Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šerif Bill se právě oženil a chtěl definitivně pověsit kolt na hřebík. Bandita Colorado Charlie však zabije jeho mladého nástupce a šerif se rozhodne za každou cenu pomstít jeho smrt. Celkovým pojetím s pevnými morálními principy napodobuje tento film klasický americký western, který zdůrazňuje, že zlu se nesmí ustupovat. (Mariin)

(více)

Recenze (2)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Objektivně vzato, nelze dát více než tři hvězdičky, přesto ale mne tento béčkový eurowestern nenudil. Lze jej zařadit do charakteristické skupiny děl, vzniklých v 1. polovině 60. let (do roku 1965), která napodobuje tvorbu americkou, ale s nižšími rozpočty a většinou s průměrnou nebo podprůměrnou uměleckou invencí. V tomto směru je tento spaghetti hodně blízký dobovému westernu španělskému nebo západoněmeckému. Samozřejmě, je to naivní, idealizovaný příběh , v němž jsou ovšem jasné morální principy. Ideově má mnohé společného např. s klasikou "V pravé poledne". ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Další z raných spaghetti westernů, kde je hlavní hrdina natolik nezajímavý, že ho padouch naprosto přehrává. Silná inspirace Peckovým pistolníkem, kde se hrdina rovněž snaží skončit se starým životem pistolníka a okolnosti mu to nedovolují, Erika Blanc hraje jen malou roli salonní zpěvačky. Dá se, ale s někým lepším, než je Jacques Berthier, by to bylo lepší. ()

Reklama

Reklama