Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Text původně divadelní hry Bernarda Sladea Stará láska nerezaví (Return Engagements) je v pořadí druhá ze tří her tohoto autora, na niž získala naše televize práva. Ondřej Kepka, který je autorem televizní úpravy i režisérem projektu, se rozhodl text, i když ho natáčí důsledně pouze ve studiu, hodně "rozstříhat" ve smyslu filmové kompozice. Děj hry se sice rozpíná ve značném časovém období od 60. do 90. let, ale stále na jednom místě - v levném provinčním hotelu. V něm se setkávají a protkávají osudy osmi hlavních hrdinů - Daisy, Raymonda, Joea, Mirandy, Olivera, Luisy, Henryho a Kate. Do děje zasáhne i náhoda, opřená o fakt, že svět je malý a všichni se stejně setkáme v jedné posteli. Vztahy, jež byly osudově započaty, se i osudově završí, poplatny přísloví, že "stará láska nerezaví".
Sladeova komedie je postavena nejen na situační komice, skvělých a logických! zápletkách, ale hlavně na vybroušeném perlivém dialogu.
Raymonda, původně hotelového poslíčka, který se vypracuje na majitele hotelu, hraje Radek Holub, bláznivou neurotickou herečku Daisy Simona Postlerová. Intelektuální a sarkastickou dvojici v odžitém manželském svazku si herecky vychutnají Libuše Šafránková s Viktorem Preissem. Jejich tajné milenecké protějšky, také manžele, Kateřina Brožová a Jiří Dvořák. Selfmademana a klobásového magnáta Joea hraje Svatopluk Skopal, osudovou ženu jeho života a zároveň jeho dceru Tereza Bebarová.
Kameramanem projektu je Vladimír Opletal. Dále na titulu spolupracovali: dramaturgyně Magdaléna Turnovská, překladatel Rostislav M. Černý, hud. skladatel E. Viklický, kostýmní výtvarnice Z. Miklošová, architekt M. Starý, vedoucí produkce J. Srbová a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

Igy007 

všechny recenze uživatele

Viděno asi 30x; fakt nekecám. Námět je fajn konverzačka. Obsazení je exotický mix jako bonboniéra - původně jsem nevěděla, co si vytáhnu, ale nakonec po ní vždy znova sáhnu. Nejlepší je růžová příchuť v podání Brožové; tady se opět ukazuje, že tato Barbie má talent pro divadelní komiku. Miluju retro hudbu - jazzové kreace Em Viklického, to od batolete. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ale no tak, pánové a dámy, je to přece inscenace divadelní hry! Já na takovéhle věci nedám dopustit, protože alespoň částečně přesnášejí atmosféru divadla a hodně stojí na hereckých výkonech. Jako Sladeova hra to však působí poněkud krotce, než se to vše rozjede. Ovšem kvůli částem "po mnoha letech" a "po roce" se učitě vyplatí počkat ;-) Herecké výkony bez chyby, zvláště pak Libuše Šafránková (to je asi zbytečné říkat) a neméně důležité je také zmínit se o Kateřině Brožové, která zde hraje jednu z mála rolí, kterou jí uvěřím ;-) -BACH JEŠTĚ SKLÁDÁ? -TEN UŽ NESKLÁDÁ, JELIKOŽ SE ROZKLÁDÁ... ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

v kontextu standardní produkce České televize pro nedělní večer slušný průměr. Ale tohle není film. To je divadlo!:-( ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tato televizní inscenace rozhodně není žádným dramatem, ale čistokrevnou a hlavně moc hezkou komedií. V rozmezí několika více let (minimálně 20) se čtyři páry různě scházejí, rozcházejí či řeší rodinné vztahy v jednom hotelu. Kvalitní a hlavně milé obsazení je zárukou kvality, která se dostavila ve velké míře. Ačkoli to není žádná komedie k popukání, humoru a překvapení je zde dosti. Velká spokojenost. Hudba: Emil Viklický ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Kdyby se tam nevyskytoval Radek Holub a "nehrál" svým obvyklým způsobem, klidně bych dal i 100 %. Ale jak už bylo napsáno, skutečně je třeba jisté trpělivosti. Ale ta, jak známo, růže přináší, a když se prokoušete první třetinou, brzy budete na základě získaných informací sklízet plody smíchu. Vyděržaj, pijaněr! 90 % ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama