Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nick Tellis (Jason Patric) - policista z oddělení narkotik má za sebou neúspěšnou akci proti drogové mafii. Po ní je přidělen k bývalému kolegovi zavražděného policisty, poručíku Henrymu Oakovi (Ray Liotta) a oba se vydávají zpět do temných hlubin podsvětí. Tam ale Nick brzy zjišťuje, že zdánlivě jednoduchý případ brutální vraždy Oakova kolegy je mnohem složitější... Jeho nový parťák o ní možná ví víc, než hodlá prozradit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

kingik 

všechny recenze uživatele

Nick Tellis, kterého ztvárnil Jason Patric, je policista z oddělení narkotik a bývalý feťák. Přidělí ho k parťákovi zavražděného policisty, poručíku Henrymu Oakovi, kterého hraje Ray Liotta a oba se spolu potápějí do temných hlubin drogového podsvětí. Tellis brzy zjišťuje, že zdánlivě jednoduchý případ policistovy brutální vraždy je mnohem složitější. Jeho nový parťák ví o celé vraždě možná víc, než hodlá prozradit. V pomalém tempu vyprávěný příběh asi vypadal na papíře líp, než jeho poměrně mdlé zpracování. Herci nebyli špatní, ale vyznění snímku je chladné a nijak zvláště přesvědčivé. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

A zase ti policajti, co se při svém boji se zločinem, konkrétně s feťáckým podsvětím, dostanou na zcestí a potvrzují tak Nietzscheho filozofickou průpovídku o vejrání do propasti. Hlavní potíží pro mě ovšem nebyla ojetost scénáře - ono je asi vážně těžké přijít s něčím neotřelým... ne, nejvíce mě krkalo, že na mě postavy dostatečně nepůsobily, měla jsem zkrátka těžce v paži, jak hrdinové dopadnou. Asi problém na mojí straně přijímače - farellovitý Jason Patric a dokonce i Ray Liotta zahráli moc dobře. Zrovna tak nemůžu nic vytknout správně ponuré a špinavé atmosféře filmu. Kopnout by se dalo do hrátek s kamerou - snažilo se to o modernost dělením obrazu na 2,3,4 části, nechybí různé filtry, rozostřování a z akčních "běhacích" pasáží jsem div nedostala epileptický záchvat - já prostě "myluju" roztřepané, rozlítané pseudozáběry. Vůbec ne špatné krimi drama, ale nevtáhlo mě to, sorry. A koukám, že při "en-ten-týky-dva-špalíky" zase bylo rozhodnuto o oblíbené nálepce "mysteriózní", ach jo... 61% ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

Na první pohled skvěle uvozená ale tuctová, průhledná a nijak zvlášť zábavná kriminálka, které kraluje majestátní Ray Liotta. Jak výborně zpracované finále, tak i jeho samotný šokující závěr s (ne)příjemně otevřeným koncem však povyšují celý film o třídu výš. A to ani nemluvím o skvělém využití flashbacků a osobních problémů hlavního hrdiny. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Carnahanův osobitý autorský styl dokázal vtáhnout do prostředí, ve kterém někdo s rodinou snad ani nemůže fungovat. Cliff Martinez probleskuje na pozadí, na svůj žánr je to chvílemi až nečekaně intimní, chvílemi zase drsné a způsob nasnímání některých scén vás přinutí cítit se nekomfortně. Ray Liotta, zadržující v sobě víc vody než Hooverova přehrada, byl tentokrát perfektní.. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Liotta si tenhle film produkoval a taky tu asi jediný za něco stojí. Zajímavější začíná být film až asi 20 min před koncem, jinak jde o psychologické bláboly a psychické vydírání Jasona Patrica manželkou aby odešel z policejní práce. Já osobně nechápu jak mohl být tak úspěšný na Sundance, a že ho Miluje Tom Cruise atd. Mě přijde první hodina a kousek hrozně nudná. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Velký zájem o roli Henryho Oaka projevil Harrison Ford. Nakonec se ale natáčení nezúčastnil. (oje)
  • Snímek byl natočen během 28 dní. (oje)
  • Závěrečná scéna byla natočena ve skutečné opuštěné autodílně. Tu tvůrci snímku nalezli v kanadském Torontu a Jason Patric ji označil jako jedno z nejhorších míst, na kterém kdy natáčel. (oje)

Reklama

Reklama