Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (679)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Jo, tohle drama se mi líbilo. Ne že by mě Kokain nadchnul svoji originalitou (to však nevadí vzhledem k tvrzení tvůrců, že je film natočen podle skutečných událostí a já jim ho budu věřit), strhujícím příběhem nebo excelentními hereckými výkony, to ne, ale tak nějak pěkně plynul, nenudil, nabídnul dobrého Johnnyho Deppa (ale slušně zahrál i Ray Litta v roli otce), zajímavý příběh a vcelku dojemný, avšak citově nevydírající konec. Škoda jen, že Penélope Cruz nedostala více prostoru. Viděl bych to na 4*. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nebol fanúšik filmov o drogových karteloch, o samotnom biznise s bielym práškom, či na "skutočné" príbehy jednotlivcov, ktorý následne vďaka tomuto hazardu so životom, spadli až na samé dno. Je mi trápne súcitiť s takýmito osobami a tým pádom tak plnohodnotne vnímať takúto story natoľko, aby ma citovo zasiahla. ALE! .. čuduj sa svete, záver ma predsa len mierne dojal. Takže už to len zhrniem. "Blow" z pohľadu kvality spracovania, kamery, hereckých výkonov, proste nemá zmysel zo žiadnej stránky kritizovať. Je to mnou, divákom, ktorý takýto druh zamerania príbehu nevie doceniť a tým pádom tak nedokáže, ako iní užívatelia, úžasom onemieť. ()

Reklama

dex2man 

všechny recenze uživatele

Velmi silný a na reálném základě postavený životní příběh člověka, který jde za svým snem, ale zvolí si špatnou cestu - drogového dealera. Vzestupy střídají tvrdé pády, ale on nedbá varování ani se nepoučí z vlastních chyb dokud nepřekročí hranici, ze které už není návratu a přijde úplně o všechno...Depp je jako George Jung excelentní. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Obrovská nuda a jeden z nejhorších filmů s Johnny Deppem, co jsem kdy viděl. Nějak mi prostě Johhny Depp do role George Junga, drogového překupníka, neseděl. Totálně jsem mu to nevěřil. Celý film je hrozně dementně a nudně zpracovaný. Totálně o ničem. Osudy všech postav jsou vám naprosto lhostejné. O emoce tady nezavadíte. Naprosto nechápu důvod zdejší oblíbenosti i hodnocení tohoto nesmyslu. Musím prostě dát jednoznačný odpad. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že tvůrci udělali dobře, když ze skutečné postavy George Junga stvořili karikaturu. Nebylo to třeba, protože když už se nechali inspirovat jeho životními osudy, mohli zvolit poněkud serioznější přístup. Depp na první pohled působí jako by podal skvělý herecký výkon, ale ve skutečnosti jen celou dobu prapodivně přehrával. Ti, co byli vedle něj a za ním v titulkách, podali pevné herecké výkony. Film by s přibývající hutnou minutáží mohl lehce sklouznout do prázdné nudy, a ne že občas nesklouzne, ale herci to spolehlivě vytáhnou nad hladinu. Silné téma, ale jak pro koho. Pro mě spíše obyčejný, nevyrovnaný film s dobrými herci. 60% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • George Jung (Johnny Depp), najznámejší Američan predávajúci kokaín, sa dostal 2. 6. 2014 po 18 rokoch väznenia opäť na slobodu. (Ghostix)
  • Ve filmu zazní píseň "Can' t You Hear Me Knocking" od The Rolling Stones. (Terva)
  • Ray Liotta (Fred Jung), který ztvárnil otce George Junga (Johnny Depp), je ve skutečnosti jen o osm let starší než Depp. Rachel Griffiths, která hraje Jungovu matku, je dokonce o pět let mladší než Depp. (Tygrys)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama