Reklama

Reklama

Kokain

Trailer

Obsahy(1)

George vyrůstal s otcem, zkrachovalým podnikatelem, a věčně nespokojenou matkou. Proto si slíbil, že bude žít jinak a nikdy nebude chudý. Koncem 60. let proto s kamarády Tučňákem a Kevinem, svou přítelkyní letuškou Barbarou a překupníkem Derekem rozjedou obchod s marihuanou, po níž je na vysokých školách velká poptávka. V 70. letech přejdou na kokain a podílí se na vytvoření kokainové cesty z Kolumbie. Ač se časem topí v milionech, zůstává George obyčejným mužem, který touží především po šťastné rodině. Jako takový však v nelítostném světě zločinu nemá šanci a čeká ho hořký pád až na samé dno. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Výborná studie jednoho "amerického snu" ("Tehdy jsem se rozhodl, že nikdy nebudu chudý."). Johnny Depp svým strhujícím hereckým výkonem dokáže vždycky film vytáhnout ještě víš, ale tady to skoro není třeba díky vynikajícímu scénáři a jisté režii. Jediné, co mě trochu mrzí je, že se film málo věnuje popisu vztahů a vazeb mezi narkomafiány. Soustředí se převážně na hlavní postavu, popis prostředí tak zůstává jaksi v pozadí. I tak jeden z nejlepších filmů s tématikou drog. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Od Deppa som zlý výkon ani nečakal, takže prekvapený nie som, naopak ma prekvapila celková herecká výkonnosť ostatných hercov, hlavne Penélope. Skvelo natočený snímok o živote priekupníka s drogami a o tom, že i kokaínová mág môže mať srdce a nezáleží mu len na drogách. Navyše s krásnym záverom. Ale chýbali mi vekové vsuvky v opise života a pomalosť príbehu bola na hranici. 75%. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Graeme Revell: 1. Can't You Hear Me Knocking - Rolling Stones ,2. Rumble - Link Wray ,3. Glad And Sorry - Faces ,4. Strange Brew - Cream ,5. Black Betty - Ram Jam ,6. Blinded By The Light - Manfred Mann ,7. Let's Boogaloo - Willie Rosario ,8. Keep It Comin' - KC & The Sunshine Band ,9. Yellow World - J Girls ,10. That Smell - Lynyrd Skynyrd ,11. All The Tired Horses - Bob Dylan ,12. Can't You See - Marshall Tucker Band ,13. Push & Pull - Nikka Costa , ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Blow sľuboval strhujúcu životopisnú drámu z divácky veľmi atraktívneho prostredia. Lenže Demme nevložil do filmu žiaden autorský vklad, skladá za sebou rutinne udalosti z Jungovho života, nedokáže vytvoriť sugestívnu atmosféru a tak mu to zachraňuje hlavne Depp. Niektoré scény sú vyložene zle natočené, predovšetkým tie sentimentálne, kde máme ľutovať drogovo závislého gangstera zato, že si zpackal život aj potom, čo dostal viacero šancí na zmenu životného štýlu. Najviac ma iritovala režijne, ale aj herecky nezvládnutá sekvencia v Mexiku, kde dá Molla zbiť podrazeného Deppa. Na De Palmove alebo Scorseseho životopisné majstrštyky to ani náhodou nemá, ale za zhliadnutie Blow stále stojí. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Jak si nědo mohl tak zničit život? Vždyť na začátku to vypadalo tak dokonale. Sem tam to bylo trochu drsný, ale dalo se to zvládnout. Zboží šlo a na odbyt a obchod kvetl. Proč ho přátelé zradili? Pro peníze? Byl to obchod, nic víc? Životní příběh George Junga je poutavý a s blížícím se koncem opravdu smutný. Kontrast bohatství a chudoby je, jak už to u podobných filmů bývá, vyveden perfektně. Navíc Johnny Depp v hlavní roli byl jako vždy skvělý. Zase na sebe strhl většinu pozornosti. Obtloustlého ve světlemodré šusťákovce jsem ho zatím nikde jinde neviděl. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (28)

  • Scéna v hotelu, kde je George Junga (Johnny Depp) střelen do ramene, se původně měla odehrávat v Miami Beach. Natáčela se před malým hotelem v Los Angeles, kde ale pršelo a bylo zrovna chladno. Natáčení se kvůli tomu opozdilo, protože na záběrech byl vidět hercův dech. (HappySmile)
  • Režisér Ted Demme zemřel rok po premiéře filmu. V jeho těle bylo nalezeno velké množství kokainu. (Tygrys)
  • Filmová postava Diego Delgado (Jordi Mollà) stvárňuje v skutočnosti Carlosa Lehdera. (Ghostix)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama