Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nick Tellis (Jason Patric) - policista z oddělení narkotik má za sebou neúspěšnou akci proti drogové mafii. Po ní je přidělen k bývalému kolegovi zavražděného policisty, poručíku Henrymu Oakovi (Ray Liotta) a oba se vydávají zpět do temných hlubin podsvětí. Tam ale Nick brzy zjišťuje, že zdánlivě jednoduchý případ brutální vraždy Oakova kolegy je mnohem složitější... Jeho nový parťák o ní možná ví víc, než hodlá prozradit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Já filmy tohoto typu už moc nemusim. Dřív mě celkem bavilo, sledovat příběhy o zkorumpovaných policistech, nebo o policistech jakkoliv jinak zapletených s podsvětím. Už jsem takových filmů viděl docela dost a čím dál míň mě baví. Co se týče Narc, tak podle mě bylo ve filmu hodně keců, mnohdy zbytečných, akce proklatě málo a navíc škoda, že John Ortiz nedostal více prostoru (gaunery umí hrát velmi přesvědčivě). Ovšem Ray Liottův výkon oceňuji a závěrečné rozuzlení bylo taky překvapivé. Suma sumárum se jednalo o lehce nadprůměrné krimi. 66% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

A zase ti policajti, co se při svém boji se zločinem, konkrétně s feťáckým podsvětím, dostanou na zcestí a potvrzují tak Nietzscheho filozofickou průpovídku o vejrání do propasti. Hlavní potíží pro mě ovšem nebyla ojetost scénáře - ono je asi vážně těžké přijít s něčím neotřelým... ne, nejvíce mě krkalo, že na mě postavy dostatečně nepůsobily, měla jsem zkrátka těžce v paži, jak hrdinové dopadnou. Asi problém na mojí straně přijímače - farellovitý Jason Patric a dokonce i Ray Liotta zahráli moc dobře. Zrovna tak nemůžu nic vytknout správně ponuré a špinavé atmosféře filmu. Kopnout by se dalo do hrátek s kamerou - snažilo se to o modernost dělením obrazu na 2,3,4 části, nechybí různé filtry, rozostřování a z akčních "běhacích" pasáží jsem div nedostala epileptický záchvat - já prostě "myluju" roztřepané, rozlítané pseudozáběry. Vůbec ne špatné krimi drama, ale nevtáhlo mě to, sorry. A koukám, že při "en-ten-týky-dva-špalíky" zase bylo rozhodnuto o oblíbené nálepce "mysteriózní", ach jo... 61% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Živým dlžíme rešpekt. Mŕtvym pravdu.“ Skvelá, drsná, realistická a špinavá kriminálka. Práve nepríjemná atmosféra (a pravdepodobne životný výkon Raya Liottau a to hovorím ako niekto, kto ho obecne nevníma ako ktovieako kvalitného herca) sa postarali o 80%, hoci ma scenár ničím neprekvapil (a ku koncu to mrvil jedna radosť zjednodušovaním postáv, ktoré boli dovtedy „psychologicky“ nadpriemerne napísané a zahrané). ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Velmi drsné a velmi dusné policejní drama z prostředí protidrogového oddělení. Carnahan vše vsadil na ruční kameru a filtry a vsadil dobře, občas jsem se kouknul vedle sebe, jestli mě do nohy píchá zbytek brambůrku nebo injekční jehla. Hudba je u podobného žánru jasná, tudíž netřeba rozebírat, shrňme to - funguje! Liotta se ostříhal a přestal si barvit vlasy (podobá se trochu Tomu Sizemoreovi) a jde mu to od ruky, Jason má štěstí, že jeho postava víc jak jeden ksicht nepotřebuje. Jedinou slabinou celého filmu je věc pro daný žánr nejdůležitější a to scénář. Ze začátku slibuje úplně jiný film, pak dost dlouho pluje v hladinách průměru a na závěr vybalí pointu, jenž alespoń částečně tušíte už dobrou půlhodinku, ne-li víc. Takže film, jenž určitě vzbudí dobrý dojem, ale nakonec si ho moc nezapamatujete, protože ani není moc proč... 70% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Carnahanův osobitý autorský styl dokázal vtáhnout do prostředí, ve kterém někdo s rodinou snad ani nemůže fungovat. Cliff Martinez probleskuje na pozadí, na svůj žánr je to chvílemi až nečekaně intimní, chvílemi zase drsné a způsob nasnímání některých scén vás přinutí cítit se nekomfortně. Ray Liotta, zadržující v sobě víc vody než Hooverova přehrada, byl tentokrát perfektní.. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Režisér Joe Carnahan přišel s nápadem natočit Narc po shlédnutí snímku Tenká modrá čára (1988). (oje)
  • Tom Cruise byl filmem tak ohromen, že přijal roli výkonného producenta a rozhodl se zajistit snímku větší rozšíření, než bylo původně v plánu. Přesvědčil také režiséra Carnahana ke spolupráci na připravovaném filmu Mission: Impossible III (2006). Nedlouho po začátku produkce ale Carnahan kvůli neshodám s Cruisem odstoupil. (oje)
  • Snímek byl natočen během 28 dní. (oje)

Reklama

Reklama