Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Natalie (Alicia Witt), krásná a inteligentní studentka Pendletonské univerzity, a její přátelé Jared, Rebecca a Michael chodí pravidelně na hodiny k profesoru Wexlerovi. Na jedné hodině vypráví profesor dávnou městskou legendu o někdejším profesorovi z Pendletonu, který před 25 lety zabil šest svých studentů. Natalii připadá celý příběh podezřelý a je přesvědčena, že je vrah i nyní v prostorách univerzity. Nikdo jí nevěří. Až když je příliš pozdě a její přátelé se stanou jeden po druhém obětí vraha, přesně podle předlohy v městské legendě. Tehdy Natalie zjišťuje, že se spolu se svými přáteli stala součástí pokračování těchto strašných událostí… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

petero 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica nepostráda nápad a pripomenúť si tie teenagerské vyvražďovačky konca 90tych rokov nie je na škodu, škoda že to potom ide ako podľa šablóny. Dvojku v prípade výskytu na kompe tiež neodmietnem, ale som rád že Jamie Blanks dal zbohom zákazkám z USA a venuje sa momentálne za Austrálske peniažky niečomu nápaditejšiemu ako je slasher. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jedna legenda o profesorovi, který se před lety zuřivě utrhnul ze řetězu, a jedna studentka, která má za to, že řádění neskončilo. A několik hvězdiček nižší svítivosti, které měly před lety slušně našlápnuto – samozřejmě Jared Leto je někde jinde. Režisér Jamie Blanks je rutinér, který nám ovšem přinesl solidní thriller Storm Warning, jinak tady ale jen tupě kopíruje a dojí hororovou vlnu, kterou v polovině devadesátých let odstartoval Wes Craven. ()

Reklama

WolfR 

všechny recenze uživatele

Temná legenda je jen vyvražďovačka, která se snaží kopírovat Vřískot a podobné filmy. Jenže když už se z hororu stane jen obyčejná vyvražďovačka jako v tomto případě, tak by tam měl být aspoň pořádný, neobyčejný, hustý, charizmatický a hlavně stylový zabiják. Tady ho bohužel postrádám. A závěrečné rozuzlení mě taky nějak extra nenadchlo. 2 hvězdy. PS: Cameo Roberta “Freddyho“ Englunda potěšilo. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Sa mi tak marí, že som tento film už kedysi dávno videl, no vyparil sa mi z hlavy. A myslím, že k tomu dôjde i teraz - dejová linka bola síce koncipovaná štandardne ako je u slasher hororov obyčajne zvykom, no bolo to málo napínavé a málo krvavé. Aj keď na druhú stranu pár mordov sa vydarilo. Najviac ma bavili samotní herci - taká pekná spomienka na mladosť a deväťdesiatky, no o žiadnu veľkú zábavu nejde. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Driscoll 

všechny recenze uživatele

15 % --- [DVD], [TV] --- Neuvěřitelná slátanina prošpikovaná celou řadou logických nedostatků (teď z hlavy si vybavím třeba situaci, když je spolubydlící hlavní hrdinky vrahem uškrcena, přičemž se docela divoce brání. Vrah jí potom jen jakoby navíc přeřízne žíly na zápěstích. Druhý den policistka, která celou věc vyšetřuje konstatuje, že to byla sebevražda, neboť se nenašly žádné známky násilí!!! Takových podobných je tam fakt dost). ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Malé cameo si ve filmu zahrál spisovatel Silvio Horta. (Terva)
  • Ve filmu se sešli tři herci starších známých hororových sérií, konkrétně Robert Englund ze série Noční Můry v Elm Street, Danielle Harris ze série Halloween a Brad Dourif z filmů Chucky. (Terva)

Reklama

Reklama