklama

Ezekiel1 

všechny recenze uživatele

V první polovině filmu jsem si říkal"Proboha na co to koukám".Puberťácký nudný, tuctový horůrek s hroznými dialogy. Co pokazila první polovina dohání senzačním způsobem ta druhá. Nečekaný děj a svižná vyvražďovací podívaná ála Vřískot, která má spád musí potěšit každého horrorového fajnšmekra. Bohužel URBAN LEGEND jako celek působí velice rozpačitým dojmem. Jedno seznámení mi bude stačit 50%....;) ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Oceňujem, že vrahovi všetko klaplo na sto percent, ešte aj to, čo nemal pod kontrolou. Ďalej nechápem, ako mohli Natalie a Paul odísť od pani Reese, a ani s ňou nepočkať na záchranku ... halooo, však bola postrelená. A v neposlednom rade, od zajtra kontrolujem v aute zadné sedačky ... keby náhodou. 2,5* ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Na tento film mám veľmi príjemné, nostalgické spomienky, na dobu, keď na VHSkách kraľoval Vreskot a ostatné slashery, inšpirované jeho úspechom, a Temná Legenda sa v konkurencii nijako nestratila. Takže po rokoch som si dal repete, a stále som sa kráľovsky bavil, a vychutnával si každú minútu. Film sa odohráva v atmosferickom prostredí starej školy, občas pekne prebleskne i nejaká ta búrka, vrátane tej atmosferickej záverečnej, hlavný zabiják má výbornú masku a ako vražednú zbraň väčšinou používa klasickú sekeru, čo je krásna pocta klasickým slasherom. Geniálna je i hudba Christophera Younga, hlavná hrdinka je kočka, ostatné postavy sympatické a zábavné, príbeh skvelý, pekne tu funguje i napätie a všadeprítomná atmosféra, finále je vygradované a rozuzlenie výborné, vrátane klasického záveru. Pre mńa klasika, ku ktorej sa vždy rád vrátim. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Malé cameo si ve filmu zahrál spisovatel Silvio Horta. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v kanadském státě Ontario ve městech Uxbridge, Toronto a Peterborough. (Terva)

Reklama

Reklama