Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina lekařů v nemocnici pro veterány musí bojovat proti své bezútěšné situaci. Přibývá jim totiž stále více pacientů, pro které nemají dostatečný počet lůžek. Hlavní příčinou jejich dlouhotrvajícího problému je byrokratický přístup k řešení problémů ze strany administrátorů nemocnice. Lékaři jsou odhodlaní poskytovat v méně svého svědomí a schopností nejlepší služby pacientům, i když tímto porušují zákazy a operují i bez souhlasu vedení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dramedy o americkém zdravotnictví. 1) Jak moc zobrazuje film skutečnost se nedozvíme. Jen z kritických ohlasů lze usoudit, že i když netušíme, zdali skutečně článek 99 existoval/existuje, tak uvedené postupy zřejmě nejsou neznámé. 2) Článek 99 stanoví, že lékařská péče nebo operace, kterou veterán potřebuje, bude poskytnuta jenom v souvislosti se zdravotními následky, které přímo plynou z poranění, jež nastalo během aktivní služby. Ve Státech v době, o které film vypráví, povinné všeobecné zdravotní pojištění neexistovalo. O válečné vysloužilce se staraly (a nadále starají) programy Military Health System / TRICARE a Veterans Health Administration. Náš snímek demonstruje, že tato péče asi není bez závad. 3) Film chvílemi očividně neví, zdali má být dramatem či komedií. Ať tak či onak, nakonec je stejně všechno typicky americké: klasický hollywoodský happyend, podprahové sdělení, že chyba není v systému, ale v jednotlivcích no a trochu patosu na závěr. Snad jen projev nového ředitele nemocnice dává tušit, že věci jsou složitější. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

"Smutné je, že hovno plave vždy směrem vzhůru" Tenhle film ukazuje celkem otevřeně postoj Američanů, ke svým válečným veteránům, ve vztahu ke zdravotní péči. Je vrchol, aby musel jít doktor pod rouškou noci, krást léky, pro vlastní pacienty, jelikož jim je stát prostě normálně nedá. Trošku překvapivá etapa jejich historie a vlastně i nedávné minulosti. ()

Reklama

helloween93 

všechny recenze uživatele

Howardu Deutch u mě s tímto filmem zabodoval, nejen že je výborně obsazený, má drive a od začátku do samotného finále nemá hluché místo, ale zároveň kritizuje americké zdravotnictví. Pravdou je, že závěr je hodně americký, ale jelikož celý film působí jako nadsázka, nepřišlo mi to jako rušivý element. Aby doktoři kradli lékařský materiál kvůli škrtům v rozpočtu, to je velké absurdum. Shlédnuto na AMC. 4* ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Natočiť dramatickú komédia z nemocničného prostredia, na mieste, kde sa rozhoduje medzi životom a smrťou, asi naozaj nie je ľahké. Keď k tomu prirátame fakt, že sa jedná o nemocnicu pre vojenských veteránov a skorumovanosť vo vedení, tak poradiť si so scenárom určite muselo dať zabrať. Deutch, spolu s hercami, to ale zvládli takmer na výbornú. Príbeh má svoj začiatok a hlavne skvelý koniec a dramatické momenty sú perfektne odľahčené takmer paródiou na nemocničný systém, kde doktori musia vo vlastnej nemocnici kradnúť zásoby z iných oddelení, aby mohli vykonávať svoju prax. Po skončení filmu budete mať možno aj vy na tvári právom smutný úsmev. 80%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Zaujimavy film, ktory ukazuje zrkadlo americkeho zdravotnictva alebo o setreni peniazmi prave tam, kde ich treba najviac. Bol som prekvapeny, ze pri tak vaznej teme sa podarilo reziserovi natocit aj par komedialnych scen. Kiefer Sutherland si tu zahral doktora, ktory prave nastupil ako novy zamestnanec do najväcsieho chaosu a Ray Liotta ako jeden z najlepsich doktorov, ktory bude mat najviac do cinenia s riaditelom nemocnice, ktoreho predpisy su prednejsie, ako zivot chorych ludi. Aj napriek tomu, ze reziser Howard Deutsch najradsej nataca komedie si film udrzal spravnu dramatickost, takze som spokojny... 10.09.2008 ______ Kiefer Sutherland - (Dr. Peter Morgan) +++ Ray Liotta - (Dr. Richard Sturgess) +++ Forest Whitaker - (Dr. Sid Handleman) +++ Lea Thompson - (Dr. Robin Van Dorn) +++ John C. McGinley - (Dr. Rudy Bobrick) +++ John Mahoney - (Dr. Henry Dreyfoos) +++ Hudba: Danny Elfman +++ ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama