Reklama

Reklama

Caligula et Messaline

  • Francie Caligula et Messaline (více)

Recenze (4)

majo25 

všechny recenze uživatele

Lacný soft-erotický film, ktorý sa chce tváriť ako kúúlová historická epopeja na popredí historických postáv. Občas až trápne spracovanie - súboje sú des, dialógy tiež, výprava pôsobí skôr televízne. Výrok zdolaného gladiátora, aby ho súperka vykastrovala, lebo ich oboch zabijú, je niečo, čo mi prekrižovalo mozgové neuróny aj dlho po zhliadnutí filmu. Každý by s každým iba trtkal, či už za odmenu, alebo za trest, ale v podstate nie je ani čo vidieť, keďže dámy sú väčšinou v šatách alebo v spodných historických bikinách (!). Aby toho nebolo málo, úchylní tvorcovia prepašovali aj niekoľko perverzností, z ktorých najväčšou je otvorená kopulácia koní a zábery na stoporený konský penis, pri ktorom sa mali asi baviť nielen postavy, ale aj diváci. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Děsivá perverzní soft-erotická sračka, nic víc zatím nehledejte..Historie částečně seděla, postavy také, vše začalo za vlády tyrana Caliguly (který mě ale nepřesvědčil), kterého následovně zabili. Po něm nastoupil Claudius, který zas dočasně pobýval mimo Řím tuším že v Ostii, kde se mezitím schylovalo ke statnímu převratu. Za vším stála jeho manželka Messalina a její milenecké a erotické eskapády. I zde tedy historie seděla, ale tento film byl stavěn úplně na něčem jiném. Kdyby alespoň ten Caligula nevypadal na 40! Všichni víme, že v době jeho smrti mu bylo pouhých 29 let! Možná bych dal nakonec, přeci jen o jednu hvězdu víc. Naopak se mi líbilo gladiátorské klání v podání lehce oděných děv a ten černoch v lázních..:-) ()

Reklama

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Bruno Mattei se nechal okouzlit orgiemi starověkého Říma v podání Tinto Brasse a natočil svou verzi s dodatkem o Messalině. Některé scény jakoby z oka vypadly svému konkurentovi. První polovina filmu je o šíleném Caligulovy (včetně prohlášení jeho koně senátorem), druhá polovina je o Messalině, která využívá svého těla ke stále rostoucímu vlivu. Otázkou je, kdo byl vyšinutější. Mimochodem, Caligula si vybral svou Messalinu jako gladiátorku). Dá se na to dívat, i kulisy jsou celkem zajímavé a erotiky více než dost, ale nebýt kopie jiného díla, mohlo by to být za ***. Viděno v anglickém znění, včetně výpadků anglického dabingu, který se asi třikrát změnil v německý. ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

Další polovičaté a amatérské euro-sleaze kino podle zaběhnuté a v kinematografii obecně hojně využívané šablony = komplet nahé ženy ANO, komplet nahé muže NE anebo jen z rychlíku. Muži si přijdou na své a dobře se pobaví a my ženy můžeme zatím něco uvařit nebo uklidit. Nejde o to vidět nahé muže na obrazovce, ti v reálu jsou mnohem zajímavější, ale o to, že k erotice patří (nazí) muži stejně jako (nahé) ženy, a to i ve filmu. Filmy, kde se, at´ už z jakýchkoli důvodů, nedodržuje tahle přirozenost, jsou podvod a režisér, který si meumí prosadit svoje a nepovažuje kameru za lidské oko, ale za nástroj k ořezání/manipulaci zorného pole lidského oka, je posera a blbeček, který se minul povoláním...V tomto "veledíle" jsou lidští samci dokonce až za zvířecími samci = tvůrci nám bez jakýchkoli skrupulí předvedou samce osla a samce koně "v plné zbroji". Na druhé straně nám ale tvůrci předvádějí ve jménu "tabu - mužské nahoty" holé nesmysly jako: římští muži nosili slipy, zajatci/otroci byli mučeni oblečení... a z jiného soudku pak ženy-gladiátorky, importované pravděpodobně z USamerického filmového průmyslu...Samotný příběh není nejhorší, ale glajchšaltovaná erotika mě opravdu nebere. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama