Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dominick (Hulce) a Eugene (Liotta) jsou dvojčata. Zatímco Eugene studuje medicínu a randí s Jamie Lee Curtis, jeho bratr Dominick jako malý spadl na hlavu a je trochu "pomalejší". Má rád komiksy s Hulkem, dělá popeláře a vydělává, aby mohl Eugene studovat. Nakonec se stává svědkem domácího násilí, které vyústí až k vraždě a Eugene to tak nenechá.

Tom Hulce hraje čtyři roky po AMADEOVI dalšího nenormálního hrdinu a Liotta s Curtisovou mu přitom zdatně sekundují. (FrodoF)

(více)

Recenze (16)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Akýsi Antihollywood v Hollywoode, alebo ozveny Nového Hollywoodu, respektíve predchodca v súčasnosti tak populárnych sociálnych drám. Všetko je špinavé, všetci sú škaredí (sorry aj ty, Jamie), každý je alebo bol socka, aj keď sa mu podarilo spoločensky vyšvihnúť. Do Pittsburghu sa po tomto filme presťahovať chcieť nebudete. Len škoda toho priemerného scenára, ktorý okrem spomínanej formy k modelu vzťah múdry a zaostalý brat nepridáva nič špeciálne. Kamerovo veľmi zaujímavo natočená sekvencia tesne po páde (jedinom zásadnom zvrate vo filme), zameraná na detaily Hulceho vyjavenej tváre. Za svoj výkon, myslím v celom filme, si zaslúži obdiv. Lenže mi máme zafixovanú americkú tvorbu z 80. rokov ako variácie na Top gun a Dominica a Eugena, ako predstaviteľa trochu inej odnože štúdiovej tvorby, si aj tak nikto nepozrie. Škoda. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách naprosto průměrný film. Dokonce ani Liotta zde není ničím mimořádný, až na ty své zvláštní oči. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Tom Hulce byl po Amadeovi vlastně zapomenut a je to škoda, protože například tenhle film byl další ukázkou jeho obrovského talentu. Hraje v něm jednoho z dvojčat - toho, který je trochu "slow", o to víc "myslí" srdcem. ()

safe 

všechny recenze uživatele

Možná trochu opomíjený film s ohromujícím výkonem Toma Hulceho. Opravdová smůla byla, že Hulce byl na 46. udílení cen Zlatých globů za tuto roli nominován v kategorii nejlepší herec (drama) spolu s Dustinem Hoffmanem, který to nakonec s Rain Manem vyhrál. Nebýt této souhry náhod, tak si myslím, že by měl Tom Hulce tuto cenu už dávno na poličce. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Film vidělo na světě méně než půl miliónu diváků a kariéra Toma Hulceho tak byla rázně zbržděna. Od té doby mu byly nabízeny pouze „levné filmy“ a vedlejší role. (cinema_cz)

Reklama

Reklama