Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Patrick Quentin patří ke klasikům americké detektivní školy. Jeho Stín viny vypráví o dobře situované rodině Hadleyových: George a Connie mají adoptovanou dceru Alu, která má před svatbou. Ale vyskytne se překážka v podobě podvodníka a gigola Dona Sexbyho, jenž nejprve svede Alu a poté je nalezen ve svém bytě mrtev. Někdo ho zastřelil... Jako v každé správné detektivce spadnou do mlýna podezření všichni. Překvapivé řešení samozřejmě přijde, ovšem "stín viny" nesouvisí s vraždou, nýbrž s prohřešky v mezilidských vztazích. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (28)

silak_xup 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo velice milé překvapení, na které jsem narazil zcela náhodou na ytb. Neskutečně skvěle propletený kriminální příběh, neskutečně jednoduše natočený, bohužel občas trochu směšné dialogy, které mi tam moc nezapadali. Zápletka je za 5 hvězd a upřímně, tím že jsem divák - amatér, bude to asi znít že jsem oproti některým místním profíkům úplná nula, ale - je to jedna z nejlepších zfilmovaných kriminálních zápletek, co jsem měl zatím možnost vidět. Tohle by se mělo natočit znovu, s velkým rozpočtem a natáhnout to klidně na 120 min stopáže, udělat z toho mega krimi thriller. Ovšem, obávám se, že by to tomu asi ve finále spíše uškodilo. Takovéto filmy se mají v ČR točit, a ne ty hlouposti na které jsou všude reklamy a jsou všude na billboardech. No a to už by k tomu asi stačilo :) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Klasická televizní detektivka, ve které se postupně vytahují kostlivci ze skříní a podezřelé jsou tak postupně i postavy, které by chvíli po zločinu nikdo nepodezříval. Tentokrát to ovšem tak úplně nevyšlo a vraha jsem znal téměř o půlhodinu dříve čistě na základě znalosti postupů podobných konstrukcí. ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Spíš než kriminálka je to sonda do propletence vztahů a ani tak ne moc dobrá. Příliš televizně laciné s často střelenejma dialogama. Pobavila mě snad jen scéna, kdy vstupuje věčně vysírací poručík Hrušínský a Šťastný mu s výrazem "jdi už do hajzlu" říká: "Vítám vás." Nezachránila to ani moje oblíbenkyně Freimanová. ()

quokam 

všechny recenze uživatele

Inscenace se nevyhne srovnání s o 6let starsi Polední září stejného režiséra a stejného autora předlohy a vlastně i podobné zapletky. Pan Hanzlík však herecky porazí pana Šťastného a pan Mrkvička pana Hrušínského, být pan Hrušínský svou jakousi slizkosti taktéž odvádí velice dobrou práci. Za pozornost stojí i výkon Barbory Seidlová a Veroniky Freimanová, hajzl pana Dlouhého je excelentní a potěší i paní Obermaierová v epizodni roli. Svému ideovému předchůdci se tedy Stín vinný nevyrovná, ale rozhodně to není špatná inscenace, ba dokonce vubec ne průměrná. 7.5/10. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Quentin píše jako přes kopírák. Z jeho představování postav mě byl vrah od začátku znám, i když jsem o tom chvíli pochyboval. Ale možná, že to bylo tím, že jsem sledoval hned po týdnu film od stejného autora. I přesto dobře napsané a koukatelné. Ale nemyslím si, že by herci v těchto civilních televizních inscenacích měli hrát, jako na divadle. Nejlepší byla Freimanová, nejhůř se herecky (ne)vybarvil Tůma, chudák... Špatně se kouká na ty umělé televizní dekorace, na ty uměle nasvícené kanceláře :/ ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama