Reklama

Reklama

Electric Dragon 80.000 V

  • Japonsko エレクトリック·ドラゴン 80000V

Recenze (24)

IvoB 

všechny recenze uživatele

Jedna z japonských experimentálních podivností. Dá se zde ocenit neotřelost zápletky, nápaditost, a zajímavě pojaté scény po vizuální i hudební stránce. Přesto je film ale příběhově prázdný a nicneříkající. Na to jak je to krátké je to docela nuda. Zdá se mi to jako škoda, protože zde byl mnohem větší potenciál. Jako nezávislý experiment na vyzkoušení tvůrčích nápadů je to OK, jako film špatný. Pro běžného diváka podle mého nekoukatelné. ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Choromyslný japonský underground nebo jen avantgardní propagace jakési elektrické společnosti? To už záleží na individuálním přístupu. Sogo Ishii vytvořil něco, co se markantně vymyká jakémukoliv žánru. Dynamicky zpracovává látku, zmateně do ní vkládá více či méně srozumitelné sekvence odsouvající tento film do iracionálna. Epilepticky pojaté záběry prokládá s explozivně industriální polohou. Ale proč vlastně? Příběh postrádá sebeméně zajímavou zápletku, zůstává jen elektricky nadupaný slepenec bez jakéhokoliv vyznění. Zpočátku Electric Dragon zaujme, ale během děje zabředává do nudy, z které ho nevytrhne ani závěrečný monstr souboj dvou "nadupaných" bojovníků ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Prazdne, avsak vizualne a hudobne posobive. Keby bol snimok kratsi aspon o 10 minut, bolo by to mozno aj za 5*. Takto je dejova prazdnota az prilis do oci bijuca. Podobnych snimkov vsak vela nieje a ja sa japonskou bizardnostou nechavam unasat velmi rad. Dragon Eye Morrison je s elektrickou gitarou proste prdak. Kam sa hrabe nejaky Jimmy Hendrix :) (7/10) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Filmová anarchie a punková jízda s voltáží někde mezi 80000 a 20000000V. Nejlepší bleskosvod pro nahromaděný a natlakovaný náboj je prostě elektrická kytara a kdo kdy tvrdil, že i pankáč by měl zvládat aspoň 3 akordy, evidentně vůbec neví o čem mluví. Tokio propletené elektřinou, Dragon Eye Morrison mluvící s ještěrkama(kde už jsem tohle slyšel?) a tajemný vyzyvatel surfující na všech frekvencích... Fight může začít.....Mazec a krása. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Dva muži jako personifikace punk rocku a techna. Oba byli kdysi vystaveni kontaktu s vysokým napětím a od té doby disponují nevídanou energií. Kdo z nich vzejde jako vítěz jejich střetu na pozadí moderního velkoměsta? Režisér Sógó Išii byl jedním z prvních autorů na světě, který začal točit videoklipovým stylem. Svými punkovými filmy z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let položil základ japonskému filmovému undergroundu a nezávislému filmu. Více v recenzi na Rejže.cz. (autor Antonín Tesař) ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama