Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do starého domu u jezera se nastěhuje rodina Leahyových. Jsou však přítomni i policisté. Je to totiž velice problematické místo. Dochází zde k napadením a vraždám. Místní vyšetřovatel zjišťuje, že na místě byla kdysi odsouzena a popravena jistá žena pro čarodějnictví. Vzduch začíná houstnout a ač se to zdá absurdní, vraždění má na svědomí dotyčná bosorka navracející se ze záhrobí. Je proto třeba ji nadobro zničit. (Slimak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Před 200 lety byla na jednom místě popravena čarodějnice. Dnes tam stojí dům, do kterého se nastěhuje americká rodina. Pomstychtivá bosorka však dává o sobě brzy vědět a neušetří nikoho, natož pak děti. Skoro klasika z počátku 80. let, kterou jsem měl možnost si zopakovat, poprvé zhlédnuto na dřívější tv nova. Superstition je atmosférický horor bez happyendu, ve kterém vyniká hudba připomínající italská gialla a některá brutální úmrtí, například úvodní skřípnutí do otevřeného okna nebo nadsaditý skon kněze brusným kotoučem. I když z čarodějnice uvidíme jen postavu s pláštěm a ohyzdné drápy, nějak zvlášt mi to nevadilo. Za to ta detektivní vložka tam byla jaksi trochu navíc. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

David sa spolu s rodinou nasťahuje do staršieho domu. Od prvého dňa v novom príbytku rodinu nepostretlo nič dobré. Tragické okolnosti v okolí domu pretrvávajú už mnoho rokov. Niekoľko nevysvetliteľných "náhodných" úmrtí, či brutálnych vrážd nemá páchateľa. Ten sa vracia za záhrobia z ďalekej minulosti. Posadnutá žena popravená za čarodejníctvo nepozná zľutovanie s nikým, kto ju postretne. Z obdobia 80´ rokov minulého storočia som (čo sa gore efektov týka) videl aj lepšie snímky. Tento horor nie je zlý a má svoju kvalitu. Miestami slušná atmosféra v doprovode dobrej hudby, vynahrádza nedostatky tohto hororu - 60%. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Pověrčivost začíná jako takovej ten správně máklej osmdesátkovej horor, vybuchující hlava v mikrovlnce a tak, ovšem nenechte se zmýlit, jak přibývají minuty, mění se film na slušnou atmosférickou záležitost, kde sice mnou tolik milované stříkance krve nechybí, ale kromě toho se přidává i krimi zápletka, jedna naštvaná bosorka (gosh, vždycky jsem Slovákům tohle slovo záviděl :) a jeden fakt napínavej závěr. Další potvrzení, že osmdesátá léta to prostě válcovala. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak silně jsem bojoval abych dal filmu 4*, ale bohužel dám jenom 3*. Je to dobrý film to bezpochyby ale hodně mu chybý, třeba na to že film trvá 85 minut tak se celkem táhne, a i celkově konec byl takovej nic moc. Co film ale vytahuje a je na něm nejlepší je atmosféra která se fakt povedla a každou minutu jsem si říkal zlatá 80 léta. Další věc jsou vraždy které jsou celkem vynalézavé a je jich dost. není tu žádná samoúčelná brutalita ale všechno je hezky vyváženo. Zbytek je standart. Je mi líto že nemůžu dát 4* ale i tak film doporučuji. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Teď vás, přátelé, seznámím s tím, kterak odcházejí služebníci boží v království Jeho: mrkejte na drát . Síla, co? Škoda že zbylých čtyřiaosmdesát minut mě jaksi splývá do tmy. Vlastně ne! To není tak docela přesné! Matně si ještě vzpomínám na jakousi dekapitaci. Hmm, ale co pak? Co těch zbylých třiaosmdesát minut? Budu předpokládat, že se v nich něco přeci jen trochu zajímavého dělo, jinak bych to snad vypnul, ne? Jinak by se snad tenhle film nevyšplhal na velice slušných šestašedesát procent, ne? ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Film bol v Británii zaradený do nechválne známeho "Videonasties" zoznamu a po cenzorských zásahoch následne distribuovaný na VHS pod iným názvom. (Jello Biafra)
  • Natáčanie prebiehalo v štvrti Silver Lake v Los Angeles. (Jello Biafra)
  • Napriek tomu, že bol film dokončený v roku 1982, premiéry sa v USA dočkal až 25. januára 1985. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama